Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



                                                      ΑΘΗΝΑ  14/04/2014
«H Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης»...

Συνάδελφοι ξεκινήσαμε την ανακοίνωση μας, με αυτή την «αξιωματική» πρόταση από τον λόγο του μεγάλου φιλέλληνα, Ιωάννη-Ιάκωβου Μάγερ, (Ελληνικά Χρονικά 1824-1826), μετά την απόφαση κάποιων να προσπαθήσουν να μας φιμώσουν. Θέλουμε λοιπόν να τους ενημερώσουμε, πως η αλήθεια δεν φυλακίζεται και δεν φιμώνεται, ούτε με την απαγόρευση των Φαξ, ούτε με αυτή των e-mail. Στην κατοχή μας, έχουμε το πιο «τρομερό όπλο», που είχε ποτέ ο άνθρωπος. Τον λόγο! Γραπτό και προφορικό. Το μόνο «όπλο» που δεν σίγησε ποτέ και ούτε πρόκειται να σιγήσει ποτέ. Και σε πλήρη συνάρτηση με την αλήθεια, δημιουργούν ένα πραγματικά «εκρηκτικό μείγμα». Αυτά όσο αφορά στο τεράστιο ολίσθημα κάποιων να προσπαθήσουν να μας απομονώσουν.
Όσο αφορά για το θέμα που έγινε με τους συναδέλφους στην μηχανογράφηση,  και την νέα μορφή «εργασίας», που τους προτείνετε από την διοίκηση, το είπαμε και θα το διατρανώσουμε ξανά μέσα από τις ανακοινώσεις μας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε μορφή «εξοστρακισμού», των συνάδελφων και στην οποιαδήποτε μορφή πίεσης προκειμένου να δεχθούν να αποχωρήσουν από την Τράπεζα.
Η συνάντηση μεταξύ κλιμακίου της Ο.Τ.Ο.Ε. και της Τράπεζας μπορεί να έγινε, ευχολόγια και δεσμεύσεις για ακόμη μία φορά, για τήρηση του ωραρίου και των Σ.Σ.Ε. μπορεί να είχαμε,  αλλά οι αναρίθμητες υπερωριακές ώρες τόσο σε όλες τις Δ/νσεις της διοίκησης αλλά ακόμη και στα καταστήματα καλά κρατούν.
Να σχολιάσουμε την αναρτημένη ανακοίνωση του προεδρείου του Συλλόγου στις 27/03/2014,προς την γραμματέα του ασφαλιστικού της Ο.Τ.Ο.Ε. κ Β. Βογιαντζόγλου για την μη συμμετοχή του προεδρείου του συλλόγου στην συνεδρίαση, και στο σημείο που αναφέρουν πως δεν θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, με τους συγκεκριμένους συνταξιούχους που διοικούν το ΤΑΠΓΤΕ ούτε και με άτομο του ΣΥΓΤΕ όπου δεν είναι εγγεγραμμένος στο Ταμείο.
Κυρίες και κύριοι του Συλλόγου, ή έχετε ολική άρνηση της πραγματικότητας -όπως σας το έχουμε ξαναγράψει-, ή έχετε επιλεκτική μνήμη, ή τελείτε όλοι σας κάτω από καθεστώς πλήρους σύγχυσης και ο παρονομαστής σας πλέον, δυστυχώς είναι alert. Και το πιο δυσοίωνο είναι πως με τις πράξεις σας και τις συμπεριφορές σας, δεν έχετε αφήσει δίπλα σας κανένα καλό «Σαμαρείτη», να προστρέξει προς βοήθεια σας.
Γιατί δεν γράψατε στην συνάδελφο όλη την αλήθεια, αλλά κομμάτια μόνο αυτής;  Γιατί δεν της διαμηνύσατε πως δύο μέλη του προεδρείου σας, ήδη έχουν εγκαταλείψει «σαν τα ποντίκια», το καράβι και το όμοιο ετοιμάζονται να πράξουν και άλλοι;  Γιατί τόσο κάθετοι και τέτοια πρεμούρα πως το Ταμείο δεν έχει ζωή, την στιγμή μάλιστα που όπως γράφετε έχετε θέσεις απόψεις και προτάσεις;  Αυτά που γράφετε τελικά μόνο εσείς τα καταλαβαίνετε. Στο «μυαλό του προεδρείου του Συλλόγου»!
Αισθανόμαστε πάντως την ανάγκη να χαιρετίσουμε την μικρή «ανάνηψη» σας, έστω  και σποραδικά, σε εξωτερικά ερεθίσματα από τον βαθύ λήθαργο στο οποίο είχατε περιέλθει.
Είδαμε με τεράστια έκπληξη πως επιτέλους, πήρατε θέση τόσο στις πιέσεις της Διοίκησης προς την Δ/νση της μηχανογράφησης και τους συναδέλφους να αποχωρήσουν από την Τράπεζα και να εργαστούν σε εταιρεία εκτός Τράπεζας, όσο και για τα διαλείμματα, των συναδέλφων στο Hard & το Soft Recovery. Τι καλά όμως που θα ήταν, αν επί ενάμισι χρόνο δεν βάζατε «μπροστά» την συγκεκριμένη Δ/νση για να κατηγορήσετε τον εκπρόσωπο της συνδικαλιστικής μας παράταξης, ενώ στην δεύτερη περίπτωση όταν οι παρατάξεις συναντήθηκαν με την επικεφαλής της Δ/νσης ανθρωπίνου δυναμικού και έθεσαν θέμα απορρόφησης των συναδέλφων στο Hard & το Soft Recovery από την Τράπεζα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εσείς απείχατε.
Τελικά εκείνο για το οποίο κατηγορείτε όλους τους άλλους, το εφαρμόζετε με ιδιαίτερη επιτυχία. ΛΟΓΙΑ ΑΝΕΞΟΔΑ!
Την δική μας πάλι θέση θα σας την εκφράσουμε μέσα από το απόφθεγμα του Μεγάλου Ηγέτη της Ινδίας ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ
Δεν μπορώ να έχω κανένα σεβασμό ή συγκατάβαση για μία «κυβέρνηση», που πηγαίνει από λάθος σε λάθος με μοναδικό σκοπό να διατηρείται στην αρχή.
Παρόλα αυτά να σας ευχηθούμε, όπως και σε όλους τους συναδέλφους καλή Ανάσταση στην ψυχή μας, καλό Πάσχα και θα κλείσουμε με την ρήση του Ρήγα Φεραίου, η οποία στις μέρες μας τείνει να γίνει πιο επίκαιρη παρά ποτέ.
«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»                  
     

      Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου