Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 

σας κοινοποιούμε την επιστολή που εστάλει στο διορισμένο προεδρείο του σωματείου  σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής των εν ενεργεία μελών  στις προσεχείς εκλογές του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.

                                                                                                                                         ΑΘΗΝΑ 2/6/2017
Προς την
Πρόεδρο του Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε
Κα Μπακατσούλα
Κοινοποίηση: Μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Οι πιο κάτω υπογράφοντες μέλη του Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε, ζητάμε άμεση σύγκληση του Δ.Σ του σωματείου παρουσία του νομικού συμβούλου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για παρεμβάσεις σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής των εν ενεργεία μελών  στις προσεχείς εκλογές του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
Συγκεκριμένα:
Κατά δήλωση της Προέδρου του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στην Γενική Συνέλευση της 6/5/2017 υπάρχει πρακτική δυσκολία σχετικά με την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των εκτός Αττικής μελών, διότι δεν είναι γνωστό σε ποια υπηρεσία ή κατάστημα υπηρετούν τα εν ενεργεία μέλη καθώς δεν υπάρχει βοήθεια, ούτε από πλευράς του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε  αλλά ούτε και από πλευράς της Τράπεζας η οποία δεν χορηγεί τα στοιχεία των εργαζομένων επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα.
Ως εκ τούτου το σωματείο έχοντας έννομο συμφέρον πρέπει κατ’ αρχήν να παρέμβει και προς τα δύο μέρη και προς την Τράπεζα και προς το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, για να αποσαφηνιστεί αν έχουν ζητηθεί επίσημα τα στοιχεία των εργαζομένων και αν όντως η Τράπεζα αρνείται να τα χορηγήσει.
Κατόπιν αυτού και εφόσον αποσαφηνισθεί,  ή ότι το Ταμείο δεν έχει ζητήσει τα στοιχεία των εργαζομένων ή ότι τα έχει ζητήσει και η Τράπεζα αρνείται να τα δώσει, το σωματείο πρέπει αφενός να θέσει το θέμα στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα (Γ.Σ.Ε.Ε, Ο.Τ.Ο.Ε, Ε.Κ.Α) και αφετέρου να ενημερώσει τα ασφαλισμένα μέλη  της πρώην Γενικής Τράπεζας ώστε να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων παρέμβασης τους, εξαντλώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα τους.
Πιστεύουμε ότι η εκπαραθύρωση των εν ενεργεία μελών από το δικαίωμα συμμετοχής στις προσεχείς εκλογές του Ταμείου Αλληλοβοηθείας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία είναι ωμή παρέμβαση στα χρήματα του εφ’ άπαξ.
 Οποιαδήποτε αδράνεια του διορισμένου Προεδρείου του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε όσον αφορά αυτό το θέμα θα είναι σε βάρος των εισφορών των ασφαλισμένων μελών για το εφάπαξ. Ως εκ τούτου τα μέλη του διορισμένου Προεδρείου πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη συνέπεια και σοβαρότητα καθώς φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Φάνης Πολύζος , Γρηγόρης Ευθυμίου , Μπάμπης Καραηλίδης, Διονύσης Γεωργούλης

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου