Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ……

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…….

(Νίκος Γκάτσος )

Αντιγράφουμε από Ανακοίνωση του Ενωτικού Συλλόγου τον Σεπτέμβρη του 2014  περί  «Ενεργειών του Προεδρείου ενόψει αφομοίωσης από τον Όμιλο Πειραιώς»

«….Επειδή γράφουν κάποιοι περί προστασίας βάση Προεδρικού διατάγματος ( Π.Δ 178 /2002) μας έχουν διαβεβαιώσει για αυτό και ο Αντιπρόεδρος της ΓΤΕ & Πρόεδρος της Γ.Σ των μετόχων της Γενικής Τράπεζας κ. Γ. Λιακόπουλος και ο Δ/νων  Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σ. Λεκκάκος αλλά και ο Δ/νων Σύμβουλος της Γ.Τ.Ε  κ. Ν. Καραμούζης.

Και εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζεται όλοι οι συνάδελφοι ότι θα υπάρξει τέτοια διαδικασία από την οποία θα ωφεληθούμε όλοι. Αυτό να το θυμάστε.»

Παρακάτω  στην ίδια ανακοίνωση διαβάζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον :

«Συνάδελφοι έχετε εμπιστοσύνη στο Προεδρείο , το οποίο κινείται με σταθερά βήματα και πάντα με γνώμονα την διασφάλιση των πάντων. Και όχι με επαναστάσεις και λόγια αλλά πάντοτε με έργα. Και το αποδεικνύει καθημερινά φέρνοντας αποτελέσματα. Έχει αποδειχθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ…..»

Αυτά έλεγαν ο πρόεδρος  και o  γεν . γραμματέας του ΣΥΓΤΕ  πριν την απορρόφηση της Γενικής  από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ και πριν τις  εκλογές του ΣΥΓΤΕ με τις ευλογίες του συμβουλάτορα.

Σε ανακοίνωση του Προεδρείου τον Δεκέμβρη του 14 ενημερώναν ότι προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων και ενεργειών :
«Πρόσκληση σύμφωνα με το ΠΔ 240 /2006 προς την Τράπεζα για ενημέρωση και διαβούλευση στα εργασιακά ζητήματα που προκύπτουν από την συγχώνευση»

Αναφέρονται βέβαια στο άρθρο 4 του Π.Δ 240/2006 όπου στην παράγραφο γ αναφέρει ότι αυτή η διαβούλευση γίνεται με βάση το Π.Δ 178/2002 για «Μέτρα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων σε περίπτωση συγχωνεύσεων κ.λ.π» Αλήθεια το θυμάστε;

Δηλαδή από το καλοκαίρι εμείς ήμασταν επαναστάτες χωρίς αιτία! Και ότι θέλαμε να ανέβουμε στα κάγκελα;; όταν σας καλούσαμε επίμονα και επανειλημμένα να διαβουλευτούμε επίσημα ως σωματείο ΠΡΙΝ την συγχώνευση με σκοπό την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του Οργανισμού Προσωπικού και βέβαια την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης ΠΡΙΝ την λήξη της μετενέργειας, εσείς ΣΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ διαβεβαιώνατε τον κόσμο της ΓΕΝΙΚΗΣ έτσι όπως σας διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά !!! και ο κ.Λεκκάκος και ο κ.Γεωργίου ότι δεν θα υπάρξουν μισθολογικές μειώσεις, ούτε αλλαγές συμβάσεων , υποβαθμίσεις, καταστρατήγηση δικαιωμάτων (άδειες, ωράριο, επιδόματα) και ότι θα διαφυλαχθούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των υπαλλήλων της Γενικής, και μάλιστα ότι από την πρώτη ημέρα της ένταξης θα έχουμε όλα τα ευεργετήματα του ομίλου.

Τώρα ξαφνικά διαπιστώνεται ότι υπάρχουν αυθαίρετες περικοπές σε μισθούς, υπηρεσιακές υποβαθμίσεις; Ότι δεν υλοποιήθηκε καμία υπόσχεση για τα «ευεργετήματα» της ενσωμάτωσης όπως το επίδομα βρεφονηπιακής κάλυψης, τα επιτόκια των δανείων, ακόμη και αυτό που βγάλατε στην τελευταία σας ανακοίνωση για το ασφαλιστήριο των στεγαστικών, που το είχατε ξαναζητήσει στην ανακοίνωση σας « Περί ενεργειών…»   Πως διασφαλίσατε όταν ήσασταν η πλειοψηφία στην Γενική και είχατε όλη την εξουσία τα δικαιώματα μας; Τι κάνατε;

Γιατί δεν καταθέσατε επιχειρησιακή σύμβαση και να καταγγείλετε την Διοίκηση της Πειραιώς αν δεν δεχόταν την υπογραφή της εκθέτοντας έτσι στα μάτια όλου του κόσμου την εργοδοσία και διεκδικώντας την υπογραφή της μέσω της διαδικασίας του ΟΜΕΔ;

Αποδεχθήκατε σιωπηρά και με ξεκάθαρη πλέον συνδικαλιστική σκοπιμότητα (αλήθεια πια πολιτικά γραμμάτεια ξεχρεώνεται)την διαδικασία της συγχώνευσης χωρίς να κάνετε τίποτα. Το ίδιο πράξατε και για την Ε.Σ παρά την λήξη της και αφήνοντας το κρίσιμο τρίμηνο να περάσει χωρίς καμιά ενέργεια.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ της παράταξης του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ μέσα από την προσχεδιασμένη αδράνεια, αρνήθηκε οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία όπως αυτήν της διαβούλευσης (Π.Δ 178/2002) και αποδέχθηκε τετελεσμένα γεγονότα και προφορικές διαβεβαιώσεις αφήνοντας να περάσει και το τρίμηνο της μετενέργειας,  ενέργειες που δυστυχώς μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Δυστυχώς συνάδελφοι σας είχαμε προειδοποιήσει για το τι θα συνέβαινε με τους εργαζόμενους της ΓΕΝΙΚΗΣ μετά την συγχώνευση. 

 Ήταν  Ηλίου φαεινότερο. Μόνο το προεδρείο δεν έβλεπε ή δεν ήθελε να δει το επερχόμενο ορυμαγδό στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας.

Όταν βάζαμε θέμα για επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας , για το ωράριο ,για τις μειώσεις των μισθών (κατάργηση επιδομάτων ),  κατάργηση των αδειών, κατάργηση στην πράξη των προαγωγών και κατάργηση στην ουσία του οργανισμού, ΟΙ κύριοι του προεδρείου μας λοιδορούσαν .

Σήμερα  θυμήθηκαν μετά από ένα εξάμηνο το τι συμβαίνει στους εργαζόμενους  της Γενικής και  τρέχουν σε τριμερή ,ομολογώντας στην επιστολή τους ότι κανείς δεν τους δίνει σημασία. 

Συνάδελφοι, σας θυμίζουμε ότι ο ΣΕΤΑΠ (ο Σύλλογος της πρώην Αγροτικής )είχε προσφύγει στον ΟΜΕΔ, αφού είχε καταθέσει νέα Επιχ.Σύμβαση και εν μέρει δικαιώθηκε.

Επειδή
  • Το προεδρείο  τα προσχήματα προσπαθεί  να κρατήσει.
  • Είναι το προεδρείο πού «άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα πιστεύω κι άλλα κάνω»,
  •  Είναι το προεδρείο με  απαράμιλλη εμμονή   στο ψεύδος, τη δημαγωγία και την παραποίηση.
γίνεται πλέον φανερή η άμεση αναγκαιότητα για την ενοποίηση των Συλλόγων σε ένα μαζικό και ισχυρό σωματείο, ή ακόμη και για  διεργασίες  προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο Σωματείο, αφού με τη σημερινή κατάσταση, ο εργοδότης  με βάση την αντιπροσωπευτικότητα βρίσκει αφορμή να αγνοεί παντελώς τον Σύλλογο της πρώην Γενικής και τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά από την άλλη και τα ίδια τα μέλη του προεδρείου   μαζί με τον συμβουλάτορα, φαίνονται ανίκανοι να διαχειριστούν τη κατάσταση, δέσμιοι των απαράδεκτων επιλογών τους στο παρελθόν και της τακτικής που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ  - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ – ΣΥΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου