Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Συμμετέχουμε στο σωματείο μας

ΑΘΗΝΑ 22/3/2017
 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας αυτό το δύσκολο διάστημα για το σωματείο μας και αναφέρουμε ακολούθως τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν όλους μας τα οποία είναι συνέπεια της κατάστασης που αυτό έχει περιέλθει.

Όπως είναι γνωστό το γεγονός ότι δεν έγινε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, ελλείψει απαρτίας, είχε σαν συνέπεια να μην γίνουν εκλογές με αποτέλεσμα  να λειτουργεί ο ΣΥ.Γ.Τ.Ε με προσωρινά διορισμένο από το Πρωτοδικείο Διοικητικό Συμβούλιο, εν αναμονή του επίσημου διορισμού. Η δεδομένη αυτή κατάσταση,  σε συνδυασμό  με την αδράνεια και την απραξία του Προεδρείου, εν μέσω της πιο κακής εργασιακής  περιόδου των τελευταίων ετών, κατέστησε το σωματείο μας εντελώς αδύναμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα των μελών του.

Δυστυχώς οι εκκλήσεις και οι παραινέσεις μας , μέσω των ανακοινώσεων που διαβάζετε και μέσω των τοποθετήσεων μας  στα Διοικητικά Συμβούλια, για δραστηριοποίηση του Συλλόγου, δεν λαμβάνονται υπόψη από την Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.

Ως εκ των παραπάνω εκτός των άλλων προβλημάτων τα οποία έχουμε αναφέρει κατά κόρον στις μέχρι τώρα ανακοινώσεις μας, έχουν προκύψει και τα εξής δεινά:

1. Το ότι δεν έγιναν εκλογές στο σωματείο μας συνετέλεσε στο γεγονός να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι μας από ορισμένες δυνάμεις, παρά την στήριξη από 240 συνέδρους, από τις αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει εκπροσώπηση σε αυτό από τον ΣΥ.Γ.Τ.Ε. Δυστυχώς πλέον δεν μπορούμε να βάζουμε ζητήματα ή να παρεμβαίνουν οι εκπρόσωποι μας.

2. Η αδυναμία του Προεδρείου έχει δώσει άπειρα δικαιώματα στον εργοδότη ο οποίος καθώς δεν βρίσκει αντίσταση, αφού δεν γίνεται καμία παρέμβαση στη Διοίκηση της Τράπεζας, συνεχίζει να απαξιώνει και να υποβαθμίζει τους εργαζόμενους της πρώην Γενικής Τράπεζας και να προβαίνει σε βλαπτικές για τους συναδέλφους της επαρχίας μεταθέσεις.

3. Η κατάσταση του ΣΥ.Γ.Τ.Ε έχει προκαλέσει τις διαγραφές συναδέλφων οι οποίοι όντας απογοητευμένοι εγγράφονται σε άλλα σωματεία, πράγμα που έχει την καταστροφική συνέπεια της αποδυνάμωσης του δικού μας σωματείου.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι η απραξία του προεδρ/ου έχει δώσει την αφορμή σε εκπροσώπους άλλων σωματείων εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς,  να περιοδεύουν στις μονάδες της Τράπεζας  που εργάζονται συνάδελφοι της πρώην Γενικής, με την αίτηση εγγραφής για το σωματείο τους ανά χείρας και να κάνουν άγρα πελατείας από τα μέλη του δικού μας σωματείου.

Κάποιοι  περνώντας  από τα επαρχιακά καταστήματα ,όπου δεν φτάνει εύκολα ενημέρωση είπαν στους συναδέλφους μας να εγγραφούν στο σύλλογό τους , διότι αυτός θα είναι ο μόνος που θα μείνει!!!

Μετά λύπης μας επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ορισμένοι εκπρόσωποι των άλλων σωματείων στην προσπάθεια να κάνουν προσηλυτισμό,  μετέρχονται τη μέθοδο του λαϊκισμού και χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι οι πρώην εργαζόμενοι της Γενικής δεν δικαιούνται να λάβουν τίποτα από τα αποθεματικά του Απεργιακού Ταμείου, προκειμένου να τους πείσουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την παραμονή τους  στον ΣΥ.Γ.Τ.Ε.
Αυτό συνάδελφοι είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους  διότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και απορούμε πως έμπειροι συνδικαλιστές χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα αφού είναι προφανές  ότι δεν έχουν διαβάσει τον Κανονισμό του Απεργιακού μας Ταμείου.

Επαναλαμβάνουμε:

-Το άρθρο 8 του Κανονισμού του Απεργιακού Ταμείου ορίζει ότι η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου αποφασίζει για την διάθεση των πλεονασμάτων του .

-Από τα αποθεματικά του Απεργιακού Ταμείου έχουν ενισχυθεί και στο παρελθόν τα  μέλη του ΣΥ.Γ.Τ.Ε. 
  • Απευθυνόμαστε  στους συναδέλφους συνδικαλιστές των άλλων σωματείων και τους θέτουμε τα εξής ζητήματα:
-Τους καλούμε να σταματήσουν αυτή την αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική  κίνηση και να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στο δικό μας σωματείο.
- Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται μεταξύ των σωματείων  τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις  γιατί το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαίρεται ο εργοδότης. Μεταξύ των σωματείων πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και  συνεργασία.

Η άτακτη φυγή και ενσωμάτωση σε άλλα σωματεία δεν οδηγεί πουθενά. Θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις αν θα προχωρήσουμε σε ενοποίηση με άλλα σωματεία ή θα συνεχίσουμε ανεξάρτητοι.
·         Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας της πρώην Γενικής Τράπεζας που έχουν εγγραφεί  σε άλλα σωματεία, θα θέλαμε να τους θέσουμε τα εξής ζητήματα:

Συνάδελφοι,

Ποια από τα ακόλουθα προβλήματα σας έλυσε ή θα σας λύσει η εγγραφή σας στα άλλα σωματεία; Θα πάρουν θέση για τις βλαπτικές θεσμικές και οικονομικές μεταβολές που έχετε υποστεί; Θα προβούν σε νομικές ενέργειες προκειμένου να ανακτηθούν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματά σας από την Επιχειρησιακή Σύμβαση που χάσατε; Θα προβούν σε ενέργειες για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας; Θα κάνουν παρεμβάσεις στην Διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να διεκδικηθούν οι Προαγωγές σας σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας;

Βεβαίως αυτά δεν τα έκανε ούτε ο ΣΥ.Γ.Τ.Ε και γι' αυτό απογοητευθήκατε και διαγραφήκατε. Σκεφθείτε όμως συνάδελφοι πόσα ζητήματα κρίθηκαν από την αποχή σας από τις διαδικασίες των οργάνων του σωματείου μας.

-Αν είχατε ψηφίσει την Τροποποίηση του Καταστατικού θα είχε μειωθεί η μηνιαία εισφορά.

-Αν είχατε συμμετάσχει στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα είχαν γίνει εκλογές και με την ψήφο σας θα είχε γυρίσει σελίδα το σωματείο και αυτή τη στιγμή θα είχε ένα Προεδρ/ο που θα μπορούσε να κάνει τις ενέργειες που αναφέραμε πιο πάνω.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
-Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μην περιμένετε από άλλους να σας λύσουν τα προβλήματα σας. Για να επιλύσετε τα εργασιακά σας ζητήματα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε εσείς οι ίδιοι στηρίζοντας το σωματείο μας πράγμα που θα επιτευχθεί μόνο με την ενεργή σας συμμετοχή.

-Απαιτείστε από το Προεδρείο του ΣΥ.Γ.Τ.Ε να συγκαλέσει άμεσα Δ.Σ για να ληφθεί απόφαση για Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, με την συμμετοχή και των μελών της επαρχίας προκειμένου να προχωρήσει το σωματείο μας σε εκλογές.

-Συμμετέχετε στις Γενικές Συνελεύσεις.

-Συμμετέχετε στις Εκλογικές Διαδικασίες.

-Συστρατευθείτε μαζί μας στην προσπάθεια να κρατήσουμε το σωματείο μας όρθιο και δώστε μας τη δύναμη να πάρουμε την Διοίκηση του ΣΥ.Γ.Τ.Ε.

-Υπάρχει ακόμα ελπίδα και εμείς μπορούμε και σε νομικές ενέργειες να προβούμε για να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας και να κάνουμε εξορθολογισμό των αποθεματικών του Απεργιακού μας Ταμείου προκειμένου να ενισχυθούν όλοι οι συνάδελφοι-μέλη του σωματείου μας από τα πλεονάσματα του.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ,  ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου