Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

                                                          
                                                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 18/07/2014

Συνάδελφοι,  

Στην τελευταία συνεδρίαση τέθηκε από τις παρατάξεις το ζήτημα της επιχειρησιακής σύμβασης η οποία λήγει στις 13/8/2014. Ζητήσαμε να μάθουμε ποιες ενέργειες έχουν γίνει αν έχουν γίνει ή το  θέμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους έχει αφεθεί στην τύχη του από το Προεδρείο του Συλλόγου. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν πήραμε απαντήσεις.

 Το σημερινό προεδρείο με την σύνθεση του δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται την σύμβαση και να συναλλάσετε με την Διοίκηση εν αγνοία του Δ.Σ . Θα πρέπει σε τυχόν διαπραγμάτευση να συμμετέχει όλο το Δ.Σ αλλιώς είναι υπόλογοι για οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια.  Σκοπός είναι να αρθούν οι μειώσεις και οι περικοπές που μόνο του το Προεδρείο υπόγραψε  για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου και μάλιστα από το πρώτο ευρώ!  Ακόμη να ρωτήσουμε για πιο λόγο έχετε αποσύρει από τον ιστότοπο του Συλλόγου την τελευταία επιχειρησιακή; Κατά λάθος;

Διατυπώνουμε την πρόταση το πλαίσιο του ΕΣΣΕ να διαμορφωθεί με δημοψήφισμα από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Θα πρέπει επιτέλους εμείς να αποφασίσουμε για αυτά που μας αφορούν
.
Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την σύγκλιση Γ.Σ με σκοπό την αρχαιρεσίες στο σωματείο ώστε να αποτυπωθεί η βούληση των εργαζομένων. Έχετε αρνηθεί  να το πράξετε ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του προκατόχου σας και νυν Συμβούλου του  αποκλεισμού και της αλαζονείας.

Παρουσιάζετε σαν επιτυχία σας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ για την πληρωμή των οδοιπορικών από τον Σύλλογο καθώς η διοίκηση αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο των 60€ για τον μήνα Ιούλιο στους ελάχιστους συναδέλφους που έχουν απομείνει στα Σπάτα. Είναι όμως ομολογία της διαπραγματευτικής σας ανικανότητας  και της πλήρης παράδοσης σας. Ξεχάσατε ότι ουδέποτε διεκδικήσατε στα τελευταία 2 χρόνια τόσο για τους συναδέλφους στα Σπάτα όσο και για άλλους συναδέλφους που διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά, οδοιπορικά έχοντας  βέβαια φροντίσει να καταργήσετε το επίδομα των 120 ευρώ με την Επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράψατε το 2009.

Το στέγαστρο το θυμάστε; Πάγιο αίτημα που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Το λεωφορείο που θα εξυπηρετούσε τους συναδέλφους; Το ίδιο και αυτό.

Να σας θυμίσουμε τι λέγατε το 2009 για την τήρηση του ωραρίου με ανακοινώσεις για μηδενική ανοχή στην παραβίαση του ωραρίου μας. Τότε προειδοποιούσατε την Διοίκηση ότι «δεν ανέχεστε οποιαδήποτε παραβίαση του νόμιμου ωραρίου, σε περίπτωση δε που ακολουθήσει τέτοιου είδους τακτικές θα σας βρει αντιμέτωπους».  Σήμερα τι κάνετε; Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη σας καμία παραβίαση;

Προσφιλή και πάγια τακτική σας να προσπαθείτε να βάζετε τα πάντα στην λήθη και στις καλένδες. Να είστε σίγουροι όμως πως οι συνάδελφοι θα καταδικάσουν τις ετεροχρονισμένες τακτικές σας στις επικείμενες εκλογές.        

Καλό καλοκαίρι…

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου