Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, και Συνάδελφοι

Το Προεδρείο του Συλλόγου, ακολουθώντας την πάγια και προσφιλή τακτική  της συσκότισης  προσπαθεί και πάλι να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους.
Επαναφέρει μέσα σε λιγότερο από μήνα, θέμα τροποποίησης του καταστατικού χωρίς όμως να έχει καταθέσει την οποιαδήποτε πρόταση. Έτσι φέρνει από τη πίσω πόρτα θέμα τροποποίησης, (άρθρων η όλου), του καταστατικού του ΣΥΓΤΕ χωρίς να έχει ενημερώσει όπως έχει υποχρέωση τα μέλη του ΔΣ, τις Παρατάξεις αλλά κυρίως τους εργαζόμενους της πρώην Γενικής Τράπεζας.

Λειτουργεί αντικαταστατικά χωρίς Δ.Σ για 2ο μήνα. Ζητήσαμε με 4 υπογραφές όπως ορίζει το καταστατικό τη σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ πριν την Γ.Σ και μας αγνόησε.  Έχοντας επιδοθεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους για τον λόγο ύπαρξης του.
Επί 4 μήνες έλαμψε με την απουσία του. Τη κρίσιμη ώρα πριν λήξει η μετενέργεια της επιχειρησιακής σύμβασης και πριν γίνει η συγχώνευση, δεν έκανε καμία ενέργεια και με την ηθελημένη απραξία του, θυσίασε τους κόπους και τα κεκτημένα που είχαν οι εργαζόμενοι της Γενικής με επιχειρησιακές συμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Η προσφυγή στην τριμερή μετά από 4 μήνες από την λήξη της μετενέργειας της ΕΣΣΕ και της ενσωμάτωσης της Γενικής στην Πειραιώς και χωρίς να γίνει καμία συζήτηση στο Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ για τα θέματα που θα έπρεπε να συζητηθούν και χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις του νομικού συμβούλου, οδήγησαν στο φιάσκο της τριμερούς με την Τράπεζα όπου ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει τους κανονιστικούς όρους των προηγουμένων επιχειρησιακών αναφέρει μόνο την επιχειρησιακή του αντιπροσωπευτικού, μάλιστα δεν αναφέρει καν το σωματείο αλλά λέει ότι ενημέρωνε τους εργαζόμενους.

Το θέμα είναι ξεκάθαρο το τι κάνατε τότε , ποιος ήταν ο ρόλος σας σαν πλειοψηφία του Συλλόγου.
 Ο Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ  υπό την καθοδήγηση του συμβουλάτορα, διαβεβαίωνε προφορικά  όλους τους εργαζόμενους ότι συμφώνησε με την Διοίκηση της Πειραιώς πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση για τους εργαζόμενους της Γενικής και ότι δεν θα καταργηθεί κανένα εργασιακό κεκτημένο από  αυτά που είχαν συμφωνηθεί και υπογραφεί στις προηγούμενες επιχειρησιακές συμβάσεις.

Να θυμίσουμε λοιπόν σε όσους έχουν ισχνή ή επιλεκτική μνήμη, τα γραφόμενα πριν λίγους μήνες του προεδρείου που έλεγε στους συναδέλφους πως θα ωφεληθούμε όλοι από αυτή την αλλαγή και την απορρόφηση μας από την Πειραιώς,  (το ΑΚΟΥΣ κ. Πρόεδρε ή έχεις προσωρινή κώφωση?)
 είστε οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που γράφετε για την υπομονή και την αντοχή της, από την στιγμή που βρήκατε κλειστές πόρτες στην νέα Διοίκηση.
Για εμάς αλλά και για πολλούς συναδέλφους είστε απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ αλλά και επικίνδυνοι και αυτό δείχνουν οι πράξεις σας!!!


Και φτάνουμε στο σήμερα: 

Το Αίολο και εξαρτώμενο προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ πρωτοτυπίας καθώς μετά την καθιέρωση prive επισκέψεων στην Ακρόπολη τώρα έχουμε και διοργάνωση prive γενικών συνελεύσεων!

 Πως να εξηγηθεί το γεγονός ότι δεν έχουν ενημερωθεί τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού και δεν έχει προηγηθεί δημοκρατικός διάλογος όπως προβλέπεται σε όλα τα σωματεία?  Η αλήθεια είναι όμως, πως για να γίνει ένας υγιής διάλογος πρέπει να υπάρχουν και επιχειρήματα, τα οποία εσείς δεν είχατε ποτέ.

Πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι το προεδρείο ξοδεύει χρήματα για θεάματα και περιπάτους στην Αθήνα αλλά αποκλείει προκλητικά τους συναδέλφους της επαρχίας, μην καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής στην Γ.Σ όπως κάνουν όλοι οι άλλοι σύλλογοι. (Αυτοί δεν πληρώνουν εισφορές ή τους θυμόμαστε μόνο στις εκλογές;)

Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει τηλέφωνα από το σύλλογο μόνο σε συγκεκριμένους συνάδελφους στην Αθήνα για την συμμετοχή τους (μήπως για να τους έχουν σίγουρους για την ψηφοφορία?)

Είναι αλήθεια ότι το προεδρείο σε μια περίοδο ανασφάλειας για όλους τους εργαζομένους θέλει να περάσει με την αλλαγή του καταστατικού  την επέκταση της θητείας του για ένα ακόμη χρόνο (να εισηγηθείτε να μείνετε εσαεί…). 
Είναι αλήθεια ότι  με την πρόφαση της εξοικονόμησης  χρήματων θέλουν κάποιοι να  εξασφαλίσουν την παραμονή τους στις καρέκλες και στην απραξία φτάνοντας πιο κοντά στη συνταξιοδότηση τους? (μια και κουραστήκατε και ματώσατε πολύ από τις πολλές μάχες!!!)

Προφανώς το προεδρείο λειτουργώντας κάτω από τις εντολές του παντοκράτορα (μνήσθιτι και εμάς Κύριε εν τη Βασιλεία σου), νομίζει ότι βρίσκεται στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάζουμε και προσπαθεί να πάρει ομήρους το σωματείο και τους εργαζομένους.
Νροπή σας κ.κ. αυτού του περιφερόμενου συλλόγου που μόνο θλίψη και θυμηδία προκαλεί, αν νομίζετε πως με τέτοιες ενέργειες θα συνεχίσετε να καταβαραθρώνετε τους συναδέλφους και να τους εμπαίζετε όπως είχατε μάθει να κάνετε όλα αυτά τα χρόνια. Λειτουργώντας σαν άλλοι κονκισταδόρ θα προσφέρετε «χάντρες και μεταξωτές κορδέλες», με αντάλλαγμα τις ψήφους των συναδέλφων.
Kαθήκον μας είναι να τους υπενθυμίσουμε ότι οι δικτάτορες έχουν αποστρατευτεί και οι νοσταλγοί αυτού του πολιτεύματος γίνονται γραφικοί αν πιστεύουν ότι θα επανέρθει.-

Τα μέλη του ΔΣ
ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ,
  ΕΥΘΥΜΙΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ , ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ

 ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου