Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Γενική συνέλευση, επιχειρησιακή σύμβαση, συγχώνευση

Συναδέλφισσες  συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά το Προεδρείο του σωματείου προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα ορίζοντας την Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί μέσα σε 3 μέρες! Αποκλείοντας όλους τους συναδέλφους της επαρχίας αλλά και των καταστημάτων της Αθήνας, Πειραιά και περιχώρων τοποθετώντας την τρίτη καταληκτική Γ.Σ την Πέμπτη εργάσιμη μέρα και ώρα 15:45 στο αμφιθέατρο της Διοίκησης. Είναι απορίας άξιο πως μπορεί να προλάβει κάποιος που εργάζεται σε κατάστημα να παρευρεθεί. Δυστυχώς δεν ξέρουμε που αποσκοπεί αυτή η μεθόδευση και πρακτική που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες τόσο με επιστολές μας για σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ  όσο και μέσα από τις ανακοινώσεις μας αλλά και μέσα από τα Δ.Σ που συμμετέχουμε να προχωρήσουμε σε εκλογές πριν φθάσουμε στο παρά 1 της συγχώνευσης ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε σαν σωματείο με την σωστή αντιπροσώπευση τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αγνοηθήκαμε και συκοφαντηθήκαμε ότι δήθεν θέλαμε να αφήσουμε ακέφαλο το σωματείο.

Το εργοδοτικό προεδρείο της παράταξης Ενωτικός Σύλλογος σε αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση της Τράπεζας με την μέθοδο της κωλυσιεργίας και του φιλικού χτυπήματος στην πλάτη ξεπούλησε τα πάντα.
  •     Δεν προχώρησε ως όφειλε σε διαπραγματεύσεις για την επιχειρησιακή σύμβαση. Αποτέλεσμα η παγίωση των μειώσεων που είχαν υπογράψει οι ίδιοι με την Γαλλική εργοδοσία από το πρώτο ευρώ για το σύνολο των εργαζομένων και μάλιστα χωρίς τον αυτονόητο όρο!! για τερματισμό των μισθολογικών ρυθμίσεων με την λήξη της σύμβασης στις 31/8/2014. Με αυτόν τον τρόπο μας δίνουν βορρά στις προθέσεις της εργοδοσίας η οποία συμφωνημένη με το εργοδοτικό σωματείο της Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.) προχωράει στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής που θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα σωματεία που υπάρχουν στην Πειραιώς , προσπαθώντας να παρακάμψουν το γεγονός ότι η Επιχειρησιακή που είχε καταθέσει ο Σύλλογος εργαζομένων  της πρώην Αγροτικής (ΣΕΤΑΠ) και η οποία ήδη βρίσκεται στην διαιτησία αποτελεί ένα πολύ καλό πλαίσιο προς όφελος των εργαζομένων.
  •          Δεν προχώρησε ως όφειλε σε διαβούλευση με την Διοίκηση και σύμφνα με το Π.Δ 178/2002 ενόψει της συγχώνευσης  για να διασφαλίσει γραπτώς τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα αλλά και τον Οργανισμό Προσωπικού και όχι βέβαια μέσω προσωπικών συναντήσεων του Συμβούλου και πρώην προέδρου και προφορικών διαβεβαιώσεων που δεν εξασφαλίζουν απολύτως τίποτα. Σύμφωνα με το άρθρο (8.2) όταν ο μεταβιβάζων ή ο διάδοχος προτίθεται να λάβει μέτρα αλλαγής του καθεστώτος των εργαζομένων είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν εγκαίρως σε διαβουλεύσεις για τα μέτρα αυτά με τους εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.




Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων καταγράφονται σε πρακτικό στο οποίο διατυπώνονται οι τελικές θέσεις των ενδιαφερομένων (8.3).

Επίσης θα έπρεπε να έχουμε πληροφορηθεί για τις νομικές, οικονομικές, κοινωνικές συνέπειες της συγχώνευσης πριν γίνει αυτή(8.1.γ).

Εμείς ακόμη και τώρα ζητάμε την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής του σωματείου που θα καλέσει σε διαβούλευση την Διοίκηση της Πειραιώς όπως έχουν κάνει και άλλα σωματεία.
Υ.Γ Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να δημοσιεύσετε όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ αυτά τα 2 χρόνια στα πλαίσια της διαφάνειας και της ενημέρωσης των εργαζομένων.
                                                              
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ,  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου