Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27/09/2016

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Δύο χρόνια τώρα οι ένοικοι της Σολωμού δεν μας έκαναν την χάρη να ασχοληθούν με τα προβλήματά μας. Δεν θέλησαν ποτέ να βαδίσουν μαζί μας το δύσκολο δρόμο του τραπεζικής καθημερινότητας. Μέσα από την ηθελημένη απραξία τους χρησιμοποιήσαν το σωματείο μόνο για να καλύψουν τις ατομικές τους ανάγκες.

 Έτσι εμφανίστηκαν και στην διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού  χωρίς ίχνος σύνεσης και διάθεσης για συναίνεση και κοινής προσπάθειας με όλους εμάς, με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Και βέβαια στα πόδια τους , είχαν δεμένα τα βαρίδια των υποσχέσεων και των παραινέσεων της Γενικής Συνέλευσης ,με το γνωστό πλέον σε όλους κλισέ, «ελάτε να υπογράψετε για να πάρουμε τα λεφτά!!!!».

Σε μια γενική συνέλευση που δεν τέθηκε το θέμα της τροποποίησης καθώς οι συνάδελφοι ψήφισαν ημερομηνία δημοψηφίσματος χωρίς να ξέρουν τι θα αφορά η τροποποίηση και από εκεί και πέρα αρνήθηκαν την δημιουργία επιτροπής τροποποίησης του Καταστατικού ακόμη και την επιτροπή που δημιούργησαν τροποποίησης του κανονισμού του απεργιακού ταμείου έμεινε κενό γράμμα καθώς δεν συνεδρίασε ποτέ με ευθύνη βέβαια του Προεδρείου.

Εμείς είχαμε προτείνει να τροποποιηθεί ο κανονισμός καταρχήν ώστε να πληρώνονται όλες οι απεργίες από την 1η ημέρα και βέβαια είναι ευθύνη του Προεδρείου να πάρει απόφαση στο Δ.Σ ώστε να πληρωθούν τουλάχιστον για τα 2 τελευταία χρόνια. Επίσης με βάση το άρθρο 8 μπορεί να τροποποιηθεί η διάρκεια κάλυψης απεργίας ή ανταπεργίας που τώρα είναι στους 3 μήνες  και να αποφασίσει η πρώτη τακτική γενική συνέλευση για την διάθεση των πλεονασμάτων όπως άλλωστε είχαμε προτείνει στην πρόταση μας για την τροποποίηση του καταστατικού.

 Εκτός όλων αυτών η παντελής έλλειψη σοβαρότητας, υπευθυνότητας και σεβασμού των διαδικασιών(έλλειψη λίστας ψηφισάντων, φάκελοι ασφράγιστοι ,σε αρκετά καταστήματα δεν πήγαν καν,  σε άλλα δεν πήγε το βουλοκέρι,η διαδικασία καταμέτρησης έγινε το πρωί παρότι ζητήσαμε να γίνει μετά τις 15.30 για να είμαστε παρόντες ) και η χαλαρή τους διάθεση, τι τα θέλετε όλα αυτά, δημοψήφισμα είναι όχι εκλογές ,έφεραν αυτό το αποτέλεσμα της ντροπής. Αυτοί προφανώς και πολλοί άλλοι, είναι οι λόγοι που ελάχιστοι συνάδελφοι πλέον εμπιστεύονται το προεδρείο και κατά επέκταση τον ΣΥ.Γ.Τ.Ε και το έδειξαν με την αποχή τους στο δημοψήφισμα.                                                                                              
Εμείς ,τα μέλη της Γενικής συμπαράταξης ,σταθήκαμε για μια ακόμη φορά υπεύθυνα απέναντι στην ανάγκη αλλαγής του καταστατικού, απέναντι στην πρόχειρη και αίολη διαδικασία  που ακολούθησε το προεδρείο και προπαντός απέναντι στην ανάγκη της διαφύλαξης της νομιμότητας και της εγκυρότητας του δημοψηφίσματος
Καταθέσαμε και επιβάλαμε ουσιαστικές θέσεις και προτάσεις, προστατεύσαμε όσο μπορούσαμε την αξιοπιστία της διαδικασίας και πληροφορήσαμε τους συναδέλφους ,που λόγω της βιασύνης και της έλλειψης ενημέρωσης, δεν ήξεραν τι θα ψήφιζαν και γιατί.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούσαμε να υποκαταστήσουμε το προεδρείο ,γιατί δεν έχουμε αυτόν τον ρόλο, αλλά ούτε και τα μέσα για να το κάνουμε. Και κάπως έτσι βαδίζουμε προς τις εκλογές, με το κύρος του σωματείου πληγωμένο για μια ακόμη φορά και με ένα προεδρείο που δεν τραβάει, γιατί προφανώς δεν μπορεί ,αλλά δεν ξέρουμε και αν θέλει.
  
Η απορίες που έμειναν αναπάντητες είναι :
  • πρώτον ήθελαν τελικά να πετύχει το δημοψήφισμα και αν όχι γιατί το προκάλεσαν;
  •  Δεύτερον με την εικόνα διάλυσης και επιπολαιότητας που έδειξαν είναι ικανοί να φέρουν σε πέρας την απαιτητική διαδικασία των ερχόμενων εκλογών;
  •  Τρίτον ο λόγος που πρότειναν την επιστολική ψήφο είναι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο του ΣΥ.Γ.Τ.Ε για την διενέργεια των εκλογών και αν ναι γιατί;
Όπως και να έχει η ζωή συνεχίζεται, δική μας υποχρέωση αλλά και των μελών μας είναι ,να κοιτάξουμε μπροστά και να δομήσουμε ένα σύλλογο που θα μπορεί να αποτελέσει στήριγμα και ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους στις δύσκολες εποχές που έρχονται. Σήμερα το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Εμείς θα είμαστε εκεί, ελπίζουμε με την βοήθειά σας αμέσως μετά τις εκλογές, για να βγάλουμε άμεσα τον ΣΥ.Γ.Τ.Ε από την εντατική που τον οδήγησαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του προεδρείου με τα γιατροσόφια του συμβούλου τους.

Τα μέλη του Δ.Σ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε

ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ-ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ-ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου