Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τη Τρίτη 10/2/2015 και ώρα 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε  το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ με τα εξής θέματα:

1.       Επικύρωση πρακτικών
2.       Εγκριση εξόδων
3.       Σύμβαση Λογιστή
4.       Απογραφή
5.       Υποθέσεις ΙΚΑ
6.       Εισηγήσεις – προτάσεις Προέδρου

Οφείλουμε να τονίσουμε, πως δυστυχώς και πάλι αγνοήθηκαν από το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ,  όλα τα θέματα που έχουμε στείλει με τις επιστολές μας.  (Επιχειρησιακή, μισθολογικά, άδειες  κ.λ.π)

Σχετικά με αυτά που συζητήθηκαν στο προχθεσινό Δ.Σ:

Στην έγκριση εξόδων που αφορούσαν Σεπ-Οκτ-Νοε του 2014, ψηφίσθηκαν από τον εκπρόσωπο της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», σδ. Διονύση Γεωργούλη, καθώς και από τους εκπροσώπους των «Ενωμένων Εργαζόμενων»,  μόνο οι μισθοί των υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα.

Έγινε ερώτηση για χρεώσεις ανακοινώσεων στα έξοδα του Συλλόγου, καθώς ουσιαστικά αφορούσαν ανακοινώσεις της παράταξης «Ενωτικός Σύλλογος», ο οποίος χρησιμοποιεί τον μανδύα του Συλλόγου για να παράγει προεκλογικές ανακοινώσεις και να καταφέρεται εναντίον των άλλων παρατάξεων και των συναδέλφων, χωρίς ουσιαστική απάντηση.   

Επίσης ζητήθηκε να κατατεθούν στα πρακτικά τα ονόματα των δικαιούχων για τις παροχές μελών,  (ποσό 21.780 € τον Σεπτέμβρη, 1.860 € τον Οκτώβρη, και 8.500 €  τον Νοέμβρη), ώστε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Για τα έξοδα των εκλογών πάνω από 15.000 €, (φάκελοι, ψηφοδέλτια, εκτυπώσεις αποτελεσμάτων), ζητήθηκε να κατατεθούν οι προσφορές που έγιναν χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Προφανώς υπήρξε απευθείας ανάθεση με πλειοψηφική απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής. (Θυμίζουμε ότι είχε μειοψηφήσει ο αντιπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Συνεργασίας).

Για τις υποθέσεις ΙΚΑ που αφορά πρόστιμο που έχει επιβληθεί από το ΙΚΑ στους ιδιοκτήτες του κτιρίου της Σολωμού 20 για μη καταβολή των εισφορών του θυρωρού από τις τότε διαχειρίσεις (εκτός του συλλόγου), ζητήθηκε να δοθεί εν λευκώ η δυνατότητα να προβεί σε νομικές ενέργειες χωρίς όμως να προσδιορίζει ποιες και γιατί, κάτι που δεν μας βρήκε σύμφωνους και καταψηφίσθηκε.

Στις εισηγήσεις προέδρου – όπως πάντα χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση - ζητήθηκε να εγκριθεί η μετάταξη της μίας υπαλλήλου του ΣΥΓΤΕ από βοηθητικό προσωπικό σε κύριο, με 60 - 70 € αύξηση του βασικού. Η άποψη μας ήταν ότι εφόσον πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις, δεν μπορούμε να εναντιωθούμε σε καλυτέρευση των όρων εργασίας ενός εργαζομένου.

Δυστυχώς καμία από τις επιστολές που έχουμε αποστείλει προς το Προεδρείο με κοινοποίηση των μελών του Δ.Σ, (οι οποίες και δεν έχουν γίνει!!) δεν μπήκε ως θέμα για να συζητηθεί στο Δ.Σ και να ληφθούν αποφάσεις για ενέργειες!

Δηλαδή τα θέματα της λήξης της μετενέργειας, της επιχειρησιακής και της μη υπογραφής νέας με άμεσο αποτέλεσμα τις περικοπές των εξόδων και των επιδομάτων θέσης, τη διατήρηση των μισθολογικών μειώσεων του 12-14, την υποβάθμιση των υπαλλήλων, τη μη τήρηση του ωραρίου, τις ανθυγιεινές άδειες κ.α.
Τα επιχειρησιακά  επιδόματα συγκεντρώθηκαν κάτω από τον όρο Οικειοθελής παροχή, ελευθέρως ανακλητή. Αυτό είναι απαράδεκτο από την πλευρά της Πειραιώς καθώς αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις της και όχι δική της παροχή. Η μισθολογική μείωση από την ΕΣΣΕ του 12-14 διατηρήθηκε και ενσωματώθηκε στα μικτά του καθενός μας.
Ούτε καν το 1% που θα έπρεπε να είχε επιστραφεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη δεν διεκδικείται.
Από την υποβάθμιση των περισσοτέρων Γενικάριων χάθηκαν τα επιδόματα θέσεως. Οι προαγωγές παραμένουν ανενεργές. Το νωρίτερο που φεύγουν οι συνάδελφοι από τα καταστήματα είναι μετά τις 5. Εκπαιδεύσεις ή τα λεγόμενα meetings εκτός ωραρίου. Καμία παρέμβαση.
Καταστρατηγούνται δικαιώματα αδειών όπως οι ανθυγιεινές που συνάδελφοι που τις δικαιούνται δεν τις παίρνουν αλλά και αυτοί που είχαν υπόλοιπα από το 14 τις χάνουν γιατί στην Πειραιώς αρνούνται να τις μεταφέρουν  στο 2015 μέχρι να εξαντληθούν. Δεν μιλάμε βέβαια για τις 2-ωρες και τις ονομαστικές.

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», σδ. Διονύσης Γεωργούλης, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, να δεσμευθεί πότε θα τα φέρει προς συζήτηση, χωρίς όμως να δώσει καμία απάντηση. Ο νομικός σύμβουλος, παρά την εκεί παρουσία του δεν απάντησε σε καμία ερώτηση μας, σχετικά με τα παραπάνω θέματα. Θέλουμε εδώ να υπενθυμίσουμε στον κ. ΚΑΡΟΥΖΟ, ότι δεν είναι νομικός σύμβουλος μόνο του προεδρείου,  αλλά ολόκληρου του Δ.Σ και των εργαζομένων και πληρώνεται ΜΕ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ   ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ! 

Απ’ ότι φάνηκε και στη προχθεσινή διαδικασία, το προεδρείο του «Ενωτικού» στον ΣΥΓΤΕ, ακολουθεί την ίδια απαράδεκτη τακτική και μετά τις αρχαιρεσίες, παρά τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που επιδεινώθηκαν με τη συγχώνευση στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Οι εργαζόμενοι της πρώην Γενικής, που υφίστανται καθημερινά τις βλαπτικές μεταβολές, τις υποβαθμίσεις και τις μειώσεις αποδοχών,   αισθάνονται ήδη απομονωμένοι με το προεδρείο να «κρύβεται» ουσιαστικά από τους συναδέλφους και τα προβλήματα.   


Ο συνδυασμός της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» και οι παρατάξεις ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  με τους εκπροσώπους τους που συμμετείχαν σε αυτόν, θα βρίσκονται καθημερινά στη πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και της ανάδειξης των προβλημάτων, σε συνεργασία με όλους τους αγωνιστικούς συνδικαλιστικούς φορείς του Ομίλου της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου