Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟλΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015

                                                                       ΤΡΙΤΗ 17-ΝΟΕΜΒΡΗ-2015

Στην σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία και τον Λίβανο, στην σημερινή εποχή των μνημονίων με την κατάργηση των εργασιακών μας και κοινωνικών μας δικαιωμάτων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να ξαναβρούμε το πραγματικό νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Να ξαναβρούμε το νόημα της αντίστασης, της αμφισβήτησης, της διεκδίκησης όλων αυτών που θυσιάζονται στον μινώταυρο του κεφαλαίου και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που μοναδικό σκοπό έχουν να καταστήσουν τους πλούσιους πλουσιότερους με παγκόσμια κυριαρχία πάνω στους λαούς.

Σε ένα σύστημα απόλυτα παγκοσμιοποιημένο και ελεγχόμενο από τις τράπεζες, τις αγορές τους κερδοσκόπους με καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης, κυβερνήσεις εντολοδόχοι των δανειστών μας, όπου καταργούνται οι δημοκρατικές ελευθερίες μας πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημα μας και με νέους αγώνες να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων της λιτότητας μόνο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, της τεράστιας ανεργίας, του ξεπουλήματος των χώρας μας, της φορολεηλασίας , της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της παιδείας της κοινωνικής ασφάλισης και όλων των κοινωνικών δομών.

Στο χώρο μας οι ανατροπές δεν θα επιτευχθούν ούτε με γλαφυρές ανακοινώσεις, ούτε με ευχολόγια, ούτε με παραίτηση μας από τα κεκτημένα δικαιώματά μας, ούτε με απαξίωση των θυσιών των συναδέλφων μας, ούτε με ύποπτα κατευθυνόμενες πολιτικές συνταξιούχων αλλά και ούτε με πλήρη ανακολουθία λόγων και έργων.

Οι αγώνες για να δικαιωθούν, θέλουν συνέπεια, συνέχεια, διεκδίκηση και προσήλωση στις βασικές αρχές και τις ανάγκες του εργατικού κινήματος και όχι υπόκλιση στην εργοδοσία και τους ακόλουθούς της.

Καλούμε όλους τους τραπεζοϋπάλληλους να συμμετάσχουν στην πορεία του πολυτεχνείου σήμερα Τρίτη 17 Νοέμβρη προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία τιμώντας τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της εξέγερσης ενάντια στην Χούντα των συνταγματαρχών.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου