Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

AΘΗΝΑ 3/9/2016

 Κυκλοφόρησε και δημοσιεύουμε πιο κάτω την οδηγία της τράπεζας για τη βρεφονηπιακή φύλαξη των παιδιών των υπαλλήλων της ηλικίας από 2 μηνών μέχρι και πριν την Α' Δημοτικού. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών είναι έως και 13 Σεπτεμβρίου 2016.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα σε μια μερίδα εργαζομένων που ο/ σύζυγος δεν εργάζεται, η Τράπεζα κατά υπέρβαση της εργατικής νομοθεσίας και των ισχυουσών κλαδικών Σ.Σ.Ε δεν δίνει αυτό το επίδομα ή εξετάζεται κατά περίπτωση.

Το πρ/δρείο του συλ/γου δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ώστε να διασφαλίσει ότι το επίδομα θα το πάρουν όλοι οι δικαιούχοι. 
Θα πρέπει το επίδομα να δίνεται ανεξαρτήτου του γεγονότος αν εργάζεται ο 2ος γονέας ειδικά σήμερα με τις συνθήκες κρίσεως που βιώνουμε όλοι.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις γονικές άδειες όπου περικόπτονται άδειες εφόσον ο ένας γονέας είναι άνεργος.

Σας θυμίζουμε  την απαντητική επιστολή της Γενικής Γραμματέως Ισότητας κας Φωτεινής Κούβελα όπου ρητώς αναφέρεται ότι: «η μη απασχόληση (ανεργία) του / της συζύγου του / της δικαιούχου ή η στέρηση του επιδόματος από το δικαιούχο με αιτιολογία την έκδοση Δικαστικής Απόφασης για την μη άσκηση της επιμέλειας του τέκνου δεν προβλέπονται ως νόμιμοι λόγοι εξαίρεσης».

Αντίστοιχη θέση έχει εκφράσει η Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις των κλαδικών Σ.Σ.Ε – ΟΤΟΕ προκύπτει ότι προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα πρέπει να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις 
  •      Ο εργαζόμενος στην Τράπεζα να είναι γονέας τέκνου προσχολικής ηλικίας το οποίο να έχει εγγραφεί σε συμβεβλημένο παιδικό σταθμό ή όπου αυτό δεν είναι εφικτό σε μη συμβεβλημένο ή σε περιοχές που δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί να υπάρχει εξακριβωμένη παροχή υπηρεσιών. 
  •     Η τράπεζα να μην διαθέτει ιδιόκτητο βρεφονηπιακό σταθμό.
Συνεπώς η Τράπεζα δεσμεύεται πλήρως και απολύτως ως προς τις διατάξεις των ισχυουσών Σ.Σ.Ε ως προς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος χωρίς την δυνατότητα να ορίσουν πρόσθετες.
Επομένως η συνάρτηση χορήγησης του επιδόματος από πρόσθετες προϋποθέσεις όπως η μη εργασία του/ της συζύγου είναι αυθαίρετη και γίνεται κατά παράβαση των κανονιστικών όρων των Σ.Σ.Ε.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε την Τράπεζα να εφαρμόσει χωρίς περιορισμούς τις κανονιστικές διατάξεις και να χορηγήσει το βρεφονηπιακό επίδομα – φύλαξης σε όλους τους δικαιούχους καθώς και την χορήγηση των αδειών σχολικής παρακολούθησης ενόψει μάλιστα της έναρξης της σχολικής χρονιάς χωρίς περιορισμούς και προτροπές από στελέχη της Τράπεζας για ολιγόωρη απουσία από τον χώρο εργασίας επικαλούμενοι φόρτο εργασίας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ δ.σ ΤΟΥ ΣΥ.Γ.Τ.Ε
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  , ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ

Υ.Σ. 1529 - 05.08.16 Βρεφονηπιακή Φύλαξη


 ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ & ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥ                                       Αθήνα, 5.8.2016
Προς: Όλο το Προσωπικό                                                                                                   Αριθ.: 2016/1529

                                                        Θέμα: Βρεφονηπιακή Φύλαξη
Όπως γνωρίζετε, η Τράπεζα παρέχει βρεφονηπιακή φύλαξη για τα παιδιά των υπαλλήλων της ηλικίας από 2 μηνών μέχρι και πριν την Α' Δημοτικού (περίπου 6 ετών).
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (όπου αυτό προβλέπεται) για τη βρεφονηπιακή φύλαξη υποβάλλονται κάθε χρόνο εκ νέου είτε αφορά τη χορήγηση βρεφονηπιακού επιδόματος μέσω μισθοδοσίας είτε την κάλυψη εξόδων φύλαξης σε βρεφονηπιακό σταθμό. Ως "χρόνος" ορίζεται το διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έως 31 Αυγούστου του επόμενου έτους. Διευκρινίζεται επίσης ότι ακόμη και οι συνάδελφοι που ήδη λαμβάνουν το βρεφονηπιακό επίδομα μέσω μισθοδοσίας, θα πρέπει εκ νέου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το νέο διάστημαδηλαδή 1/9/2016-31/8/2017.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις κατηγορίες δικαιούχων, τα δικαιολογητικά, τις διαδικασίες και τις προθεσμίες που ισχύουν, μπορείτε να ενημερωθείτε, μέσω του IntranetHR Portal > Παροχές > Όλα για τα παιδιά >Βρεφονηπιακή Φύλαξη.
 Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών είναι έως και 13 Σεπτεμβρίου 2016.

Προκειμένου να μειωθεί ο όγκος διακίνησης της εσωτερικής αλληλογραφίας,  όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά το υπογεγραμμένο έντυπο / αίτημα τους (80001 ή/και 800021) μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (όπου απαιτείται, σύμφωνα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται) στους κ.κ Νικόλαο Μούλιο (mouliosn@piraeusbank.gr) και Αναστάσιο Χελιώτη (cheliotisA@piraeusbank.gr), με θέμα "Βρεφονηπιακή Φύλαξη / Ονοματεπώνυμο Ενδιαφερομένου".

Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η αποστολή των σχετικών εγγράφων μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (π.χ μακροχρόνιες άδειες, αναρρωτικές άδειες, κλπ), τα δικαιολογητικά μπορούν να αποσταλούν μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση:

Ανθρώπινο Δυναμικό & Οργανωσιακή Μάθηση Ομίλου (2969)
Πανεπιστημίου 25-29 ,
ΤΚ 105 64,  Αθήνα
(υπ΄ όψιν κ. Νικολάου Μούλιου)
Με την ένδειξη "Βρεφονηπιακή Φύλαξη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου