Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Δ.Σ ΙΟΥΛΙΟΥ

                        ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ  Δ.Σ                    ΑΘΗΝΑ  29 /7/2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 24/7 πραγματοποιήθηκαν τα Δ.Σ του Ιουνίου & Ιουλίου. Δυστυχώς για μια φορά ακόμη αποδείχθηκε ότι οι προτεραιότητες του προεδρείου είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.
1.       Στο αίτημα μας για μείωση της εισφοράς κατά 50% το προεδρείο απάντησε με την ανακοίνωση έκτακτης Γ.Σ με καταληκτική ημερομηνία την 31/10/2015 με θέμα πάλι τον καθορισμό ημερομηνίας δημοψηφίσματος για το υπό τροποποίηση καταστατικό.
 Απόρριψε την δική μας πρόταση για σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ στις 19 Σεπτέμβρη με θέμα την μείωση της              εισφοράς και εφαρμογή από 1/1/2015.
Δυστυχώς θα πάμε πάλι σε μια Γ.Σ χωρίς να έχουμε προτάσεις μέσα από μια ανύπαρκτη διαδικασία τροποποίησης προσπαθώντας το προεδρείο να πάρει μια ημερομηνία δημοψηφίσματος για να περάσει τροποποίηση καταστατικού Ala cart.

2.       Ζητήσαμε  νομική γνωμάτευση για το θέμα των προαγωγών και την εφαρμογή του Οργανισμού Προσωπικού.
Επίσης ζητήσαμε την δυνατότητα πρόσβασης στον νομικό σύμβουλο για γνωματεύσεις καθώς ουσιαστικά έχουμε αποκλειστεί από τον πρόεδρο.

3.       Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το πόσα μέλη έχουν αποχωρήσει από τον Σύλλογο μέχρι στιγμής και παρότι έχουμε θέσει το θέμα επανειλημμένα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

4.       Ζητήσαμε να μάθουμε ποιες είναι οι ενέργειες του Προεδρείου που έγιναν μετά την τριμερή για τα θέμα της επιχειρησιακής και της παραβίασης των ΣΣΕ.

5.       Ζητήσαμε σύγκλιση από κοινού Δ.Σ με το ταμείο με σκοπό την ενημέρωση, την πορεία του ταμείου, προτεινόμενη λύση. Ζητήσαμε να μην εκδίδονται ανακοινώσεις  για το Ταμείο αλληλοβοήθειας χωρίς να γίνεται Δ.Σ καθώς οι απόψεις μας δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα του Προεδρείου.

6.       Εφόσον υπάρχουν στοιχεία για παράνομες πράξεις του ΤΑΠΓΤΕ ζητήθηκε να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και όχι να θέτουν σε εμάς ερωτήματα που δεν ήμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε ή να απολογηθούμε για ενέργειες της Διοίκησης του Ταμείου.

7.       Εμείς δεν υποστηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια καμιά αντεργατική πολιτική και κανένα μνημόνιο. Ούτε όμως θα γίνουμε και συνένοχοι όλων αυτών που όλα αυτά το χρόνια με την στάση τους αποδέχθηκαν με την αδράνεια τους όλες τις μνημονικές πολιτικές και την εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων που πέρασαν τα τελευταία 5 χρόνια της κρίσης.

8.       Ζητήσαμε από το Προεδρείο να παραβρίσκεται στα Δ.Σ και ο σύμβουλος ώστε να μπορεί να ελέγχεται από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ για τις ενέργειες του και τον ρόλο του στο σωματείο. Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα ότι η θέση αυτή είναι αντικαταστατική καθώς δεν ασκείται κανενός είδος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα.

Τι εισπράξαμε? Αδιαφορία.

Μια σοφή ρήση όμως λέει ότι η αδιαφορία είναι ο ύπνος του μυαλού

   Συνάδελφοι το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ εξακολουθεί να ακροβατεί μεταξύ αντιδημοκρατικότητας και αυταρχισμού. Η πλειονότητα των επιλογών τους υποβάλλετε από κάποιον πού είναι εδώ και καιρό ξένο σώμα για τους εργαζόμενους και δυστυχώς ακολουθεί μεθόδους που δεν συνάδουν με τις ανάγκες μας και με τις νέες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον τραπεζικό χώρο. Σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής έχουμε την  αδιαφορία των συναδέλφων για το σύλλογο μας και την διαρκή προσχώρηση τους σε  άλλους συλλόγους.

 Υ.Γ1  Ζητάμε την υποστήριξη όλων των συναδέλφων στο ψήφισμα για την μείωση της εισφοράς ,που θα παραμείνει ενεργό για το επόμενο διάστημα, με την επιμονή σας θα πετύχουμε 

Υ.Γ2 Προφανώς θεωρείται ότι με την εκλογή σας πήρατε για λάφυρο και τα γραφεία του συλλόγου, αλλιώς πώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι γραφείο και τηλέφωνο για τον συνάδελφο Καραηλίδη δεν έχει διατεθεί ακόμη. Ακολουθείτε η ίδια τακτική όπως και με τον συνάδελφο Γεωργούλη που επί 2 χρόνια παρέμεινε στην ίδια κατάσταση. Τόσο πολύ σας ενοχλεί η διαφορετικότητα?

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ
ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου