Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

ΑΘΗΝΑ 5/12/2016
ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε στο φλέγον ζήτημα της μετατροπής των επιδομάτων μας σε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΟΧΗ δεδομένου ότι εδώ και τόσον καιρό που έχουμε θίξει το ζήτημα το Προεδρείο του ΣΥ.Γ.Τ.Ε  δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια.

Π αρά τις εκκλήσεις μας για συντονισμό και ενέργειες για την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων το Προεδρείο ούτε στο ΔΣ έφερε το συγκεκριμένο θέμα ούτε καν μία τυπική ανακοίνωση δεν εξέδωσε.

Επί δύο χρόνια  ζητάμε την επίσημη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου μας κ. Καρούζου για την νομιμότητα ή μη της μετατροπής των επιδομάτων μας σε Οικειοθελή Παροχή Ελευθέρως Ανακλητή. Δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη του Προεδρείου  και της κας Μπακατσούλα δεν συντάχθηκε ποτέ  γνωμάτευση για το ζήτημα ώστε να υπάρχει εμπεριστατωμένη και κατατεθειμένη  ή άποψη του νομικού μας  στο Διοικητικό Συμβούλιο.

 Στην συνάντηση τους με την Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού είχαν συμφωνήσει πλήρως με την άποψη της Διοίκησης της Τράπεζας, χωρίς να προβάλλουν καμία αντίρρηση, ότι όλα τα επιδόματα καταβάλλονται κανονικά χωρίς να βλέπουν κάτι παράνομο, επιδιώκοντας για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ σύμφωνα με την πάγια τακτική τους τον εφησυχασμό και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Εμείς με ανακοίνωση μας είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να χαθούν τα επιδόματά μας που μετά την συγχώνευση της Γενικής με την Πειραιώς, εμφανίσθηκαν στις μισθοδοσίες μας ως Οικειοθελής Παροχή.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και φθάσαμε στο σημείο σήμερα να βρισκόμαστε προ τετελεσμένου καθώς ήδη έχουν αρχίσει να περικόπτονται αυτά τα επιδόματα σε αρκετούς συναδέλφους, τις καταγγελίες των οποίων ο Αντιπρόεδρος κ.Κονιστής και η Πρόεδρος κα Μπακατσούλα τις αντιπαρέρχονται με απαντήσεις του τύπου «θα το δούμε», παραπέμποντάς τους στο μέλλον.

Τι θα δούμε στο μέλλον συνάδελφοι, εδώ καιγόμαστε και το Προεδρείο μας λέει να περιμένουμε να καούμε ολοσχερώς; Από την φωτιά προνοείς να προστατεύεσαι, στην περίπτωση δε που αυτή ανάψει επεμβαίνεις άμεσα να την σβήσεις δεν περιμένεις το μέλλον.

Μάλιστα στις 25 Οκτώβρη σε ανακοίνωση τους τα μέλη του Προεδρείου είχαν χαρακτηρίσει πυροτέχνημα το εξώδικο που ζητούσαμε να αποσταλεί στην τράπεζα,  κάτι που βέβαια έχουν πράξει ήδη άλλοι σύλλογοι που σέβονται τα μέλη τους.  Έχουν δε δηλώσει ότι θα ενεργήσουν για το θέμα μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Η άγνοια και η αδράνεια του Προεδρείου και οι καθοδηγούμενες απόψεις του για ένα τόσο  σοβαρό ζήτημα όπως το πιο πάνω φανερώνουν ότι  δεν είναι σε θέση  να προβλέψει και να λάβει μέτρα έναντι  οποιουδήποτε επιβουλεύεται τα εργασιακά μας δικαιώματα.    

Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους του Προεδρείου τους  καλούμε άμεσα να πάρουν θέση και να προχωρήσουμε σαν Σωματείο σε λήψη μέτρων με σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου. Το εξώδικο βεβαίως και δεν θα υποχρεώσει την Τράπεζα να επιστρέψει στους εργαζόμενους τα επιδόματά τους αλλά είναι το έγγραφο με το οποίο ξεκινούν όλες οι νομικές υποθέσεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αγώνας μέσω της νομικής οδού είναι η μόνη και επιβεβλημένη κίνηση που έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε.

Συνάδελφοι του Προεδρείου, δεν είναι πυροτέχνημα η μείωση των μισθών των μελών μας που βλέπουν τα πενιχρά τους εισοδήματα να περικόπτονται από την Τράπεζα με μονομερή βλαπτική μεταβολή.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδέχονται την βλαπτική αυτή ενέργεια και να διαμαρτύρονται εγγράφως προς την Τράπεζα κοινοποιώντας όλα τα μέλη του Δ.Σ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε. Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το ανακοινώσει το Προεδρείο εφόσον είχε προηγηθεί το εξώδικο  και όχι οι υπογράφοντες οι οποίοι δεν έχουμε εκτελεστική εξουσία.

Αρνούμαστε την μεταφορά των επιδομάτων μας από την συγχώνευση τον Νοέμβριο του 2014 σε οικειοθελή παροχή, αρνούμαστε την παράνομη μείωση των αποδοχών μας και την μονομερή βλαπτική μεταβολή των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η Τράπεζα οφείλει να εναρμονισθεί με το εργατικό δίκαιο και την εργατική νομοθεσία και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στις αποδοχές των συναδέλφων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/12/2016 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου
    Προσφορά μου είναι ανοιχτό σε όλους καθώς και
    επιχειρήσεις, εταιρίες και κάθε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα. Ο ρυθμός μου είναι 3% τόκοι του έτους σύμφωνα με το ποσό που πρέπει να δανειστεί. Το ποσό του δανείου που θα χορηγηθεί κυμαίνεται από 3.000 € έως € 8.000.000, καθώς και η περίοδος αποπληρωμής που κυμαίνεται από 8 έως 300 μήνες. Θα σας υπενθυμίσω ότι έχετε ένα φάσμα προστασίας και ασφάλειας για τις συναλλαγές σας. Προτάσεις αποπληρωμής σας είναι υπό μελέτη. Αυτή η μελέτη περίπτωση διαρκεί μόνο 30 λεπτά. Κάνει το δάνειό σας 72
    ώρα: bandinidorothee01@gmail.com
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή