Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ

ΑΘΗΝΑ 27/10/2015


ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς επιδίδεται από χρόνια σε πρωταθλητισμό παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων και σε διώξεις παρατάξεων και συνδικαλιστών που αντιδρούν στις συνθήκες γαλέρας που έχουν επιβληθεί.

Ιδιαίτερη προτίμηση και στόχευση "απολαμβάνει" η ¨Συνδικαλιστική Συνεργασία" του Συλλόγου Υπαλλήλων τ. Γενικής Τράπεζας και το στέλεχός της, μέλος του δ. σ.,  σ. Διονύσης Γεωργούλης που κατάγγειλαν μεταξύ άλλων α) το αδιάκοπο κυνηγητό της ατομικής στοχοθεσίας, β) την εκτέλεση καθηκόντων από εργαζόμενους θυγατρικών και μερικές φορές από θέση προϊσταμένων ενώ δεν είναι τραπεζοϋπάλληλοι, γ) τις άθλιες συνθήκες υγιεινής σε μαζικούς χώρους εργασίας και δ) τη μη χορήγηση επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού και γονικών αδειών.

Ως αποτέλεσμα της επιβεβλημένης αντίδρασης, με ανακοίνωση, από τη ¨Συνδικαλιστική Συνεργασία" για τα παραπάνω νοσηρά φαινόμενα, η διοίκηση της τράπεζας επέβαλλε αποκλεισμό επικοινωνίας στο σ. Δ. Γεωργούλη με αφαίρεση της χρήσης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εμποδίζοντας την εκτέλεση και των στοιχειωδών υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων του.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΤΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

·         Γιατί το προεδρείο του  Συλλόγου της τ. Γενικής Τράπεζας επιδεικνύει, τουλάχιστον, ολιγωρία στη δίωξη του σ. Γεωργούλη και δεν έχει προκαλέσει έκτακτο δ. σ. ενώ έχει ενημερωθεί τουλάχιστον 10 ημέρες ή θεωρεί πως τα καταγγελλόμενα δεν συνιστούν κρίσιμες παραβιάσεις για όλο τον κλάδο;
·       Τι θα κάνουν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (δεν ρωτάμε τους original εργοδοτικούς) στην  ΟΤΟΕ για την αντιμετώπιση τόσο της δίωξης όσο και των δύο κορυφαίων ζητημάτων, της ατομικής στοχοθεσίας και εκτέλεσης τραπεζικών καθηκόντων από μη τραπεζικούς; Η Ομοσπονδία θα αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση και απαξίωση του επαγγέλματος ή θα επιτρέψει να εντείνεται το υπαρξιακό ερώτημα για την αναγκαιότητα ύπαρξης της;
·       Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται προς όλους τους  συλλόγους στην τράπεζα Πειραιώς με την επισήμανση για την επίδειξη της στοιχειώδους αλληλεγγύης σε συνδικαλιστές που διώκονται και στις μνημονιακές και μονίμως εργοδοτικές επιδιώξεις για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
·       Τι θα γίνει με τα στελέχη της ΔΑΚΕ στο Σύλλογο της τ. Γενικής που πρόσφατα καλούσαν   τη διοίκηση της Γενικής (!) να πάρει μέτρα κατά των συναδέλφων και μελών του δ.σ του συλλόγου, με την πλήρη κάλυψη του επικεφαλής της Γενικού Γραμματέα στην ΟΤΟΕ (!!!);
·       Τι θα γίνει με την τακτική της Πειραιώς να επιβάλλει περιορισμούς στην ενημέρωση των συναδέλφων με αποκλεισμούς όπως συμβαίνει τόσο με τον Σύλλογο της πρ. Αγροτικής (ΣΕΤΑΠ) με τον σύλλογο της πρ. Κύπρου (ΣΕΥΤΠΕ) όσο και με την «Ενωτική συναδελφική  Κίνηση» παράταξη που ανήκει στον Σύλλογο της Πειραιώς (ΣΕΤΠ).

Η Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ σε περίπτωση αδράνειας των οργάνων της Ομοσπονδίας θα αναλάβει πρωτοβουλία προς τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς για την άμεση παύση της δίωξης του σ. Δ. Γεωργούλη, την τήρηση των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, την αποκατάσταση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την απομάκρυνση των υπευθύνων της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας.          
Επίσης θα απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για την ανάληψη της ευθύνης που της αναλογεί, αφού έχει περιέλθει  σε γνώση της το σύνολο παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου