Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση περί...γραφομένων

Αθήνα 02/09/2014

Τελικά κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Προεδρείου, η περίπτωση σας τυγχάνει πολύ ειδική στα ιατρικά χρονικά, με την οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί ειδική ομάδα επιστημόνων για να βγάλει συμπέρασμα για τα γραφόμενα σας. Μετά το τελευταίο παραληρηματικό σας κρεσέντο και το ντελίριο των γραφομένων  σας, (όπου μόνο εσείς βγάζετε άκρη, το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε σε παλαιότερη ανακοίνωση μας, -στο μυαλό του προεδρείου του συλλόγου-), θα κάνουμε και εμείς από πλευράς μας μία φιλότιμη προσπάθεια να απαντήσουμε στα λεγόμενα σας.


Θα αρχίσουμε από τα πολύ «απλά» θέματα και πρώτα από όλα από το ύφος των ανακοινώσεων μας.  κ.κ. του προεδρείου ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε βάλει «τσολιά στα α…..νάκτορα μας», και ούτε βέβαια πρόκειται να το κάνουμε,  για το αν θα χρησιμοποιούμε στα γραφόμενα μας, αρχαϊζουσα, καθαρεύουσα ή δημοτική γλώσσα. Επειδή όμως είμαστε,  καλοί Σαμαρείτες, θα σας λύσουμε την απορία αυτή. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιούμε στις ανακοινώσεις μας, τα κορακίστικα γιατί είναι  η μόνη «γλώσσα», που αντιλαμβάνεστε.  Και αυτό σας το είχαμε ξαναγράψει άλλωστε,  σε παλαιότερη ανακοίνωση μας, «πως έχετε μείνει ακόμη στην εποχή των σπηλαίων, του γρυλίσματος, της προσπάθειας εύρεσης τροχού και φωτιάς και του πάρθιου βέλους». Επίσης θα σας προτρέπαμε, να μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.  Δεν έχουμε ευτυχώς την ανάγκη και την πρεμούρα –όπως εσείς- να μας βοηθάνε ή  να μας γράφουν άλλοι τις ανακοινώσεις. Αυτό είναι δικός σας «προτέρημα» όπως και πολλά άλλα βέβαια, (δημαγωγία,  αποπροσανατολισμός, άρνηση πραγματικότητας κ.α).  Αλήθεια πείτε στον συντάκτη των ανακοινώσεων σας πως βρισκόμαστε στο  anno domini 2014, και όχι στην δεκαετία του ογδόντα, από όπου σας έχουν μείνει κατάλοιπα τα διάφορα σλόγκαν και όχι μόνο. 

Σχετικά με το ποσοστό των εργαζομένων το οποίο πιστεύετε πως αντιπροσωπεύετε,  θα σας πούμε να αλλάξατε πλευρό,  γιατί θα «πουντιάσετε», έτσι όπως πέσατε για ύπνο. Αυτό  θα το διαπιστώσετε δυστυχώς οδυνηρά για εσάς  στις επικείμενες εκλογές.  Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός στην λαϊκή του ρήση «Δεν είναι αλάργα το σκοτάδι κλείσε  τα μάτια να το δεις», πείτε του συμβουλάτορα σας.  Βέβαια από παροιμίες και πράξεις μιμητισμού, διαπιστώσαμε πως ανεβήκατε level, (επίπεδο). Τι σου κάνει η εντατική  μελέτη βρε παιδί μου!  Να σας ενημερώσουμε λοιπόν, πως δεν ξέρουμε πόσο σιμά-κοντά ή μακριά είναι τα Γιάννενα και η Άρτα, εμείς θα σας πάμε κάποια χιλιόμετρα παρακάτω και άλλα τόσα μίλια πιο νότια στην Ρόδο και θα σας πούμε «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Αν νομίζετε πως έχετε τα «κουράγια ή τα πνευμόνια», κάντε εκλογές. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πάγιο αίτημα κ. πρόεδρε και κ. συμβουλάτορα όλων των παρατάξεων. Αλλά πώς να πάει κάποιος σε  εκλογές  όταν στηρίζετε σε χθεσινούς αντιπάλους του και αντιφρονούντες;  Αλήθεια  κ. πρόεδρε & κ. συμβουλάτορα τι συντελέστηκε άραγε και οι χθεσινοί «Σαούλ»,  μεταμορφωθήκαν σε «απόστολοι»; Είδαν το φως το αληθινό, ελάβανε πνεύμα επουράνιο, ή απλά ισχύει το κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό; Και για αυτό είχαμε γράψει κάτι,  παλαιότερα σε ανακοίνωση μας, περί μισθοφόρων και τυχοδιωκτών.  Ούτε με το λυχνάρι του Διογένη δεν βρίσκεται κόσμο και εσείς ευαγγελίζεστε,  πρωτοκαθεδρίες και αυτοδυναμίες. Καλά κρασιά, καλούς μούστους και καλά πατήματα στην ανοιξιάτικη γιορτή, του μυαλού σας. Με ανηψούδια και χθεσινούς πολέμιους και τιμητές όχι απλά δεν κάνετε τίποτε, αλλά μην ξεκινάτε καν. 

«ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ,  ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ»

Τζά.  Φτου κρυμμένος άκρυφτος και ξελευτερωμένος!  Σε αυτή την ανακοίνωση δίνετε πραγματικά ρέστα και ρεσιτάλ. Δεν θα μπούμε όμως στην διαδικασία να αναμασήσουμε σαν μηρυκαστικά,  πράγματα για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί και έχουμε αναλύσει επαρκέστατα.  Όχι τουλάχιστον αυτή την στιγμή,  γιατί θα προτιμήσουμε να βάλουμε το δάχτυλο επί των τύπο των ήλων, («ἐάν μή ἴδω ἐν ταῖς χερσίν αὐτοῦ τόν τύπον τῶν ἥλων καί βάλω τόν δάκτυλόν μου εἰς τόν τύπον τῶν ἥλων») και να σας ρωτήσουμε επί της ουσίας. Βλέπουμε πως επικαλείστε πολύ τον πρώην στέλεχος της Τράπεζας,  αφεντικό και μέντορα σας  βέβαια, J.M. Navarro.  Το συγκεκριμένο στέλεχος το οποίο έχετε ήδη απαρνηθεί ,¨Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με¨, -τι λέμε τώρα, εδώ απαρνηθήκατε τους εργαζόμενους την μία καταγγέλλατε την διοίκηση για πιεστικές και φορτικές συμπεριφορές ώστε να αποχωρήσουν και άλλοι εργαζόμενοι με την εθελουσία, και θεωρούσατε την συμπεριφορά αυτή κατακριτέα και προσβλητική και την επόμενη στιγμή,  γράφατε πως «δόθηκε» χρόνος να αποχωρήσουν και άλλοι εργαζόμενοι χωρίς καμία πίεση- , είναι αλήθεια λοιπόν πως το πρώην στέλεχος της Τράπεζας J.M. Navarro, έπνεε τα μένεα κατά πρώην συναδέλφου του προεδρείου, τον οποίο «αποκαθήλωσε» και από Δήμαρχο (Δ/ντη Διοίκησης), τον έστειλε Ταμία; Γιατί άραγε; Θα μας διαφωτίσετε;


ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ……
Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την ρήση του Albert Einstein, πως δύο πράγματα δεν έχουν αρχή και τέλος. Το συμπάν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος. (το έγραψαν και οι συν. από την Ανανεωτική δύο φορές μάλιστα σαν τίτλο 07/08 & 10/08/2014).  Θα προσυπογράψουμε τα λόγια του μεγάλου και αείμνηστου, συγγραφέα , ερευνητή και λαογράφου μας, Ηλία Πετρόπουλου, που πολύ ορθά υποστήριξε πως «οι ηλίθιοι είναι αήττητοι», και δεν θα μπορούσαμε παρά  να σταθούμε με δέος στο απαύγασμα της ελληνικής λαϊκής μας σοφίας, που λέει πως «από όλους τους βλάκες ο πιο επικίνδυνος είναι ο μη ελεγχόμενος βλάκας)! 

Το κακό με εσάς κ.κ. του προεδρείου –ή μάλλον ένα από τα πολλά κακά-, δεν είναι πως δεν είστε αιθεροβάμονες και πως πατάτε στην γη, το χείριστο είναι η «στάση», που έχετε πάρει πάνω στην γη, στάση την οποία σαφώς εμείς δεν αποδεχόμαστε και που δυστυχώς εσείς έχετε την απαίτηση από τους εργαζόμενους να την υιοθετήσουν!  

Θα κλείσουμε το πρώτο μέρος των ανακοινώσεων μας, με ρητορικά ερωτήματα από τα οποία βέβαια δεν περιμένουμε απάντηση –αφού και αυτοί που ρώτησαν πριν από εμάς πήραν την ίδια στερεότυπη απάντηση-.   ΣΙΩΠΗ! Εκκωφαντική και απόλυτη! 

Κ. πρόεδρε πολλά ερωτήματα υπάρχουν σε μερίδα  Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (social media), σχετικά με την υπόθεση του ΤΑΥΤΕΚΩ. Το ίδιο ερώτημα σας απηύθυνε και η παράταξη της Ανανεωτικής στις 07/08 & στις 10/08, αλλά και εκείνοι απάντηση δεν πήραν. Μάλλον ισχύει κατά πως φαίνεται το  τι «κάνεις Γιάννη;  Κουκιά σπέρνω»! και για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα θα συνεχίσουμε & την παροιμία. «Τι κάνουν τα παιδιά;»  «Μμμμμμ…….  άλλα φυτρώνουν άλλα δεν φυτρώνουν»!  κ. σύμβουλε ποιος ήταν αυτός άραγε ο «άκρατος Δημοκράτης», που είδε την πόρτα της εξόδου ως χουντικός, εν έτη μάλιστα 1974, από την συνέλευση των φοιτητών της Παντείου αφού όπως φαίνεται δεν τον άντεξαν ούτε οι ομογάλακτοι του;  (σ.κ. Ανανεωτική 07/08 & 10/08/2014).

Επανερχόμαστε κυρίες και κύριοι του προεδρείου.  


   Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου