Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΓΤΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
09/07/2014
Προς τον
Πρόεδρο συν.Χρ. Τασσόπουλο,
Και τα μέλη του προεδρείου
Συνάδελφοι,
Οι υπογράφοντες αυτήν την επιστολή έγκαιρα και μετά την εθελούσια έξοδο και την αποχώρηση των τεσσάρων μελών του Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ,  ζητήσαμε σε Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ, εκλογές στο σωματείο ώστε να αποτυπωθεί η  γνήσια βούληση των εργαζόμενων που εργάζονται σήμερα στην Τράπεζα, δικαιούμενοι από τις τρέχουσες εξελίξεις.
Η διάρθρωση του σημερινού προεδρείου  είναι ανεπαρκής και ανίσχυρη διαπραγματευτικά χρησιμοποιώντας την τακτική της αλαζονείας , του αποκλεισμού των άλλων παρατάξεων  με τις εξωθεσμικές  παρεμβάσεις του συνταξιούχου πρώην προέδρου του ΣΥΓΤΕ κομματικού εγκάθετου προς την Διοίκηση δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα που πλήτονται καθημερινά.
Συνάδελφοι,
Ζητήσαμε συγκεκριμένα συνάντηση όλου του σωματείου σε ενωτική κατεύθυνση με τον Κο Καραμούζη  για διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και με δέσμευση για ουσιαστική αντικειμενική και δίκαιη αξιοποίηση όλων των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας στους αντίστοιχους τομείς της Περαιώς με τις ανάλογες ειδικότητες και θέσεις. Καλά τα ευχολόγια αλλά χρειάζονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
 Αρνηθήκατε ανεύθυνα για μια φορά ακόμη την παραπάνω πρόταση χωρίς να αντιλαμβάνεστε την νέα  τραπεζική πραγματικότητα  και τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η συγκεντροποίηση τους στους νέους ομίλους, συνεχίζοντας την συνδικαλιστική πρακτική του αποπροσανατολισμού με βομβαρδισμό στείρων ανακοινώσεων.
Κυρίαρχο θέμα για μας παραμένει οι όροι και οι προϋποθέσεις  της επικείμενης ένταξη μας  διασφαλίζοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και προστατεύοντας τον Οργανισμό Προσωπικού. Οποιαδήποτε συζήτηση λαμβάνει χώρα με την διοίκηση της τράπεζας για τα παραπάνω  αποκλείοντας σχεδόν το 50% της αντιπροσώπευσης των εργαζομένων θα φέρετε ακέραια την ευθύνη των οποιονδήποτε αρνητικών συνεπειών.
Εκτιμούμε ότι δεν κάματε καμιά παρέμβαση για να ενταχθούν  οι νέοι συνάδελφοι που εργάζονται στην Γενική στο σωματείο,  αγγίζοντας τα όρια της συνδικαλιστικής αδιαφορίας.
 Όσον αφορά το θέμα της υγείας, επισημαίνουμε ότι για την οποιαδήποτε ασφαλιστική κάλυψη θα έπρεπε ο Σύλλογος να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους άλλους Συλλόγους της Πειραιώς γιατί  η τράπεζα έχει το μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο των τραπεζών. Πιστεύουμε ότι η λύση είναι στην κατεύθυνση που έχουν τα  άλλα σωματεία της Πειραιώς και όχι με σωματείο της ALPHA BANK. Αυτή η διγλωσσία σας, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί;
Κλείνοντας θέλουμε να καυτηριάσουμε την στάση σας για το ταμείο Αλληλοβοήθειας που δεν αγωνίζεστε και δεν παρουσιάζετε καμία καταστατική πρόταση για την διάσωση του. Όχι μόνο δεν συμβάλετε  σε εξεύρεση λύσης αλλά λειτουργείτε  υπέρ της  εργοδοσίας. προσπαθώντας να καταργηθεί η εργοδοτική  εισφορά του 5% προτρέποντας τους συναδέλφους να διαγραφούν από το ταμείο διακηρύσσοντας ότι το ταμείο δεν έχει ζωή. Γιατί άραγε;
 Τελειώνοντας ζητάμε από τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ και το προεδρείο να σταματήσετε να παραβιάζετε  το καταστατικό του ΣΥΓΤΕ και  να συγκαλέσετε άμεσα ΔΣ( το ΔΣ του ΣΥΓΤΕ για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ δεν έγινε όπως προβλέπεται) με τα παρακάτω θέματα Η.Δ:
1.Λήψη απόφασης για τις συνέπειες από την συγχώνευση της Τράπεζας.
2. Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ των εργαζομένων για προκήρυξη αρχαιρεσιών.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ
ΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
& ο εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Παρέμβασης
ΜΙΧΑΛΗΣ  ΜΑΡΚΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου