Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ BONUS ΣΣΕ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ,                                                                                     ΑΘΗΝΑ 10/12/2014

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ BONUS ΣΣΕ
Μετά την συγχώνευση της Γενικής τράπεζας έχουν προκύψει κάποια ζητήματα σχετικά με τις άδειες και τον τρόπο λήψη τους.

Σαν υπάλληλοι της Γενικής έχουμε υπόλοιπα αδειών κανονικών, γονικών, ονομαστικών εορτών & ανθυγιεινών. Αυτά τα υπόλοιπα παρά το γεγονός ότι έχουν αποσταλεί από το HR της Γενικής προς το HR της Πειραιώς,  δεν έχει ενημερωθεί  η εφαρμογή διαχείρισης αδειών και δεν υπάρχει ενημέρωση για την διαδικασία υποβολής και έγκρισης των αδειών ειδικά των συναδέλφων που παραμένουν στους χώρους της πρώην Γενικής.

Θα πρέπει καταρχήν οι συνάδελφοι να ενημερώνονται από την εφαρμογή  πόσες και τι τύπου  άδειες δικαιούνται κατά έτος και βέβαια τα υπόλοιπα που απομένουν. Οπότε θα πρέπει άμεσα να ενημερωθεί η εφαρμογή με τα υπόλοιπα του 2014.

 Για το 2015 αναμένουμε από 1/1/2015 να υπάρχει η ενημέρωση και η δυνατότητα υποβολής  για τις νέες άδειες του έτους.

Επίσης έχει προκύψει θέμα με τις ανθυγιεινές άδειες για συναδέλφους που είχαν ενταχθεί στην Γενική πρόσφατα και στους οποίους δεν χορηγείται αυτού του τύπου άδεια παρά το γεγονός  ότι προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα του τύπου σύμβασης που έχουν υπογράψει με βάση την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης.

Υπενθυμίζουμε επιπλέον όπως προβλέπεται από την κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας Τραπεζών ΟΤΟΕ (άρθρο 12, κλαδικής ΣΣΕ 2006-07) άδεια που χορηγείται εντός της χρονικής περιόδου από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου ή από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου προσαυξάνεται κατά μια επιπλέον ημέρα άδειας για κάθε 5 συνεχείς ή διακεκομμένες ημέρες κανονικής άδειας.

Ζητάμε την εφαρμογή των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων με τα δικαιώματα που απορρέουν για τους συναδέλφους. Θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με την βοήθεια του νομικού συμβούλου προς την Διοίκηση της Πειραιώς.
 Ζητάμε την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τα παραπάνω ζητήματα.



Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου