Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ


Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες

   Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε. Το προεδρείο με την μη υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης πριν την λήξη της ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και με τη μη προσφυγή κατόπιν στη διαιτησία και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις εγκλημάτησε διπλά. Το κακό τρίτωσε  μετά την ακόμη μία φορά αποτυχημένη Γενική Συνέλευση στις 16 Μαΐου προκαλώντας  παράλληλα πλήγμα στο  κύρος του θεσμού. Μετά και από αυτό νομίζουμε ότι έφτασε η ώρα να βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα . Οι χειρισμοί τους και στις δυο περιπτώσεις ήταν ερασιτεχνικοί, με μια πρώτη ανάγνωση και με μια δεύτερη ύποπτοι. Το να προσπαθούν εκ των υστέρων, να καλύψουν την ανεπάρκεια τους μοιράζοντας ευθύνες δεξιά και αριστερά, φανερώνει  την έλλειψη υπευθυνότητας που τους διέπει, αλλά και την άγνοια του μεγέθους της ζημιάς που έχουν προκαλέσει.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ενώνουμε τις απόψεις μας και συντονίζουμε την δράση μας προς όφελος των  εργαζομένων. 

Έτσι  θέτουμε τα προβλήματα που κατά την άποψη μας απασχολούν τους εργαζόμενους και ζητάμε σύγκλιση Δ.Σ που να συζητήσει αυτά τα θέματα για να πάρει αποφάσεις για άμεση παρέμβαση σε:

·         ΩΡΑΡΙΟ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ : Αντιμετώπιση της καταστρατήγησης του ωραρίου με παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας, θέσπιση νέας διαδικασίας κλεισίματος ταμείου και εφοδιασμού αυτόματων μηχανήματων έτσι ώστε να μην παραβιάζεται το ωράριο.

·         ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ και καταστρατήγηση του δικαιώματος των γονέων όπου πολλοί προϊστάμενοι προτείνουν ή πιέζουν για 2-3 ώρες απουσία άγραφη παρά την χορήγηση ΑΔΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΕΚΝΩΝ  καθώς το δικαιούνται όλοι οι γονείς ανεξάρτητα αν δουλεύουν και οι 2 και επαναφορά του καθεστώτος της ΓΕΝΙΚΗΣ με 8 – 10 -12 ημέρες ανάλογα του αριθμού παιδιών (2-3-4).

·         ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΩΡΩΝ ΑΔΕΙΩΝ όπως είχαμε στην ΓΕΝΙΚΗ.  

·         ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ των προηγούμενων χρόνων με 100% προσαύξηση εκτός αν ο εργαζόμενος θέλει κάποιες να τις πάρει φέτος με εξόφληση των υπολοίπων. Οι άδειες δεν παραγράφονται και δεν χορηγούνται κατά εντολή. Κανένας εκβιασμός για χορήγηση αδειών. Σε τέτοια φαινόμενα να μας ενημερώσετε άμεσα.

·         9 ΜΗΝΟ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Διεκδικούμε 9μηνο για όλες τις γυναίκες αντί μειωμένου ωραρίου, με βάση τις ανάγκες της συναδέλφου και όχι τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας η καταστήματος.

·         ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ . Να εφαρμοσθεί ο οργανισμός προσωπικού της Γενικής για την κάλυψη των εξόδων κίνησης, επίδομα ενοικίου, συναδέλφων που καθημερινά κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στην δουλειά τους και εξαντλούνται οικονομικά και σωματικά.

·         ΘΕΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ των προερχομένων από την ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ συναδέλφων στις τοποθετήσεις και στις προαγωγές σε υπεύθυνες θέσεις. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ για τις προαγωγές που δεν έχει διεκδικήσει το προεδρείο από το 2009 και επαναφορά επιδομάτων περιποίησης πελατείας σε διευθυντές και προϊστάμενους.

· ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 1% ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ THN 30.8.2014 και επαναφορά των μισθολογικών μειώσεων που είχαν επιβληθεί     από την ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με την υπογραφή της ΕΣΣΕ 12-14 από το 1ο ευρώ.

·     ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΙ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Άμεση ένταξη όλων των συναδέλφων που είναι σε καθεστώς ομηρίας σε οργανικές θέσεις της Τράπεζας και κάλυψης των κενών λόγω της εθελούσιας. Ακόμη οι συνάδελφοι της Γενικής περιμένουν να ευοδωθούν οι υποσχέσεις του Προεδρείου και του Συμβουλάτορα προεκλογικά.

·         ΘΕΜΑ ΤΑΥΤΕΚΩ, παρεμβάσεις εξυπηρετήσεις. Οι αναρρωτικές άδειες των συναδέλφων  είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να γίνονται πεδίο εκμετάλλευσης ούτε παραμάγαζο για εκλογικά οφέλη κάποιων το ίδιο ισχύει και για τις παιδικές κατασκηνώσεις. Θα είμαστε αμείλικτοι σε περίπτωση που μας γίνουν γνωστές παρεμβάσεις υπερ η κατά κάποιων συνάδελφων.\

·          ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ  Αφήσαμε τελευταίο το θέμα της εισφοράς των συναδέλφων στον ΣΥΓΤΕ αλλά  γνωρίζουμε ότι είναι ένα επίκαιρο θέμα συζήτησης από εσάς αλλά και από εμάς. Στην συντριπτική πλειοψηφία των άλλων συλλόγων τα μέλη τους πληρώνουν πολύ χαμηλότερες εισφορές από ότι στον δικό μας. Θεωρούμε ότι λόγο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας πρέπει να μειωθεί το ποσό της εισφοράς στο 50% γιατί ήδη έχουν αρχίσει οι μεταπηδήσεις σε άλλους συλλόγους και σε λίγο θα μείνετε μόνοι σας. Φτηνές δικαιολογίες που θα ακουστούν ότι δεν βγαίνουμε οικονομικά καταρρίπτονται από την πραγματικότητα . Οι άλλοι σύλλογοι πως τα καταφέρνουν με εισφορές  4 και  5 ευρώ? Προφανώς γιατί κάνουν πιο συνετή διαχείριση. Περιμένουμε λοιπόν να συμφωνήσετε με την πρόταση μας και να κάνουμε ένα βήμα για να ελαφρύνουμε οικονομικά τα μέλη μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΟΝΟΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΗΣ.         

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ  ΣΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

                                                                       ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

       ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ   ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ





 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου