Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΑΘΗΝΑ 30/8/2016
Συνάδελφοι  συναδέλφισσες,
Αυτοί που 2 χρόνια τώρα σιωπούν βρισκόμενοι μονίμως σε συνδικαλιστική νιρβάνα και απομονωμένοι από όλους τους άλλους συλλόγους , ξύπνησαν λίγο πριν το 15-Αυγουστο και αποφάσισαν να στείλουν επιστολή προς τον πρόεδρο άλλου σωματείου επιχειρώντας να υποδείξουν εργασιακά θέματα ενόψει της υπογραφής της νέας επιχειρησιακής σύμβασης του αντιπροσωπευτικού σωματείου με την Διοίκηση. Αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει έστω ένα εργασιακό ζήτημα για συζήτηση μέσα στα διοικητικά συμβούλια του σωματείου που εγκατέλειψαν τους εργαζομένους πηγαίνοντας μας στην Πειραιώς χωρίς την υπογραφή Επιχειρησιακής σύμβασης τον Νοέμβριο του 2014.
Μιλάμε για το προεδρείο που απεμπόλησε μια σειρά εργασιακών κεκτημένων- ζητήματα που έχουμε θέσει κατά επανάληψη αυτά τα 2 χρόνια αλλά και πιο πριν χωρίς ποτέ να κάνει το παραμικρό για να τα διαφυλάξει, που φρόντιζε πάντα να αποδομεί τις αντιδράσεις με την γνωστή μέθοδο της κωλυσιεργίας και της αδράνειας, έτσι ώστε να οδηγεί τα πράγματα σε τετελεσμένα γεγονότα και μετά να βγάζει δήθεν επιστολές διαμαρτυρίας.

Η παράταξη που οδήγησε το 2012 το σωματείο στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις από το 1ο ευρώ! και στις μεγαλύτερες μειώσεις που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, φροντίζοντας κατά την συγχώνευση όλες οι μειώσεις να ενσωματωθούν στον μισθό μας

 Η αποχώρηση του πρώην προέδρου των ψεύτικων υποσχέσεων Χ.Τασσόπουλου εν μια νυκτί - χωρίς να μάθουμε ποτέ τους λόγους της φυγής του -και τώρα η επίσημη δήλωση αποχώρησης από την θέση του συμβούλου εργασιακών θεμάτων του πρώην Προέδρου του σωματείου κου Καλόγηρου ,όχι τυχαία λίγο πριν τις εκλογές και χωρίς ποτέ να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα που είχαμε θέσει και αφορούν τους εργαζόμενους προκαλούν απορίες.
Τι γνώμη αλήθεια έχει για την υποβάθμιση των στελεχών της πρώην Γενικής; Πριν την συγχώνευση έλεγαν σε όλους τους συναδέλφους να μην φοβούνται και ότι όλα τα έχουν κανονίσει που όπως αποδείχθηκε τίποτα από αυτά δεν ίσχυε καθώς δεν υπήρχε καμία γραπτή δέσμευση από την πλευρά της Πειραιώς. Τι συμβούλεψε τότε το Προεδρείο στις συναντήσεις που είχαν με την Διοίκηση Καραμούζη; 
Τι γνώμη έχει για την ΜΗ υπογραφή τότε το 2014 της επιχειρησιακής σύμβασης αλλά και της απεμπόλησης της θεσμοθετημένης διαδικασίας διαβούλευσης πριν την συγχώνευση για διασφάλιση των εργασιακών μας κεκτημένων;
Ποια ήταν η στάση του Προεδρείου και του συμβούλου για το ταμείο αλληλοβοήθειας μπροστά στην διεκδίκηση των ασφαλιστικών εισφορών λόγων της αποχώρησης των συναδέλφων με τις εθελούσιες τόσο το 2013 όσο και στις 2 επόμενες; Εθελούσια μάλιστα που χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο σύμβουλος για να αποχωρήσει.
Ποια ήταν η συμβουλή του στο Προεδρείο για αυτά τα θέματα καθώς αντί να έρθει στο Δ.Σ όπως έχουμε ζητήσει για να μας ενημερώσει για τις παρεμβάσεις του που επηρεάζουν το μέλλον των ενέργεια συναδέλφων, αντίθετα μας στέλνει εξώδικα ζητώντας να απολογηθούμε εμείς επειδή τον αποκαλούμε σύμβουλο. Για μια θέση που όπως γνωρίζετε συνέβαινε το εξής πρωτότυπο, ήταν σύμβουλος επί εργασιακών θεμάτων του Προεδρείου χωρίς όμως να μπορεί να τον ελέγξει ή να τον ρωτήσει οτιδήποτε το Δ.Σ!
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να επαγρυπνούμε για τυχόν εξελίξεις που αφορούν το εργασιακό μας χώρο.
Η επιχειρησιακή σύμβαση εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό. Θα πρέπει άμεσα να τεθεί το πλαίσιο διεκδίκησης των εργαζομένων για τα ζητήματα που μας αφορούν, ειδικότερα όσων  προερχόμαστε από την πρώην Γενική Τράπεζα. Αλήθεια σε ποια σωματεία ανέδειξε το Προεδρείο αυτά τα 2 χρόνια τα εργασιακά μας προβλήματα που παρά τις εκκλήσεις μας δεν έφερε ποτέ σε επαφή ως μέλη του Δ.Σ με το αντιπροσωπευτικό και τα άλλα σωματεία. Έχει ευθύνη το Προεδρείο καθώς το μόνο που απέστειλαν είναι μια επιστολή αλλά και γιατί απέκλεισαν τους υπογράφοντες από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων θεσμικών και εργασιακών που πρέπει να επιλυθούν και να οδηγούν σε βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
1. Η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων της Τράπεζας.
2. Βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των συναδέλφων σύμφωνα με τους οργανισμούς προσωπικού που ισχύουν. Ειδικά για την Γενική Τράπεζα θα πρέπει να εφαρμοσθεί ο οργανισμός προσωπικού και να πραγματοποιηθούν οι προαγωγές που εκκρεμούν από το 2008-9.
3. Κατοχύρωση όλων των θεσμοθετημένων παροχών - επιδομάτων που απορρέουν από  συλλογικές συμβάσεις και προϋπήρχαν στις συγχωνευθείσες τράπεζες και κατάργηση των αστερίσκων.
4. Ένταξη όλων των συναδέλφων  που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας στον Οργανισμό προσωπικού της τράπεζας όπως της πρώην Γενικής που παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του Προεδρείου ότι θα εναχθούν πριν την συγχώνευση κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
5. Ένταξη όλων των συναδέλφων που προέρχονται από τις συγχωνευμένες τράπεζες στα προγράμματα παροχών όπως Αρωγής Τέκνων.
6. Επέκταση των διευκολύνσεων και των ρυθμίσεων για τους συναδέλφους με δανειακές υποχρεώσεις.
7. Διασφάλιση ίσων ευκαιριών και διαφάνειας για όλους τους εργαζόμενους στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις.
8. Η βαθμολόγηση των φύλλων ποιότητας πρέπει να συνδέεται με ασφαλέστερα και δικαιότερα κριτήρια και όχι να επηρεάζεται  από τις πωλησιακές επιδόσεις του κάθε υπαλλήλου.

Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή δίπλα στους συναδέλφους ,έτοιμοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε  και παράλληλα έχουμε αναπτύξει δίαυλο επικοινωνίας με τους υπόλοιπους συλλόγους έτσι ώστε να οδηγήσουμε το ΣΥΓΤΕ έξω από την συνδικαλιστική απομόνωση που τον έχει οδηγήσει το προεδρείο με την εσωστρεφή και ηττοπαθή πολιτική του.

Τα μέλη του δ.σ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε
 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ,ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου