Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ 1/12/16
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι ,

Την περασμένη Δευτέρα 21/11 /2016 όπως σας είναι γνωστό δεν έγινε η Εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας καθώς δεν επιτεύχθηκε η προβλεπόμενη απαρτία των 120 μελών γεγονός  για το οποίο καταλογίζονται ευθύνες στα μέλη του Προεδρείου.

Αποκλείοντας καταρχήν με συνοπτικές διαδικασίες τους συναδέλφους της Περιφέρειας, ο  ορισμός της ημέρας και της ώρας της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης (Δευτέρα  16:00) είχε σαν αποτέλεσμα  να μην καταστεί δυνατό να προσέλθουν  οι συνάδελφοι από τα πλησιέστερα στο κτήριο του Ντυνάν  καταστήματα, πόσο μάλλον οι συνάδελφοι  που υπηρετούν ευρύτερα στον Νομό Αττικής.

Ως εκ τούτου το Προεδρείο  κατάφερε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο είδη τραυματισμένο κύρος του ΣΥ.Γ.Τ.Ε καθώς η μη επίτευξη απαρτίας έχει σαν αποτέλεσμα να μείνει ακέφαλο το σωματείο μας.    
                        
 Κάτω από αυτές της συνθήκες οι υπογράφοντες κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης  προσπαθήσαμε  να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο προσερχόμενοι στα γραφεία της ΟΤΟΕ και απευθυνόμενοι σε στέλεχος της ομοσπονδίας,   καταθέσαμε πρόταση για σιωπηρή παράταση της θητείας του Δ.Σ για ένα δίμηνο, με μοναδικό σκοπό την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης και την διεξαγωγή εκλογών. Επίσης με την πρόταση που καταθέσαμε ζητήσαμε να δεσμευτούν τα μέλη του Προεδρείου του ΣΥ.Γ.Τ.Ε, ότι  η Γενική Συνέλευση θα  οριστεί  σε μη εργάσιμη ημέρα και με την κάλυψη των εξόδων για συμμετοχή των συναδέλφων της επαρχίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί απαρτία και να προκηρυχθεί η διεξαγωγή εκλογών.  Τέλος ζητήσαμε με την πρόταση μας να δεσμευτούν τα μέλη του Προεδρείου  ότι θα διασφαλισθεί η προϋπόθεση να ψηφίσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ όπως βέβαια ορίζει το καταστατικό.      
Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή από το Προεδρείο του ΣΥ.Γ.Τ.Ε το οποίο την απέρριψε ασυζητητί. Παράλληλα δεχθήκαμε  τηλεφώνημα από την Πρόεδρο η οποία  μας ενημέρωσε ότι θα καταθέσει άμεσα στο Πρωτοδικείο πρόταση  διορισμού του υπάρχοντος  Δ.Σ για 6 μήνες  και μας ζήτησε την συγκατάθεσή μας τηλεφωνικά. Εμείς ζητήσαμε την σύγκλιση του Δ.Σ αλλά αντιμετωπίσαμε την οργισμένη αντίδραση της Προέδρου η οποία εξέφρασε την αγωνία της για το ενδεχόμενο, να προηγηθεί πρόταση διορισμού Δ.Σ στο Πρωτοδικείο από ενδοπαραταξιακούς της αντιπάλους  δεδομένου ότι οι υπογράφοντες δεν θα πράτταμε κάτι τέτοιο)  πράγμα που θα είχε σαν αποτέλεσμα να διοριστεί Δ.Σ από άλλα πρόσωπα  και να χάσει την Προεδρία του Δ.Σ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε.

Συνάδελφοι,

Τα εργασιακά μας προβλήματα κάθε ημέρα που διανύουμε διογκώνονται και ζητούν επειγόντως λύση. Αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές που να ασχολούνται μόνο με την παράταση της θητείας τους και τα προνόμια των αποσπάσεων τους, αντί να αγωνίζονται καθημερινά μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο για την στήριξη των μελών του σωματείου μας.

Κανένας μας αυτή τη δύσκολη ώρα δεν επιτρέπεται να ασχολείται με το  αν θα είναι πρόεδρος του ΣΥ.Γ.Τ.Ε. Επιβάλλεται όλοι μας να στηρίξουμε το Σωματείο μας  αποτρέποντας την πλήρη απαξίωση του και την φυγή συναδέλφων για άλλα σωματεία.

Εμείς ρωτάμε, ποιος είναι ο σκοπός του σημερινού Προεδρείου εφόσον δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με κανένα εργασιακό θέμα; Να οδηγηθούμε σε έναν Σύλλογο σφραγίδα χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης μόνο και μόνο για να είναι αποσπασμένοι κάποιοι συνδικαλιστές;
Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοι να πληρώνουμε τον Νομικό Σύμβουλο και να μην τον χρησιμοποιούμε ποτέ για νομικές ενέργειες διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχει  ξοδευτεί ένα μεγάλο τμήμα των εισφορών μας σε περιττά πράγματα, να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα λειτουργικά έξοδα αναλογικά με την λειτουργία του Συλλόγου με πάνω από 7.500€ μηνιαίως, να πληρώνουμε μεγάλη εισφορά  και να μην μπορούν να διοργανωθούν εκλογές λόγω αδυναμίας κάλυψης των σχετικών εξόδων. Κατ’ ομολογία των μελών του Προεδρείου δεν επαρκούν τα χρήματα για να  καλυφθούν τα έξοδα των  Δικαστικών Αντιπροσώπων  στην επαρχία γι’ αυτό και ζήτησαν την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου.
Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι είναι υποχρέωση και κύριο μέλημα οποιουδήποτε σωματείου να προβλέπει για τους αναγκαίους πόρους και να διεξάγει εκλογές σύμφωνα με την νομιμότητα και το καταστατικό του. Επίσης πρέπει όλα του τα μέλη να ψηφίζουν όπου και αν αυτά υπηρετούν και με τους ίδιους όρους  ώστε να μην καταστρατηγείται αυτό το δικαίωμα.

 Σας καλούμε συνάδελφοι να συμμετάσχετε ενεργά  στα τεκταινόμενα του συλλόγου, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιβεβλημένο και στις Γενικές Συνελεύσεις να προσέρχεσθε και να ασκείτε το εκλογικό σας δικαίωμα για να αποφασίζετε εσείς για το εργασιακό μας μέλλον. Η αποχή είναι σε βάρος μας.
Μην επιτρέψετε συνάδελφοι να αποφασίζουν για το μέλλον μας  άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι οι αποσπάσεις τους και λίγη ακόμα παράταση εξουσίας.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ,  ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου