Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση

Αθήνα 4/9/2014
Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της  ΕΣΑΚ-ΑΤΕ
Οι δωσίλογοι του Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:  Ανοιχτή επιστολή προς τη δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ή αλλιώς : «οι  γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας ανόητε…»
Σε καιρούς που οι άνθρωποι των εργοδοτών έχουν το πάνω χέρι στο κίνημα, έχουμε δει στον κλάδο αρκετές εμετικές ανακοινώσεις, που αποτελούν υποδείγματα δωσιλογισμού (απεργοσπασίες, υπονομευτικές για το κίνημα κλπ). Ωστόσο, η πρόσφατη ανακοίνωση του προεδρείου του Συλλόγου της Γενικής τράπεζας (βλέπε στο τέλος του κειμένου) έχει κάτι από γερμανοτσολιάδικο «πατριωτισμό» και  «αέρα» Τ.Ε.Α.. Ξεπερνά κάθε προηγούμενο και αναμφισβήτητα αποτελεί μνημείο για κάθε φιλόδοξο Κουκουλοφόρο της Διοίκησης! Θυμίζει στους παλαιότερους τον συνταξιούχο χωροφύλακα προσωπάρχη και το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας στις δόξες του! Είναι πολύτιμο εργαλείο για κάθε εργοδότη και χρήσιμο εγχειρίδιο για κάθε επίδοξο καταδότη. (απόσπασμα ανακοίνωσης από την συνδικαλιστική παράταξη ΕΣΑΚ Α.Τ.Ε. την οποία αναδημοσιεύσαμε πλήρη στις 27/08/2014, στο site της παράταξης).  
Εμείς κ.κ. του προεδρείου του Συλλόγου δεν θα πούμε απολύτως τίποτε.  Καμία τοποθέτηση ή κρίση, και θεωρήστε εντελώς τυχαίο το γεγονός,  πως διαβάζοντας  ολόκληρη την ανακοίνωση των συναδέλφων,  εντελώς ασυναίσθητα τραγουδούσαμε το άσμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, (Ο μαύρος γάτος,  στίχοι, μουσική,  Θανάσης  Παπακωνσταντίνου), και ειδικά την στροφή που λέει   «Έτσι αφού σκεφτήκανε βρήκαν το πιο σωστό,  το γάτο  να τσακώσουνε σαν μούτρο αναρχικό,  βγήκε λοιπόν σεργιάνι  το χαφιεδότσουρμο,  αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό».

Εδώ είμαστε και  πάλι κ. πρόεδρε ή his master voice, (όπως σας έχουν «βαφτίσει»,  σε ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές παρατάξεις), κ. σύμβουλε ή συμβουλάτορα του προσκηνίου, και δεν ξέρουμε τι άλλο, είμαστε εδώ  για να απαντήσουμε σε όλα,  συνοδοιπόροι, συναγωνιστές, αυλικοί ή αυλοκόλακες και δεν ξέρουμε ποια άλλη ιδιότητα έχει απομείνει ελεύθερη ακόμη.  Σε ανακοίνωση σας,  μας ρωτάτε και προσπαθείτε να μας ψέξετε για το ελαστικό ωράριο. Ειδικά εσύ συν. Χ. Τασσόπουλε, είσαι λάβρος, περί θεματοφυλακής των συλλογικών συμβάσεων κ.λ.π. Εμείς πάλι από την πλευρά μας, θα σου πούμε πως είναι καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε. Περί ελαστικού ωραρίου, καλό, θα ήταν συνάδελφε,  να ρωτήσεις  πολύ «κοντινό σου πρόσωπο», μέσα στο ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, το οποίο υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει τους συναδέλφους,  για την ώρα προσέλευσης του. Και μην αρχίσετε πάλι τα μπεμπεκίσματα σας, περί «απαιτούμε να πείτε και τέτοιου είδους λεονταρισμούς, θα σας πούμε απλά να κάνετε μία μίνι σύσκεψη μεταξύ σας, ή να πάρετε την άγουσα,  προς την Δ/νση Ανθρωπινού Δυναμικού, (δρόμο που τον ξέρετε από έξω και ανακατωτά), και να πάρετε ότι πληροφορίες θέλετε.  Από πλευράς μας το ζητούμενο δεν είναι αυτό απλά ισχύει στο έπακρο το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες».

Για το θέμα του Ταμείου! Απλά επαναλαμβάνουμε παλαιότερο  και ως συνήθως αναπάντητο ερώτημα μας. Δύο από τα μέλη του προεδρείου σας, έχουν ή δεν έχουν, «πηδήξει από το καράβι…» και έχουν διαγραφεί από Ταμείο;

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΑΣ……..

Όλα τα λεφτά!   κ. πρόεδρε επειδή βλέπουμε (και αυτό μας χαροποιεί), πως έχεις μία έφεση προς την νομιμότητα, -λέμε τώρα-, να θεωρήσουμε πως μετά και την επιστροφή των δύο συνδικαλιστών σε μάχιμες θέσεις όλα μα όλα βαίνουν καλώς.  Θα θεωρήσουμε ως δεδομένο πως δεν θα παρατηρηθούν  ξανά,  νοσηρά φαινόμενα προηγούμενων διοικήσεων της Τράπεζας & του προεδρείου του συλλόγου, -ακούς τίποτε κ. σύμβουλε ή μπα- όπου «γραμματείς και Φαρισαίοι, κυνηγούσαν», τους συναδέλφους,  άλλες καλοκαιρινές άδειες  για να υπογράψουν  και  να φαίνονταν προς το Υπουργείο Εργασίας και την επιθεώρηση Εργασίας,  και άλλες να παίρνουν πραγματικά, οι συνάδελφοι  μετά κόπων και βασάνων!  Θεωρούμε ως δεδομένο πως σε σίγουρο και άμεσο έλεγχο των συλλογικών οργάνων της Ο.Τ.Ο.Ε. και της πολιτείας, όλοι μα όλοι οι συνδικαλιστές καταθέτουν κανονικότατα τις άδειες τους, (-το ακούς κ. πρόεδρε κ. σύμβουλε &  κ.κ. του προεδρείου-;),  όπως όλοι μα όλοι μα όλοι οι εργαζόμενοι  και δεν θα υπάρξουν ξανά λυπηρά φαινόμενα οι συνδικαλιστές να διεκδικούν μέσω αγωγών από την Τράπεζα αποζημιώσεις για κανονικές άδειες  που θα έπρεπε να τις παίρνουν μέσα στην χρονιά όπως όλοι οι εργαζόμενοι.  Τέτοια παραδείγματα  κ.κ. του προεδρείου του συλλόγου έχουμε πρόσφατα, όπου με το πρόσχημα των προσκολλημένων, συνδικαλιστές ζητούν να τους καταβληθούν εξτρά χρήματα.   Έχετε κάτι να μας πείτε;  Ή το γνωστό και προσφιλές κε σύμβουλε «το μούγκα στην στρούγκα»; Οι νόμοι άλλωστε είναι κρυστάλλινοι για όλους χωρίς παράθυρα, κερκόπορτες, μπουκαπόρτες και παραθυρόφυλλα και δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν.   

Να σας ενημερώσουμε κυρίες και κύριοι του προεδρείου του συλλόγου,  πως στις 03/09/2014, στις 10.09 π.μ.,  την στιγμή που εσείς αναρτούσατε στο site του συλλόγου, τις παροχές του συλλόγου προς τους συναδέλφους,  μέλος  της παράταξης σας,  έστειλε e-mail, προς συναδέλφους  ξεχνώντας να αφαιρέσει μάλιστα την λέξη «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ», όπως πολύ ορθά πράξατε εσείς!!!!  Και προκαλώντας όπως είναι φυσικό θυμηδία και πολύ γέλιο μέχρι δακρύων σε αρκετούς από τους παραλήπτες οι οποίοι βέβαια το συζήτησαν και με άλλους συνάδελφους. Το μήνυμα δυστυχώς για εσάς είναι στην κατοχή μας και σας ρωτάμε ευθαρσώς κυρίες και κύριοι του προεδρείου. Μετά από όλα αυτά τολμάτε και στέλνετε ανακοινώσεις και ερωτήματα περί νομιμότητας, προς την Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού και τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις;  Αναρωτιόμαστε, -έστω και ρητορικά- εμείς τώρα!  "ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές"

Θα συνοψίσουμε κ. & κ. του προεδρείου όλα τα παραπάνω σε δύο γραμμές του  Τόμας Λανιέ Ουίλιαμς, κατά κόσμο Τένεσι Ουίλιαμς (26 Μαρτίου 1911-25 Φεβρουαρίου 1983).

«Το μόνο χειρότερο από ένα ψεύτη,  είναι ένας ψεύτης που είναι και υποκριτής»

Μην μπαίνετε λοιπόν στον κόπο να ρωτάτε τον κόσμο αν θα μας εμπιστευτεί!!
Θεωρήστε το δεδομένο!!!   Καλό θα ήταν να αναρωτιόσασταν για τον εαυτό σας. Γιατί να σας εμπιστευτούν ξανά οι συνάδελφοι;  
Τυρβάζοντες και τυρβαζόμενοι, (αδόκιμα μεν ποιητική αδεία δε), «ταξιάρχες», και απλοί στρατιώτες, μισθοφόροι και μη,  επανερχόμαστε!!!    
  
                                                                

        Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου