Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τακτικές Συνεδριάσεις του ΔΣ ΣΥΓΤΕ


Αθήνα 05/03/2013                                    Θέμα: Τακτικές Συνεδριάσεις του ΔΣ ΣΥΓΤΕ

Προς : τον κ.Πρόεδρο του ΔΣ ΣΥΓΤΕ, τα μέλη του Προεδρείου

Κοινοποίηση: Μέλη ΔΣ ΣΥΓΤΕ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, 

Σας καταγράφουμε μια σειρά θεμάτων τα οποία κατά την εκτίμηση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ θα πρέπει να τεθούν υπόψη των επομένων Τακτικών Συνεδριάσεων του ΔΣ του ΣΥΓΤΕ.
Συγκεκριμένα:

1.    Μετά και από την ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 4/3/2013 που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  ΟΤΟΕ   και σε αναμονή των εξελίξεων –διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης   θεωρούμε ότι θα πρέπει να συζητηθεί εντός του  ΔΣ του ΣΥΓΤΕ το πλαίσιο δράσης του Συλλόγου μας , με  στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων για τις εξελίξεις και την αξιολόγηση των πιθανών σεναρίων σχετικά με τους ορους και τα τεκταινόμενα της υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης. Η κατεύθυνση αυτή που προτάθηκε από την ΟΤΟΕ είναι η προετοιμασία των εργαζομένων στις τράπεζες να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζοντας την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.
2.       Στις 21/1/2013 το προεδρείο προχώρησε σε συνάντηση με τον Δνων Σύμβουλο της τράπεζας κ.Μάνο επιλέγοντας να μην ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ σχετικά με τον προγραμματισμό της συνάντησης.  Στην περίπτωση που είχατε ενημερώσει, όλα τα μέλη του ΔΣ θα είχαν τουλάχιστον την δυνατότητα να σας καταθέσουν  τις προτάσεις τους πριν την συνάντηση. Σίγουρα , το ιδανικό θα ήταν αυτή η συνάντηση να χαρακτηρίζονταν από πλήρης αντιπροσωπευτικότητα του ΔΣ.  Ανεξάρτητα του χειρισμού και την διαχείριση της συγκριμένης συνάντησης, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  δεν θεωρεί δεοντολογική την πρακτική προς τα υπόλοιπα εκλεγμένα  μέλη του ΔΣ να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα μιας τόσο κρίσιμης  συνάντησης με βάση την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας. Θεωρούμε ότι στα επόμενα ΔΣ θα πρέπει να μας ενημερώσετε για το πλαίσιο της συνάντησης καθώς και για τις εκτιμήσεις σας για την εξέλιξη των κύριων θεμάτων όπως αυτά τέθηκαν από πλευράς του προεδρείου στην διοίκηση της τράπεζας. 
3.       Σύμφωνα με  το άρθρο 2 του απεργιακού ταμείου το ΔΣ με απόφαση του συγκροτεί διαπαραταξιακη επιτροπή αποτελούμενη από ένα εκπρόσωπο από κάθε συνδικαλιστική παράταξη που εκπροσωπείται στο ΔΣ . Η επιτροπή αυτή  (Επιτροπή Διαχείρισης του Απεργιακού Ταμείου) είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των πόρων του Ταμείου στα πλαίσια του κανονισμού. Στα πλαίσια των τακτικών συνεδριάσεων του ΔΣ παρακαλούμε για τις ενέργειες σας με σκοπό την σύσταση και ενεργοποίηση της συγκεκριμένης επιτροπής.
4.       Σύμφωνα με την Πράξη Διοίκησης 2834/20-2-2-2013 απόφασης του ΔΣ της τράπεζας και όπως αυτή αναρτήθηκε στο εσωτερικό portal της τράπεζας οριστίστηκαν μια σειρά από Διοικητικές Επιτροπές. Η παρούσα πράξη ολοκληρώνεται με την έκφραση ότι τα πρακτικά των συναντήσεων των επιτροπών θα τηρούνται στην αγγλική γλώσσα γεγονός που εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι η επίσημη γλώσσα επικοινωνίας της τράπεζας είναι η αγγλική .Το συγκεκριμένο θέμα εκτιμούμε ότι χρήζει  περαιτέρω διερεύνησης και ανάλυσης στα πλαίσια του ΔΣ του ΣΥΓΤΕ.
5.       Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διοίκησης της  τράπεζας ενημερωθήκαμε για την συμφωνία με την ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ  με σκοπό την ενεργοποίηση του ασφαλιστήριου συμβολαίου της τράπεζας. Στο ΔΣ του ΣΥΓΤΕ θα πρέπει να αναλυθούν οι όροι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και  να αναδειχτεί το υψηλό αντίτιμο για την ασφάλεια των προστατευμένων μελών στην περίπτωση αυτά που δεν  είναι ασφαλισμένα στον φορέα κύριας ασφάλισης του εργαζομένου στην τράπεζα.
6.       Σύμφωνα με το άρθ. 11 παρ. 8 του καταστατικού ΣΥΓΤΕ πρέπει όλες οι παρατάξεις να προσχωρήσουν  στην εκκαθάριση των δαπανών των συνδυασμών τους σχετικά με τις εκλογές της 18ης, 19ης και 20ης Δεκεμβρίου 2012.Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια στις 25/01/2013 . Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ για το λογο αυτό θεωρούμε ότι το ΔΣ του ΣΥΓΤΕ θα πρέπει να πρωτοστατήσει σε ανάλογες κινήσεις διαφάνειας.
7.       Προτείνουμε στα  πλαίσια του ΔΣ  να συζητηθεί η  άμεση Σύσταση Βοηθητικής Επιτροπής για ενέργειες με σκοπό την δημιουργία ενημερωτικών ημερίδων (ή την αποστολή πληροφοριακού υλικού) με σκοπό την προετοιμασία των συναδέλφων στην συνεντεύξεων  γνωριμίας που όπως όλοι γνωρίζουμε άρχισαν από την νέα Διοίκηση της Τράπεζας. Στην δύσκολη αυτή διαδικασία, το ΔΣ του συλλόγου μας θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε όλοι οι  συνάδελφοι να αισθανθούν ότι έχουν την έμπρακτη   υποστήριξη του Συλλόγου μας . 
8.       Προτείνουμε στα  πλαίσια του ΔΣ  να συζητηθεί η  Σύσταση Βοηθητικής Επιτροπής για ενέργειες σχετικά με την διερεύνηση δυνατότητας μίσθωσης υπηρεσιακών λεωφορείων για την μετακίνηση των εργαζομένων με κριτήριο τον άξονα του δικτύου και τα Σπάτα.

Στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας όπως αυτή εκφράστηκε και από πλευράς σας στην πρώτη  Τακτική Συνεδρίαση του ΔΣ ΣΥΓΤΕ , σας αποστέλλουμε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων με κοινό στόχο την άμεση ανταπόκριση του ΣΥΓΤΕ  στην επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων μας. Η  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ προτίθεται να συμβάλει τα μέγιστα και με πνεύμα συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση.  

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου