Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ 5/7/2016
Συνάδελφοι  συναδέλφισσες,
Στο χθεσινό δ.σ με θέμα την συγκρότηση Επιτροπής Τροποποίησης Κανονισμού & Διαχείρισης Απεργιακού Ταμείου με βάση το άρθρο 2 του κανονισμού κατά την διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής η πρόεδρος του σωματείου απέκλεισε σκοπίμως τον συνάδελφο Καραηλίδη για να μην συμμετέχει στην επιτροπή και να μπορούν να καθορίζουν μέσω της διπλής ψήφου της προέδρου την πλειοψηφία στην λήψη των αποφάσεων.
Το επιχείρημα που είναι πραξικοματικής φύσεως αναφέρεται στο ότι ο συνάδελφος δεν είναι μέλος κάποιας παράταξης. Παρόλα αυτά ο συν. Καραηλίδης είχε δηλώσει την ανεξαρτητοποίηση του με δημόσια επιστολή είναι μέλος του Δ.Σ και αποτελεί ξεχωριστή συνδικαλιστική παράταξη ως εκπρόσωπος εργαζομένων.
Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε ώστε να μην υπάρχει η πλειοψηφία από τους 3 συναδέλφους Πολύζο, Γεωργούλη, Καραηλίδη εφόσον συμμετείχαν στην επιτροπή. Σημειώνουμε ότι οι 3 συνάδελφοι είχαν πρωτοστατήσει στην πρόταση για τροποποίηση του κανονισμού του απεργιακού ταμείου με το πλεόνασμα να διατίθεται ώστε να ενισχύσει τους απεργούς και τους εργαζόμενους μέλη του σωματείου καθώς και στην πρόταση μας για μείωση στο 50% της εισφοράς στον σύλλογο.
Είμαστε αντίθετοι με την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου  σχετικά με τον αποκλεισμό του συναδέλφου και ότι δεν μπορεί να λάβει μέρος γιατί δεν αποτελεί παράταξη.
Ζητάμε να δοθεί άμεσα η γνωμάτευση του νομικού συμβούλου όπως αυτή καταγράφτηκε στα πρακτικά,  ώστε να ενημερωθούν και να κρίνουν οι εργαζόμενοι.
Το προεδρείο λειτουργώντας εντελώς καιροσκοπικά προσπαθεί να αντλήσει οφέλη από την διαδικασία για την διατήρηση του στην ηγεσία του σωματείου. Ενώ στο παρελθόν είχε αποκηρύξει τις συγκεκριμένες προτάσεις κατηγορώντας μας για ιδιοτελείς σκοπούς και σκίζοντας τα ρούχα του για την ακεραιότητα του σαν άλλος Καϊάφας, τελικά προσπαθεί να προσεταιριστεί τις προτάσεις μας.
Είμασταν σίγουροι ότι θα επικρατούσε η άποψη μας ή οποία ήταν και είναι πρόταση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Εμείς δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα του 1,5 έτους σε αυτήν την κατεύθυνση με ανακοινώσεις, προτάσεις, συλλογή υπογραφών και δεσμευόμαστε να φέρουμε στην επιτροπή την συγκεκριμένη πρόταση. Επίσης καλούμε το Προεδρείο να θέσει σε διαβούλευση την τροποποίηση του καταστατικού κατά άρθρο με συγκρότηση επιτροπής.
Υ.Γ Με έκπληξη διαπιστώσαμε στην ανακοίνωση του Προεδρείου ότι έχουν αιτηθεί συνάντηση με την Διεύθυνση προσωπικού για θέματα σε σχέση με την επιχειρησιακή σύμβαση για την οποία φυσικά δεν θεώρησαν σκόπιμο ούτε καν να μας ενημερώσουν ως όφειλαν στο Δ.Σ πόσο μάλλον να συζητήσουμε τα θέματα που θα έπρεπε ως εργαζόμενοι να θέσουμε. Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν το πόσο σέβονται τις γνώμες των υπολοίπων εργαζομένων και το πόσο «δημοκρατικά» λειτουργούν τον σύλλογο.
Τα μέλη του δ.σ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου