Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ 2014

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι εκλογές στις 11,12 & 13 Νοέμβρη είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του συλλόγου.

Σε λίγες μέρες θα γίνει η πλήρης ενσωμάτωση από την Πειραιώς και το απερχόμενο προεδρείο της παράταξης Ενωτικός Σύλλογος στάθηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εργαζομένων.

Αμετανόητοι και πιστοί στην καθεστωτική τους νοοτροπία μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις , βγάζουν ανακοινώσεις συκοφαντώντας συναδέλφους με υποτιμητικά σχόλια.Ακόμη και τώρα αφού μεθόδευσαν τις εκλογές να γίνουν μέσα σε λίγες μέρες αντικαταστατικά, λίγο πριν την συγχώνευση επιχειρώντας να αποπροσαντολίσουν τους εργαζόμενους , παράτυπα και αντιδεοντολογικά βγάζουν ανακοινώσεις σαν Σύλλογος Γενικής  για να επιτεθούν στις παρατάξεις και τους υποψηφίους της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Μέσα από την προσχεδιασμένη αδράνεια με μοναδικό σκοπό να οδηγήσουν στην ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης και αφήνοντας να περάσει και η μετενέργεια μέχρι τις 30 Νοέμβρη ουσιαστικά πράτοντας τις επιταγές της Διοίκησης μας παραδίδουν στο νέο εργασιακό περιβάλλον χωρίς καμία εξασφάλιση των εργασιακών μας διακαιωμάτων.

Κανένα από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων δεν επιλύθηκε. Πάντα λειτουργείτε σε 
επίπεδο ρουσφετολογικής νοοτροπίας , μοιράζοντας υποσχέσεις και προσπαθώντας να παρουσιάσετε ώς επιτεύγματα σας αποφάσεις της Διοίκησης.

Δύο χρόνια τώρα είπατε έστω και μια κουβέντα στις προσλήψεις δεκάδων στελεχών με εξωπραγματικές αμοιβές την στιγμή που οι υπάλληλοι της Γενικής είχαν υποστεί μόνο μειώσεις;  Απαιτήσατε να διορθωθούν οι μισθολογικές αδικίες, καθώς είμαστε από τους πιο χαμηλά αμοιβόμενους υπαλλήλους  στον όμιλο Πειραιώς;
Πως να το κάνετε αυτό την στιγμή που εσείς είχατε βάλει την υπογραφή σας στις μειώσεις από το πρώτο ευρώ και χωρίς καμία ρήτρα για επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση με την λήξη της επιχειρησιακής.

Διασφαλίσατε έστω και στο ελάχιστο ότι δεν θα πειραχθούν τα επιδόματα των συναδέλφων με την ενσωμάτωση;

Ποιές θα είναι οι επιπτώσεις μετά την λήξη της μετενέργειας;

Ζητήσατε την ανάκληση του όρου της οικειοθελούς παραχής από τις καταστάσεις μισθοδοσίας; Αποδεχθήκατε την περικοπή από τις λεγόμενες  «κλειστές» συμβάσεις του μεσοσταθμικού 12,5% . Ποιό το αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο;

Θυμηθήκατε την τελευταία στιγμή τους συναδέλφους της Γενικής Finance λέγοντας τους ότι σας πρόλαβε η συχγώνευση γα αυτό δεν μπορέσατε να τους εντάξετε στο δυναμικό της Γενικής. Μόνο που αυτό το λέτε εδώ και 10 χρόνια! Επίσης ούτε κουβέντα για όλους αυτούς τους νοικιαζόμενους εργαζόμενους της Adecco που η Πειραιώς θέλει να τους μετακινήσει στην Mellon με τα μισά χρήματα από αυτά που παίρνουν τώρα. Ανεχθήκατε σιωπηρά όλη αυτήν την κατάσταση για χρόνια . Δεν υπάρχουν για εσάς όλοι αυτοί;

Εμείς οι συνάδελφοι της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ διατηρώντας την αυτοτέλεια μας και πιστοί στις θέσεις και τις αρχές μας συνεκτιμώντας την κατάσταση στον ΣΥΓΤΕ αλλά και στην τράπεζα με τις δραματικές αλλαγές της εργασιακής μας κατάστασης και μπροστά στο φάσμα της ισοπέδωσης όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων αποφασίσασε να συμμετάσχουμε στο ολιγομελές ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και να συμπορευτούμε με τις παρατάξεις της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ με κοινό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων από την συγχώνευση, την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας τον εκδημοκρατισμό του σωματείου μας και την βιωσιμότητα του ταμείου αλληλοβοήθειας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι σύλλογο θέλουμε. Εχουμε την δύναμη στα χέρια μας. Μην αφήσουμε και αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη.Σας καλούμε να μας στηρίξετε ανατρέποντας τους σημερινούς συσχετισμούς της απόλυτης πλειοψηφίας με οδηγό την Ανεξαρτησία, την Ενότητα – Συσπείρωση, Αγωνιστικότητα, την Εντιμότητα και την Ανιδιοτέλεια με διαφάνεια σε όλες τις πράξεις χωρίς προσωπικά οφέλη και κρυφές συνδιαλλαγές.

ΗΡΘΕ  Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ


 Οι υποφήφιοι της  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ στο ψηφοδέλτιο της
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γεωργούλης Διονύσιος
Αντώνωφ Στυλιανός
Τσιγκαρίδα Μαρία
Ψαράκης Σπυρίδων
Στρούζας Μάριος

Καραμπελιάς Ηλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου