Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τράπεζας Πειραιώς:Πληροφοριακό Δελτίο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της Γενικής Τράπεζας

Τη στρατηγική του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναφορικά με την «διαχείριση» του προσωπικού , παρουσιάζει το Πληροφοριακό Δελτίο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης. Σε αυτό αναλύονται τα μεγέθη και γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξουν συνέργειες από τη μείωση του προσωπικού.
 
Για το προσωπικό και τα στελέχη της Γενικής Τράπεζας, στόχος της Τρ. Πειραιώς, σύμφωνα πάντα με το Πληροφοριακό Δελτίο, είναι «η βέλτιστη αξιοποίησή τους, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο εξορθολογισμού των λειτουργιών της», τόσο μέσα στους κόλπους της Γενικής όσο και στον όμιλο της Πειραιώς.
 
Σε αυτό το πλαίσιο η τράπεζα εξετάζει «περιορισμένες στοχευμένες παρεμβάσεις στο προσωπικό και στα στελέχη της εταιρείας (Γενικής), οι οποίες δεν αναμένεται να υπερβούν το 10% του συνόλου αυτών, με γνώμονα πάντα τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές επιπτώσεις».
 
Οι παρεμβάσεις, ωστόσο, στο προσωπικό, θα γίνουν, όπως σημειώνεται, «ανάλογα με την εξέλιξη του επιχειρηματικού σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις μακροοικονομικές εξελίξεις.
 
Επίσης, η απόκτηση της Γενικής από την Πειραιώς δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιαωδώς το συνολικό αριθμό του προσωπικού και των στελεχών του ομίλου, «εφόσον βεβαίως οι συνθήκες της αγοράς παραμείνουν ουσιωδώς αμετάβλητες».
 
 
Βασικοί άξονες για την ανάπτυξη του προσωπικού και των στελεχών θα αποτελέσουν η συστηματική εκπαίδευση αλλά και η αξιολόγησή τους, ώστε να καταστεί δυνατή η βέλτιση αξιοποίηση αυτών.

Σε ότι αφορά τις θυγατρικές της Γενικής Τράπεζας, η Τρ. Πειραιώς θα προχωρήσει στην απορρόφηση της Γενικής Χρηματοδοτικής Μίσθωσης
A.E. Μέσω της θυγατρικής της Πειραιώς Leasing Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες Γενική Ενημέρωσης και Ρύθμισης Α.Ε. και Γενική Ασφαλιστική Πρακτόρευση Α.Ε. έχουν ήδη διακόψει τις δραστηριότητές τους.


 
Στην  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  αναφορικά με την «διαχείριση» του προσωπικού της Γενικής Τράπεζας και σε συνδυασμό με τους όρους που θέτουν οι τραπεζίτες  όπως αυτοί ανακοινωθήκαν στη συνάντηση των μελών της ΟΤΟΕ στις 4/3 στα  γραφεία της ΟΤΟΕ  :

1.       Απαιτούμε σταθερή δουλειά για όλους, με ίσους όρους. Καμία απόλυση και μείωση προσωπικού. Όχι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ενοικιαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα, με ορισμένου χρόνου  συμβάσεις.
2.       Aπορρίπτουμε κατηγορηματικά τις προτάσεις για νέες μειώσεις στις ήδη «κουρεμένες» αποδοχές μας. Απορρίπτουμε τις προτάσεις για κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού, για μειώσεις στα κλιμάκια και το επίδομα πολυετίας. Απορρίπτουμε κάθε συζήτηση για μεταφορά επιδομάτων και παροχών θεσμικού χαρακτήρα (συζύγου, τοκετού, βρεφονηπιακού σταθμού κλπ.) στις επιχειρησιακές συμβάσεις. Το εισόδημά μας έχει πλέον ισοπεδωθεί από τις περικοπές, την αυξημένη φορολόγηση και τα χαράτσια. Δεν πάει άλλο.
3.       Δεν διαπραγματευόμαστε καμία διεύρυνση του ωραρίου. Λέμε όχι στην ελαστικοποίηση της εργασίας, τις «βάρδιες», το επιλεκτικό άνοιγμα καταστημάτων σε μέρες αργίας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, να ζητείται η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, τη στιγμή που επιχειρείται συστηματικά στις τράπεζες η καταπάτηση του κλαδικού ωραρίου, χωρίς να γίνεται λόγος για πρόσθετη αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης.



Η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου