Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ΣΥΓΤΕ

Αθήνα  5/12/2015   
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε όλοι την πλήρη απαξίωση των θεσμών αλλά και της αντιπροσώπευσης των  μελών μας. Ένα προεδρείο που δεν τόλμησε καν να τοποθετηθεί στο συνέδριο της ΟΤΟΕ για τα προβλήματα και τις αγωνίες που βιώνουμε όλοι και έχασε την ευκαιρία να δώσει το στίγμα του (πολύ αμφιβάλλουμε αν έχει) , ένα προεδρείο εκλεγμένο από τους συναδέλφους , αδιαφορεί εντελώς για αυτούς  και απέχει από όλες τις  μάχες που θα έπρεπε να δίνει σε καθημερινή βάση για τους εργαζόμενους.
Η απουσία του καταδεικνύεται από τα κεκτημένα που έχουμε χάσει και από την μηδενική επαφή που διατηρεί με τα προεδρεία των άλλων συλλόγων της τράπεζας Πειραιώς. Ένα προεδρείο με τρεις αποσπασμένους που θα έπρεπε να βρίσκεται παντού και να καλύπτει κάθε ανάγκη των μελών μας. Δυστυχώς όμως τα εσωτερικά τους προβλήματα  είναι πολλά και είναι εντελώς αδύνατο να τα διαχειριστούν .Η παντελής έλλειψη διάθεσης, η έλλειψη γνώσεων, ο φόβος της σύγκρουσης για την διατήρηση των αποσπάσεων  και των προνομιών ,η πλήρης εξάρτηση τους από τις βουλές του συμβούλου και τέλος οι εσωκομματικές τους άλυτες διαφορές.
Διαφορές που ξεκίνησαν από τις εκλογές ,με τους δημόσιους σκυλοκαβγάδες όπως θα θυμόμαστε όλοι και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, μιας και ο καθοδηγητής τους  εξακολουθεί να παρεμβαίνει αυταρχικά και να στηρίζει συγκεκριμένο άτομο, με απώτερο σκοπό να το προωθήσει στην  θέση του πρόεδρου όπως του έχει δεσμευτεί. Όλα αυτά δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να είναι παρόντες ,αλληλέγγυοι και έτοιμοι να μας βοηθήσουν.
Συνάδελφοι ,δεχόμαστε εδώ και καιρό τηλεφωνήματα  από συναδέλφους της επαρχίας. Μας λένε ότι ο σύλλογος αδιαφορεί εντελώς για αυτούς, ότι τους έχει εγκαταλείψει στα  προβλήματα που τους απασχολούν ,ότι δεν τους καλύπτουν ούτε καν τα στοιχειώδη έξοδα για να έρθουν στις γενικές συνελεύσεις και να μιλήσουν. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι μας ρώτησαν αν υπάρχει ακόμη ο σύλλογος!!!!                                                                                                                                                                                    
Δεν κάνουν το παραμικρό για να βοηθήσουν οικονομικά τους συναδέλφους μας ,σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία στο θέμα της μείωσης  της εισφοράς, που διώχνει τόσο κόσμο από τον σύλλογο μας. Με την πρόφαση ότι πρέπει να αλλάξει το καταστατικό ,κερδίζουν χρόνο ,μάλιστα μας απείλησαν με μηνύσεις στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, διότι γράψαμε ότι μας κρύβουν το αρχείο των μελών, γιατί λοιπόν δεν το δημοσιεύουν για να μας εκθέσουν; Ο λόγος βέβαια δεν είναι αυτός και για αυτό να είστε σίγουροι. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι έχουν δημιουργήσει έναν σύλλογο αδηφάγο ,που ξοδεύει όλες τις εισφορές μας σε λειτουργικά έξοδα και αποτυχημένες πολιτιστικές και όχι μόνο αναζητήσεις.                                                                                                                 
Εμείς ,αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι κινούμαστε και λειτουργούμε με γνώμονα το καλό των συναδέλφων ,έχουμε έτοιμη πρόταση να καταθέσουμε. Αφού δεν μπορούν να κάνουν μείωση όπως λένε, ας κάνουν κάτι άλλο ,μόλις παρακρατείται το ποσό της εισφοράς  από την μισθοδοσία μας να πιστώνουν την επομένη ημέρα τους λογαριασμούς μας την διαφορά με το 50 τοις εκατό της μείωσης που αναλογεί και που ισχυρίζονται ότι θέλουν να κάνουν. Όπως ακριβώς πίστωναν τα 60 ευρώ όταν ήθελαν να εξαγοράσουν τις ψήφους σας για να πάρουν τις εκλογές ,αυτό  ξέρουμε ότι είναι εφικτό.                                                                                                                    
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους για την αποδοχή της σελίδας Γενική Ενημέρωση στο facebook. Εχει ήδη πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και καθημερινά μπαίνουν νέοι συνάδελφοι και φίλοι. Εμείς δουλεύουμε συνεχώς για να την κάνουμε ακόμη καλύτερη και χρηστική  και αυτό θα συνεχιστεί. Στόχος μας είναι να την επισκέπτονται όσοι συνάδελφοι έχουν πρόσβαση αλλά και να συμμετέχουν με τις αναρτήσεις τους για όλα τα θέματα της αρέσκειας τους.

                                                    Τα μέλη  του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

       Γεωργούλης Διονύσης-Πολύζος Φάνης-Ευθυμίου Γρηγόρης-Καραηλίδης Μπάμπης                                                                                                                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου