Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΑΘΗΝΑ 18/11/2016
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή μας απαντάμε στην ανακοίνωση της  Ενότητας (πρώην Ενωτικός Σύλλογος),  με την οποία τα μέλη της αφενός μας γνωστοποιούν τις προγραμματικές τους θέσεις για την νέα διετία και αφετέρου επιχειρούν να μετατρέψουν την συνεχιζόμενη εδώ και πολλές διετίες συνδικαλιστική απραξία, σε δυσφήμιση των υπογραφόντων-μελών της Γενικής Συμπαράταξης.
Ενοχλήθηκαν οι συνάδελφοι του σημερινού Προεδρείου επειδή υψώσαμε τη φωνή μας ασκώντας  κριτική τόσο στους ίδιους όσο και στο προηγούμενο Προεδρείο για την εγκατάλειψη των εργαζομένων στην πιο δύσκολη συγκυριακά εποχή και επειδή καταβάλαμε από την θέση της μειοψηφίας την προσπάθεια μας  να κρατηθεί όρθιο το σωματείο παρά την παρακμή στην οποία έχει περιέλθει.

Οι υπογράφοντες συνάδελφοι της κατ’ επίφαση Ενότητας τώρα είδαν, προεκλογικά,  την οικονομική κατάρρευση, την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, την διάλυση της ασφαλιστικής μας προστασίας , την αβεβαιότητα για την εξέλιξη των συναδέλφων στην διοικητική πυραμίδα της τράπεζας και τώρα καταλαβαίνουν τον κίνδυνο για απώλεια θέσεων εργασίας .

Δύο χρόνια τώρα οι συνάδελφοι του σημερινού Προεδρείου σφύριζαν αδιάφορα στις εκκλήσεις μας για κοινό μέτωπο δράσης στα υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων της πρώην Γενικής Τράπεζας. Αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις προτάσεις μας για δικαστικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες σχετικά με τις υποβαθμίσεις στελεχών. Επίσης αδιαφόρησαν στις προτροπές μας για ουσιαστική παρέμβαση σχετικά με τις Οικειοθελείς Παροχές  και δεν απέστειλαν  καν εξώδικο στην Τράπεζα  ώστε να διασφαλιστεί η νομική διεκδίκηση.  Αρνήθηκαν παρεμβάσεις στην Διοίκηση για τις Προαγωγές. Λούφαξαν στην Σολωμού 20 προσφέροντας, αντί συνδικαλιστικού αγώνα, μικροδωράκια που προμηθεύονταν με ανοικτές προσφορές, διατηρώντας βεβαίως την επιπλέον θέση απόσπασης, παρά τις αποχωρήσεις πολλών μελών μας και την εγγραφή τους σε άλλους συλλόγους.

Επιχειρώντας  να αντιστρέψουν αυτή την πραγματικότητα οι συνάδελφοι του σημερινού Προεδρείου αφενός προβάλλουν ζητήματα τα οποία οι ίδιοι αρνήθηκαν και αφετέρου ενώ μας κατηγορούν, μας ζητάνε συνάμα να τους προσφέρουμε άλλοθι και  αμνηστία για την συνδικαλιστική τους προσχεδιασμένη και ηθελημένη απραξία .

Συνάδελφοι του Προεδρείου,

Στην εκπνοή της θητείας σας  θυμηθήκατε να συνεργαστείτε με τα άλλα σωματεία της Πειραιώς και να μιλήσετε με τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο και  την Διοίκηση? Αλήθεια γιατί 2 χρόνια τώρα όλα αυτά δεν τα υλοποιήσατε ώστε να αναδειχθούν τα εργασιακά μας προβλήματα; Που ήσασταν;  Ποιες παρεμβάσεις κάνατε;

Αναφέρεστε στην διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που όντως χάθηκαν από κυβερνητικές αποφάσεις αλλά  ξεχνάτε οι υπογράφοντες ότι ποτέ δεν πήρατε συνδικαλιστική θέση για το ΤΑΥΤΕΚΩ και την υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως έχει δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αντιγράφοντας τις δικές μας προτάσεις για ενιαία έκφραση όλων των συνδικαλιστικών  δυνάμεων στην Τράπεζα Πειραιώς συγχρόνως αντιφάσκετε μιλώντας για διατήρηση της αυτονομίας του Συλλόγου με σκοπό βεβαίως την διατήρηση των προνομίων σας.

Αλήθεια, ποιος κάνει παιχνίδια με το θέμα του Απεργιακού Ταμείου; Τι εννοείτε; Εμπαίζετε για άλλη μία φορά τους συναδέλφους για να δημιουργήσετε εντυπώσεις; Στο σημείο αυτό επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για το Απεργιακό Ταμείο:  Χωρίς να καταργηθεί το Απεργιακό Ταμείο τα πλεονάσματα, θα πρέπει να αποφασισθεί,  να ενισχύσουν τα μέλη του ΣΥ.Γ.Τ.Ε μέσα από  Γενική Συνέλευση. Αν η ψήφος των συναδέλφων μας δώσει την πλειοψηφία στο Δ.Σ του Συλλόγου στοχεύουμε να προκαλέσουμε Γενική Συνέλευση με την συμμετοχή όλων των μελών Πανελλαδικά, για να προχωρήσει η Τροποποίηση του Κανονισμού του Απεργιακού Ταμείου.

Η ειρωνεία βέβαια και εμπαιγμός  στην Ενότητα είναι ότι ενώ έχουν ως σύμβολο τους την εικόνα της Ελλάδος, ΠΟΤΕ  ώστε να συναποφασίσουν για τα εργασιακά ζητήματαΤους χρειάζονται μόνο για τον οβολό τους και την ψήφο τους.

Προ ημερών στείλατε μία γραπτή πρόταση προσωπικά στον καθένα από τους υπογράφοντες και όχι δημόσια όπως διατείνεσθε με την οποία μας προσκαλείτε για συμμετοχή σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Μας ζητάτε κάτι τέτοιο παραμονές των εκλογών ενώ πριν από λίγο καιρό όταν εμείς στο Δ.Σ σας προτείναμε το Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο μετά την φυγή Τασσόπουλου μας ειρωνευτήκατε και ΦΥΣΙΚΑ το αρνηθήκατε;

Επίσης όπως αντιληφθήκαμε εκ των υστέρων αυτή η επιστολή ήταν κατευθυνόμενη από άλλο κέντρο εκτός Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς  καθώς από το ίδιο κέντρο δεχθήκαμε και εμείς την ίδια προτροπή.        

Εδώ δημιουργείται η απορία: Σταματήσατε την συνεργασία σας με τον πρώην Πρόεδρο και σύμβουλο και αποκτήσατε νέο σύμβουλο; Εσείς χωρίς κηδεμόνα δεν μπορείτε να λειτουργήσετε;
Όπως συνεπάγεται εκ των παραπάνω δεν υπάρχει μεταξύ μας κανένα σημείο σύγκλησης απόψεων και ως εκ τούτου η πρότασή σας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς διότι κάτι τέτοιο θα ήταν άφεση αμαρτιών και εγκατάλειψη των εργαζομένων.

Εμείς την συμπόρευση της Γενικής Συμπαράταξης την έχουμε σφυρηλατήσει εδώ και δύο χρόνια με κοινή δράση και προσωπικές θυσίες  αλλά δυστυχώς σας είχαμε απέναντι μας και όχι δίπλα μας. Είμαστε μια πραγματική παρέα και αυτό προφανώς σας ενοχλεί.

Εμείς δεν αλλάξαμε το όνομα μας προεκλογικά  όπως κάνατε εσείς τεχνηέντως  για να σβήσετε τα ίχνη του παρελθόντος, θέλοντας να ξεχάσουν οι συνάδελφοι ότι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζατε τους εκάστοτε προέδρους σε όλες τις αποφάσεις τους.

Ζητάμε να μας πείτε δημόσια ποια ήταν τα βαρίδια της παράταξης σας που εκδιώξατε και ποιος ακριβώς ο ρόλος τους και ποιες οι πράξεις τους, όπως αναφέρετε στην  επιστολή που μας αποστείλατε;

Λέτε ότι τραβήξατε μια γραμμή από το παρελθόν σας χωρίς όμως να κάνατε την αυτοκριτική σας για αυτά  που ψηφίζατε στο σωματείο καλύπτοντας συμπεριφορές που προσβάλουν τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.

Το ποιοι θα εκλεγούν και σε ποια αξιώματα θα το αποφασίσουν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους και όχι η κα Μπακατσούλα με τους νέους συμβούλους της.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην Γενική συνέλευση την Δευτέρα στις 16.00 στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν στην Μεσογείων. Για να οριστεί ημερομηνία εκλογών και να δώσουμε τέλος στην ακυβερνησία του συλλόγου μας, για να προλάβουμε να σώσουμε ότι μας έμεινε από την συνδικαλιστική νιρβάνα του προεδρείου.
Υ.Γ Καταγγέλλουμε τον προκλητικό αποκλεισμό της περιφέρειας και μεγάλης μερίδας εργαζομένων  για μια ακόμη φορά από την Γ.Σ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ,  ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ


1 σχόλιο:

  1. Γεια σου
    Προσφορά μου είναι ανοιχτό σε όλους καθώς και
    επιχειρήσεις, εταιρίες και κάθε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα. Ο ρυθμός μου είναι 3% τόκοι του έτους σύμφωνα με το ποσό που πρέπει να δανειστεί. Το ποσό του δανείου που θα χορηγηθεί κυμαίνεται από 3.000 € έως € 8.000.000, καθώς και η περίοδος αποπληρωμής που κυμαίνεται από 8 έως 300 μήνες. Θα σας υπενθυμίσω ότι έχετε ένα φάσμα προστασίας και ασφάλειας για τις συναλλαγές σας. Προτάσεις αποπληρωμής σας είναι υπό μελέτη. Αυτή η μελέτη περίπτωση διαρκεί μόνο 30 λεπτά. Κάνει το δάνειό σας 72
    ώρα: bandinidorothee01@gmail.com
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή