Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ!
Αθήνα,  21/09/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΚΑΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ   δεν λαμβάνει χώρα, παρά μόνο στα μυαλά αυτών που διοικούν το σύλλογο σαν Προεδρείο και το οποίο προσπαθεί να ξεπλυθεί για τα αμαρτήματα του παρελθόντος και την διαρκή απραξία του. Μια παροιμία λέει  " Όποιος δεν εργάζεται, περιεργάζεται."

Ψεύδονται συνειδητά όταν λένε ότι εξήγησαν στον συνάδελφο Γεωργούλη την όλη διαδικασία και ότι μάλιστα συμφώνησε!  Είναι σαφές ότι από την στιγμή που κάνεις το λάθος να ανταλλάξεις έστω και μια κουβέντα μαζί τους την άλλη στιγμή θα το διαστρεβλώσουν και θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον σου όπως κάνουν όλα αυτά το χρόνια. Αυτό δυστυχώς το γνωρίζαμε, αλλά προσπαθήσουμε για το συλλογικό συμφέρον, να προχωρήσουμε σε μια κοινή πρόταση παρά τα ρίσκα της διαστρέβλωσης, και φαίνεται πως το προεδρείο δυστυχώς  μας επαλήθευσε  «πριν αλέκτωρ λαλήσει».  

Για να καταλάβετε το μέγεθος της διαστρέβλωσης τους, σας λέμε πως ουδέποτε ειπώθηκε ότι δεν θα υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι , ότι θα γίνει ψηφοφορία δια αλληλογραφίας στην επαρχία , ότι δεν θα υπάρχει λίστα ψηφισάντων. ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ.

Προφανώς συνάδελφοι, η όψιμη συμφωνία τους για κοινή πρόταση έψαχνε εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους να κινητοποιήσουν τον κόσμο της Γενικής!

Τα «Αστεία μέχρι δακρύων», αφορούν τη δική τους στάση, που ενώ καλούσαν στην έκτακτη Γ.Σ  με την υπόσχεση το μοίρασμα του απεργιακού ταμείου, στην δική τους πρόταση τροποποίησης του καταστατικού  δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΡΟΤΑΣΗ για την αξιοποίηση των πλεονασμάτων του ταμείου!!

Ενώ αντίθετα ,η δική μας πρόταση ήταν να αποφασίσει η έκτακτη Γ.Σ για τα αποθέματα του απεργιακού ταμείου. Η παρέμβαση μας ήταν ουσιαστική προς όφελος των εργαζομένων
Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να τη γνωρίζουν οι συνάδελφοι:  Στο Δ.Σ της 13/9,  η αρχική πρόθεση του προεδρείου ήταν να περάσει τις δικές του προτάσεις με την αρχή της πλειοψηφίας ανά άρθρο.

Μετά την διαφωνία μας να αποδεχθούμε ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ, βρέθηκε συμβιβαστική λύση στο παρά πέντε για στοχευμένες  παροχές αλληλεγγύης  προς τους εργαζόμενους και με την πλειοψηφία των προτάσεων μας να έχουν συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο.

Έτσι όλα αυτά που αναφέρονται στην χθεσινή ανακοίνωση, που θυμίζει άλλες εποχές και κονδυλοφόρο εκτός σωματείου ,δεν μπορεί να μας ρίξει λάσπη για τις προθέσεις μας απέναντι στους εργαζόμενους.

Γιατί είναι γνωστό πως για το απεργιακό ταμείο και την περιουσία του ΣΥΓΤΕ, αλλά και την μείωση της εισφοράς στο 50%  έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας εδώ και πολλούς μήνες   Έχουμε μάλιστα προτείνει,  να πληρωθούν όλες οι απεργίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Απαίτησαν από εμάς να μην εκδώσουμε  ανακοίνωση(!!)  ως συμπαράταξη  μετά το Δ.Σ,  ώστε να υπάρχει μόνο η δική τους θέση(!) και όταν εύλογα τους είπαμε ότι προφανώς και είναι λογικό να  καταθέσουμε τη δική μας άποψη για το τι έγινε, αφού Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ δεν σημαίνει ότι ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ, ο κος Δεκούλος φώναζε και απειλούσε,παρουσία των υπαλλήλων του συλλόγου, λέγοντας στην κα Μπακατσούλα να διαλύσει τώρα την συμφωνία!  Μήπως είναι ψέματα κι’ αυτά; 

Συνάδελφοι του προεδρείου. ο «χυδαίος επιθετικός λαϊκισμός», είναι δικό σας δημιούργημα τα τελευταία χρόνια με τις προτροπές του διορισμένου από εσάς, γνωστού συνταξιούχου συμβούλου. Αν ανατρέξετε στις δεκάδες ανακοινώσεις σας στο παρελθόν, θα ανακαλύψετε μυθοπλασίες και κοσμητικά επίθετα εναντίον μας, που ούτε ο πιο ευφάνταστος νους, δεν θα μπορούσε να εφεύρει! 

«Χυδαίος επιθετικός λαϊκισμός»,  είναι συνάδελφοι του προεδρείου και του πρ. Ενωτικού, οι συκοφαντίες κατά τη πάγια τακτική σας για να πετύχετε το σκοπό σας, σπιλώνοντας τον συνάδελφο Καραηλίδη για πράγματα που έχει χιλιοαπαντήσει και απειλώντας τον ψευντονταηλίδικα:   «…αν τολμάς κάνε μας μήνυση»!!  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!   

Προσέξτε τι έγραψαν  οι συνάδελφοι των προεδρείου και της «Ενότητας στα λόγια»  στην χθεσινή τους ανακοίνωση:   «Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση ο συνάδελφος Καραηλίδης  όπου   προτρέπει τους συναδέλφους να απέχουν από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος την στιγμή που έχει υπάρξει ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.»  
                                                                             
 Προσέξτε τώρα το mail που έστειλε ο κος Καραηλίδης προχθές σε τουλάχιστον 80 συναδέλφους:    
   «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΟ ΤΙΣ  ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΓΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ. ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ»

 Αυτοί είναι συνάδελφοι ,τους αποκαλύπτουμε και τους παραδίδουμε στην κρίση σας .Στο χέρι σας είναι να στηρίξετε  αυτή την τροποποίηση και να μην επιτρέψετε ,αυτού του επίπεδου άνθρωποι να διαχειρίζονται τις τύχες του συλλόγου μας και το εργασιακό μας μέλλον. 
Καλούμε για άλλη μια φορά να στηρίξετε την προσπάθεια  τροποποίησης του καταστατικού για τον εκσυγχρονισμό του  και την ενίσχυση των μελών του.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Υ.Γ Ζητάμε από το Προεδρείο να δημοσιεύσει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης για να δούμε όλοι ποια είναι η πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου