Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γενική συνέλευση για τροποποίηση καταστατικού

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες,

Το Προεδρείο του Συλλόγου για ακόμα μια φορά ακολουθεί τις γνωστές αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές πρακτικές με τις οποίες τόσο πολύ έχει ταυτιστεί. Με αφορμή την ετήσια Γ.Σ .φέρνει από τη πίσω πόρτα θέμα τροποποίησης (άρθρων η όλου)του καταστατικού του ΣΥΓΤΕ χωρίς να έχει ενημερώσει όπως έχει υποχρέωση τα μέλη του ΔΣ, τις Παρατάξεις αλλά κυρίως τους εργαζόμενους της πρώην Γενικής Τράπεζας. Και εξηγούμαστε .
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης, αναφέρεται ως θέμα  ο καθορισμός Ημερομηνίας πανελλαδικής ψηφοφορίας για την έγκριση τροποποίησης του προτεινόμενου καταστατικού και όχι του υπό τροποποίηση καταστατικού, όπως θα ήταν η σωστή διαδικασίαΆρα έτσι φαίνεται, πως έχετε έτοιμο τροποποιημένο σχέδιο καταστατικού και οι εργαζόμενοι δεν το γνωρίζουν.
Στο άρθρο 2 του καταστατικού αναφέρεται  ότι το Δ.Σ προβαίνει σε σύσταση βοηθητικών επιτροπών ορισμένου περιεχομένου για επίλυση προβλημάτων κ.λ.π. Δεν είναι δυνατόν να προωθείται αλλαγή του καταστατικού χωρίς να υπάρχει  όχι μόνο αντίστοιχη επιτροπή, αλλά ούτε  καν δημόσια η πρόταση πριν τη Γ.Σ.  με τις αλλαγές προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
Ο κανόνας δικαίου της αστικής δικονομίας προβλέπει τη ενημέρωση των μελών ενός σωματείου   για θέματα τόσο σοβαρά.
Στα πρακτικά της 5ης συνεδρίασης του 27 Φεβρουαρίου 2015 ο κος Καρούζος ο νομικός μας σύμβουλος  επισημαίνει «Δηλαδή δεν νομίζω να υπάρχει παραβίαση του καταστατικού, ούτε γίνεται να μην έρθει σχέδιο καταστατικού από το Δ.Σ όπως το προβλέπει  το καταστατικό πριν την Γενική Συνέλευση εκείνη.
Επίσης στη ίδια συνεδρίαση  Ο Πρόεδρος Τασσόπουλος είπε χαρακτηριστικά « Ότι αυτά θα τα συζητήσουμε στο επόμενο Δ.Σ πριν την Γενική Συνέλευση.»
Μιλάτε για διαδικασία τροποποίησης. Αλήθεια  ποια είναι αυτή; Πρώτα ψηφίζεται στην Γ.Σ την ημερομηνία δημοψηφίσματος χωρίς όμως να υπάρχει ο λόγος του δημοψηφίσματος που είναι η  τροποποίηση του προτεινόμενου καταστατικού. Ποιο προτεινόμενο; Δεν έχετε προτείνει τίποτα και δεν έχετε καθορίσει με ποια διαδικασία θα προταθεί . Θα σχηματισθεί διαπαραταξιακή επιτροπή , θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση των άρθρων προς τροποποίηση, θα εγκριθούν από το Δ.Σ., θα υπάρξει η δυνατότητα άλλων προτάσεων; Προφανώς αυτό δεν θα γίνει στην Γ.Σ. Άρα οι εργαζόμενοι δεν θα ξέρουν για ποια τροποποίηση θα αποφασίσουν ημερομηνία δημοψηφίσματος.
Δυστυχώς κρύβεστε πίσω από τις λέξεις και τις νομότυπες διαδικασίες. Η ουσία παραμένει.
Και οι συνάδελφοι μπορούν να αντιληφθούν την ουσία των πραγμάτων. Πότε άλλοτε σε τροποποίηση καταστατικού χρησιμοποιήθηκε αυτή η διαδικασία που ακολουθείτε εσείς;
Ο πρώην Πρόεδρος και νυν σύμβουλος σας γνωρίζει πολύ καλά πώς γίνονται τα πράγματα. Υποδείξτε μας ένα σωματείο που ακολούθησαν την μέθοδο σας για τροποποίηση καταστατικού.
Συν/φοι απαιτούμε από τον Πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ να ενημερώσει άμεσα τους εργαζόμενους της πρώην Γενικής Τράπεζας για τις προτάσεις του περί Τροποποίησης του Καταστατικού και να υπάρχει η δυνατότητα διαβούλευσης. Γιατί άραγε τέτοια πρεμούρα. Τι φοβούνται. Αναμένουν εξελίξεις νομικού περιεχομένου και τους έπιασε ανασφάλεια. Το βέβαιο είναι πως με αυτή τους τη πρακτική ωθούν τους συν/φους της Πρώην Γενικής στη πόρτα εξόδου του ΣΥΓΤΕ.Η Μήπως αυτό θέλουν;         
Υ.Γ Εν αντιθέσει με τις άλλες χρονιές η συνέλευση δεν γίνεται Σάββατο του Λαζάρου ούτε στα γραφεία του Συλλόγου και ούτε στις 8:00 το πρωί, και ο νοών νοείτο!

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σ.κ  - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ – ΣΥΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου