Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
         06/07/2015


Βαρύτατες οι ευθύνες της ηγεσίας της ΟΤΟΕ και εργοδοτικών συλλόγων


Η χθεσινή συντριπτική απάντηση του ελληνικού λαού απέναντι σε κάθε εκβιασμό, αποτελεί όχι μόνο ορόσημο για την ιστορία της χώρας, αλλά και μια αδιαμφισβήτητη δημοκρατική παρακαταθήκη για την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και κυρίως οι νέοι πολίτες βροντοφώναξαν ένα αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας, ένα αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ στην οριστική παράδοση του τόπου σε ξένους και εγχώριους διαπλεκόμενους κύκλους!
 Την εβδομάδα που πέρασε οι τραπεζοϋπάλληλοι έδωσαν μια τεράστια μάχη σε συνθήκες πρωτόγνωρες για το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία. Κάθε εργαζόμενος στις τράπεζες θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος που κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και επειδή με τη στάση του συνεισέφερε στην ηρεμία που είχε ανάγκη ο τόπος.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία των συνδικαλιστών της ΟΤΟΕ και κάποιον πρωτοβάθμιων σωματείων, βαθιά αποκομμένη και απομονωμένη, από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, απέτυχε παταγωδώς να αναγνώσει την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και έσπευσε να στοιχηθεί στο πλάι όσων κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στις πολιτικές και προσωπικές τους στοχεύσεις και την ανάγκη των εργαζόμενων και της νέας γενιάς για ζωή και αξιοπρέπεια.
Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνταχθούν στο πλευρό των ιδιωτικών και τρομολάγνων ΜΜΕ, των βιομηχάνων, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών και του σάπιου και επικινδύνου πολιτικού συστήματος, σφράγισαν και επισήμως την παράδοση των συνδικάτων στους εργοδότες. Απώλεσαν κάθε δυνατότητα να πείσουν τους εργαζόμενους για πιθανές διεκδικήσεις του μέλλοντος.
Πάνω απ’ όλα προσέβαλαν βάναυσα την υπόληψη των εργαζόμενων (και στις τράπεζες), επιχειρώντας να τους αποκόψουν από τη σχέση τους με τα κοινωνικά αιτήματα. Χωρίς να ρωτήσουν τους εργαζόμενους, την πιο κρίσιμη στιγμή της Μεταπολίτευσης, επιχείρησαν αντιθεσμικά να τους προβάλλουν στο πλάι των δανειστών, εργοδοτών, ιδιωτικών καναλιών και μαύρου πολιτικού μετώπου.
Η 02/07/2015 θα μείνει στην ιστορία της ΟΤΟΕ, ως μια μαύρη σελίδα στα βιβλία της Ομοσπονδίας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά η συνεδρίαση της Ε.Γ. καταγράφηκε από τηλεοπτικό σταθμό και συγκεκριμένα το MEGA, με πρωτοβουλία της ηγεσίας της ΟΤΟΕ. Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό ότι συνδικαλιστές που αντιτάχθηκαν στην πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, απειλήθηκαν προσωπικά με «κρεμάλες και Γουδί», στα πρακτικά της συνεδρίασης! Στην προσπάθεια για δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος τους απάντησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.
Δυστυχώς, σε αυτή τη θλιβερή επιλογή της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ, το ΠΑΜΕ επέλεξε να κρυφτεί πίσω από ιδεολογικά αδιέξοδα και να αναχωρήσει για ακόμα μια φορά από τους αγώνες, καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν άκυρο.
Είναι σαφές ότι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΟΤΟΕ και συγκεκριμένων εργοδοτικών συλλόγων είναι βαρύτατες.  ΑΥΤΗ η ΟΤΟΕ, απέδειξε ότι στις πιο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τα πρόσωπα που συγκροτούν μια πρόσκαιρη και απονομιμοποιημένη πλειοψηφία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να αντιδράσει σε αυτές τις επιλογές και συμπεριφορές!

Καλούμε κάθε ενσυνείδητη δύναμη που έχει απομείνει στις πλειοψηφίες της ΟΤΟΕ να απεγκλωβιστεί από αυτές τις πρακτικές και να συνταχθεί με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου