Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ 21/10/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Προς ενημέρωσή σας, απαντάμε στην ανακοίνωση του Προεδρείου του ΣΥ.Γ.Τ.Ε «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ» δηλώνοντας τα εξής:

 Συνάδελφοι του Προεδρείου,

Είναι μεγάλη πρόκληση για τους συναδέλφους που έχουν φτύσει αίμα επί σειρά ετών στα καταστήματα, να ξεκινάτε την ανακοίνωσή σας τονίζοντας ότι μέχρι πρότινος υπηρετούσατε σε καταστήματα προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις ότι εσείς είστε οι εργάτες και ότι οι υπογράφοντες είμαστε οι λασπολόγοι. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι και από εμάς και από εσάς που έχουμε εκλεγεί στον Σύλλογο έχουμε υπηρετήσει στο παρελθόν σε καταστήματα, ορισμένοι δε και συγκεκριμένα 3 υπηρετούμε και σήμερα σε κατάστημα.  Όπως επίσης υπάρχουν και συνδικαλιστές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ σε κατάστημα.  Επειδή οι συνάδελφοι και μνήμη έχουν και γνώση για το που έχει υπηρετήσει ο καθένας μας και για το ποιος από εμάς υπήρξε εργατικός ή τεμπέλης σταματήστε να τους εμπαίζετε και να τους προκαλείτε.

Υπερηφανεύεστε επίσης ότι δεν είστε επαγγελματίες συνδικαλιστές αλλά δεν μας διευκρινίζετε τι εννοείτε και γι’αυτό σας ρωτάμε:

-Επειδή δεν είστε επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν έχετε ασχοληθεί με κανένα εργασιακό ζήτημα από τότε που αναλάβατε το Προεδρείο;
-Επειδή δεν είστε επαγγελματίες συνδικαλιστές απεμπολήσατε αμαχητί την Επιχειρησιακή μας Σύμβαση;
-Επειδή δεν είστε επαγγελματίες συνδικαλιστές στην συνάντησή σας με την Διοίκηση της Τράπεζας αποδεχτήκατε χωρίς καμία αντίρρηση όλες τις απόψεις της εργοδοσίας για τα επιδόματα μας, για τις μειώσεις που έχουμε υποστεί, για τις προαγωγές μας, για τις υποβαθμίσεις και τις μεταθέσεις,  επιτρέποντας με αυτή σας την στάση ακόμα και την αμφισβήτηση του Οργανισμού Προσωπικού;
-Επειδή δεν είστε επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν δώσατε ένα κείμενο για να καλύψετε νομικώς τους συναδέλφους προκειμένου να υποστηρίξουν τα Δελτία Αξιολόγησης τους;
-Επειδή δεν είστε επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου με το φλέγον ζήτημα της μετατροπής των επιδομάτων μας σε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΟΧΗ;
-Επειδή δεν είστε επαγγελματίες συνδικαλιστές προβαίνετε σε αγορές με μία και μόνη προσφορά και μάλιστα ανοικτή;

Αν δεν το γνωρίζετε συνάδελφοι του Προεδρείου, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα στην τράπεζα εργαζόμενοι που υπηρετούν και στα καταστήματα και σε διοικητικές υπηρεσίες συνεχόμενα τριάντα και πλέον χρόνια, αρκετοί δε εξ' αυτών σε θέσεις ευθύνης και αντιμετωπίζουν καθημερινά κινδύνους και πιέσεις. Οι συνάδελφοι αυτοί είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και ο καθένας από όλους εμάς που εργαζόμαστε στην τράπεζα οφείλει να είναι επαγγελματίας και να κάνει το καθήκον του σε οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετεί. Και ο Ταμίας και ο Διευθυντής και ο Υπάλληλος και ο Συνδικαλιστής.
Ως εκ τούτου οφείλατε να είστε καθημερινά παρόντες πλάι στους εργαζόμενους, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη ποτέ.

 Επικαλείστε το γεγονός ότι το εργασιακό περιβάλλον έχει αλλάξει για να δικαιολογήσετε την απραξία σας επί των εργασιακών ζητημάτων και να αφήνετε άλυτα τα προβλήματα τα οποία είχατε υποσχεθεί ότι θα λύσετε. Εσείς δεν είχατε γράψει σε ανακοίνωση σας, όταν  ξεκίνησαν οι περικοπές επιδομάτων και αδειών λόγω του ότι δεν υπογράψατε νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση πριν την συγχώνευση,  ότι θα προβείτε σε νομικές  ενέργειες και ότι θα επισκεφθείτε τα καταστήματα με τον Νομικό Σύμβουλο για να ενημερώσετε τους εργαζόμενους για το θέμα; 
Κάνατε κάτι από αυτά; ΟΧΙ, δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια. Είναι λασπολογία αυτό;

 Εφόσον το εργασιακό περιβάλλον έχει αλλάξει και δη το τραπεζικό όπως λέτε ένας λόγος πάρα πάνω να γίνετε πιο δυναμικοί και να αγωνιστείτε για την επίλυση των εργασιακών μας ζητημάτων για τα οποία επιβάλλεται να κινηθείτε ακολουθώντας την νομική οδό όπως κάνουν και τα άλλα σωματεία.  

Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι, έχουμε ήδη καταγγελίες από συναδέλφους της πρώην ΓΕΝΙΚΗΣ τους οποίους η τράπεζα ενημέρωσε για  μείωση του μικτού μισθού μέσω των ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ , που περιλαμβάνουν κλαδικά και επιχειρησιακά επιδόματα τα οποία περικόπτονται. Δυστυχώς όλα αυτά τα είχαμε καταγγείλει εδώ και πολύ καιρό αλλά εσείς δεν έχετε κάνει τίποτα μέχρι σήμερα. Τα άλλα σωματεία για το συγκεκριμένο θέμα έχουν στείλει εξώδικο στην Τράπεζα και έχουν υποστηρίξει όσα μέλη τους διεκδίκησαν τα επιδόματα τους στα δικαστήρια.

 Εσείς τι θα κάνετε; Θα μείνετε απλοί παρατηρητές όπως έχετε πράξει μέχρι σήμερα ή θα κινηθείτε νομικώς για να υποστηρίξετε τα μέλη του σωματείου σας;

Επιτέλους αφήστε αυτή την τακτική της απραξίας που έχει ζημιώσει ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους. 
Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.
  
Η γνωστή παρέα όπως μας αποκαλείτε, είμαστε εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του σωματείου μας και ως εκ τούτου έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε κριτική επί των πεπραγμένων σας και εσείς έχετε την υποχρέωση να μας ενημερώνετε και να ζητάτε την γνώμη μας μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία δυστυχώς τείνετε να καταργήσετε. Ο μόνος σοβαρός λόγος σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου για εσάς είναι η έγκριση των εξόδων. Για εργασιακά ζητήματα ούτε λόγος.

 Έτσι αποφασίσατε και μεταξύ σας το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα που προτείνετε στους συναδέλφους χωρίς να έχετε δημοσιεύσει τους όρους του και χωρίς να το φέρετε στο ΔΣ να το συζητήσουμε, να πούμε και εμείς τη γνώμη μας και να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Κατά την γνώμη σας, αφού δεν έχει κόστος για τον Σύλλογο και δεν τον δεσμεύει δεν υπήρχε και λόγος να το φέρετε  στο ΔΣ.  Δεν πρόκειται περί εγγραφής σε γυμναστήριο συνάδελφοι του Προεδρείου ούτε περί αγοράς οπτικών. Πρόκειται περί Ασφαλιστικού Προγράμματος το οποίο ναι μεν δεν έχει κόστος για τον Σύλλογο και δεν τον δεσμεύει αλλά έχει κόστος για την τσέπη του κάθε συναδέλφου. 

 Ήδη έχουμε πικρή πείρα από παλαιότερες επιλογές και ενέργειες του πρώην προέδρου και συμβούλου σας, που το τότε προεδρείο είχε αποδεχθεί σιωπηρά  Ασφαλιστική Σύμβαση με μείωση της κάλυψης του ισχύοντος Ομαδικού Ασφαλιστηρίου από € 14.000  σε  € 11.740 ετησίως και που εσείς τώρα προτείνετε την επέκτασή του με επιβάρυνση των εργαζομένων. Αυτό δεν είναι πραγματικό γεγονός, είναι λασπολογία και παραπληροφόρηση; Είναι κακό που ζητάμε να μάθουμε τους όρους αυτού του Ασφαλιστηρίου και που ζητάμε να εξετάσουμε το ζήτημα διεξοδικά στο ΔΣ με πλήρη διαφάνεια

Επικαλείστε επιτροπές τις οποίες δεν φτιάξατε ποτέ εδώ και 2 χρόνια όπως δεν έγινε καμία και τα προηγούμενα χρόνια επί Καλόγηρου και επί Τασσόπουλου. Ακόμα και για την επιτροπή του Απεργιακού την οποία δεν συγκαλέσατε το περασμένο καλοκαίρι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη κατηγορείτε εμάς ότι μας περιμένατε να σας υποδείξουμε ποια ημέρα θα συνεδριάσουμε. Μας πήρατε τηλέφωνο κα Πρόεδρε στις 8 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη μεσημέρι για την επόμενη ημέρα Παρασκευή ενώ είχατε όλο τον Ιούλιο να το κανονίσετε καθώς σας είχαμε γνωστοποιήσει, ότι εκείνο το διάστημα είμαστε διαθέσιμοι αλλά δεν λάβαμε από εσάς ποτέ  ούτε e-mail ούτε τηλεφώνημα. Αυτό είναι λασπολογία;


 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για όποιο θέμα έχουμε θίξει στις μέχρι τώρα ανακοινώσεις μας έχουμε αναφερθεί σε πραγματικά γεγονότα, δεν έχουμε συκοφαντήσει κανέναν και δεν έχουμε καμία σχέση με την λασπολογία και την παραπληροφόρηση.
 Δεν είναι δυνατό να μην αντιδρούμε για ζητήματα όπως, να γίνεται ψηφοφορία για δημοψήφισμα στα επαρχιακά καταστήματα δι' αλληλογραφίας και χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο, γιατί έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα αφού κατεβάζουμε μία πρόταση, ούτε να αγοράζουμε δώρα με μια και μόνη προσφορά και μάλιστα ανοικτή, ούτε να μην συγκαλείται ΔΣ για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους
 Ελπίζουμε να μην διανοούνται τα μέλη του Προεδρείου να λειτουργήσουν στις επερχόμενες εκλογές όπως και στο πρόσφατο δημοψήφισμα διότι παρατυπίες και αντικαταστατικές πράξεις δεν πρόκειται να ανεχθούμε.
 Το ζητούμενο για εμάς είναι να λειτουργεί σωστά,  δημοκρατικά και σύμφωνα με το καταστατικό ο Σύλλογός μας. Όλα τα σοβαρά ζητήματα πρέπει να έρχονται στο ΔΣ, να γίνεται εποικοδομητικός  διάλογος ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις προς όφελος των εργαζομένων. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πρώην Γενικής να συσπειρωθούν στο σωματείο μας ενόψει εκλογών.  Έχουμε κοινά  προβλήματα για τα οποία πρέπει να παλέψουμε όπως είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και των κλαδικών συμβάσεων και ο αγώνας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζονται.
Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να περάσουν μέτρα εναντίον των εργασιακών μας δικαιωμάτων ακόμη χειρότερα από αυτά που περάσει μέχρι τώρα. Είναι στο χέρι μας να αντιταχθούμε και να μην αφήσουμε να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια. Το δικαίωμα μας στην απεργία είναι ιερό και το μόνο όπλο κατά της εργοδοτικής και κυβερνητικής αυθαιρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής του Απεργιακού Ταμείου που έγινε χθες στα γραφεία του σωματείου μας, αποφασίστηκε να αλλάξει ο Κανονισμός ώστε να πληρώνονται όλες οι απεργίες από την πρώτη μέρα - πάγιο αίτημα μας εδώ και πολύ καιρό - και να πληρωθούν αναδρομικά οι απεργίες από 1/1/2014 αν και η δική μας πρόταση ήταν να καλυφθούν οι απεργίες από το 2013.
Επίσης προτάθηκε αύξηση του κλιμακίου από το 20ο στο 30ο και αύξηση του ποσοστού ανά ημέρα απεργίας από το 3% στο 4% κάτι που έγινε αποδεκτό.

 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  ΔΣ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε
Πολύζος Φάνης, Γεωργούλης Διονύσης ,Μπάμπης Καραηλίδης, Γρηγόρης Ευθυμίου

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου
    Προσφορά μου είναι ανοιχτό σε όλους καθώς και
    επιχειρήσεις, εταιρίες και κάθε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα. Ο ρυθμός μου είναι 3% τόκοι του έτους σύμφωνα με το ποσό που πρέπει να δανειστεί. Το ποσό του δανείου που θα χορηγηθεί κυμαίνεται από 3.000 € έως € 8.000.000, καθώς και η περίοδος αποπληρωμής που κυμαίνεται από 8 έως 300 μήνες. Θα σας υπενθυμίσω ότι έχετε ένα φάσμα προστασίας και ασφάλειας για τις συναλλαγές σας. Προτάσεις αποπληρωμής σας είναι υπό μελέτη. Αυτή η μελέτη περίπτωση διαρκεί μόνο 30 λεπτά. Κάνει το δάνειό σας 72
    ώρα: bandinidorothee01@gmail.com
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή