Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

"Ο απολογισμός σας"

Αθήνα 17/9/14

Να ΄μαστε πάλι κ.κ. του προεδρείου του συλλόγου. Όπως σας το είχαμε τάξει. Και όπως λέει και ο λαός μας, «μην τάξεις του μικρού παιδιού και του άγιου κερί», επανήλθαμε για να απαντήσουμε στο ντελίριο των γραφομένων σας. Επειδή στις ανακοινώσεις σας είστε μία ανεξάντλητη πλουτοπαραγωγική πηγή, ένας «αειφόρος ποταμός», θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία σταχυολόγηση των πιο σημαντικών σας γραφομένων. Ερώτημα του προεδρείου του συλλόγου σε ανακοίνωση του προς τις παρατάξεις:  «Μήπως ξεχνούν, όταν υπογράψαμε το 2012 την Επιχειρησιακή Σύμβαση που έλεγαν ότι θα απολυθεί κόσμος; Τους ρωτάμε έγινε κάτι; Απολύθηκε κανείς; Εξάλλου η θέση η δική μας ήταν ότι δεν θα δημιουργήσουμε θύματα για να έχουμε λόγο ύπαρξης. Ούτε θα δημιουργήσουμε καταστάσεις χαλυβουργίας. Μήπως είναι ασθενής η μνήμη τους;»  Αναρτημένο στο site του συλλόγου: Ο.Τ.Ο.Ε «Με μια συμφωνία ιστορικής σημασίας, η ΟΤΟΕ διατήρησε ανέπαφο  το θεσμό της Κλαδικής Σύμβασης, με κεντρικό θέμα την προστασία της εργασίας  και υπερασπίστηκε αποτελεσματικά την υπόσταση και το ρόλο του συνδικαλιστικού,  κινήματος.
Συγκεκριμένα η συμφωνία ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ για την Κλαδική Σύμβαση συνοψίζεται στα εξής σημεία:

1. Διασφαλίζεται η εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Τραπεζών  για όλη τη διάρκεια της Κλαδικής Σύμβασης
.» Εμείς απλά θα σας θυμίσουμε κάτι που σας γράψαμε και σε παλαιότερη ανακοίνωση. Όταν κλιμάκιο της Ο.Τ.Ο.Ε. είχε επισκεφτεί την Γ.Τ.Ε. και στον 5ο όροφο παρουσία όλων των εργαζομένων είχε ειπωθεί από δικά τους χείλη πως υπήρχαν προεδρεία συλλόγων  που είχαν διαπραγματευτεί με τις διοικήσεις τους, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τις κλιμακωτές περικοπές  και το προεδρείο του συλλόγου της Γ.Τ.Ε. δεν ήταν μέσα σε αυτούς,  η αντίδραση από εσάς ήταν σιγή!  Σιγή ιχθύος, σιγή ασυρμάτου, νεκρική σιγή όπως σας είχαμε γράψει και στην ανακοίνωση μας.  Επίσης για την ιστορία να σας πούμε πως δεν μπορεί καμία διοίκηση (Ελληνική ή ξένη), από την μία να απολύει κόσμο και από την άλλη να κάνει προσλήψεις, όπως έκαναν οι τρικολόρε (Γάλλοι),  ή ο Όμιλος Πειραιώς που προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε αθρόες προσλήψεις από τον ανταγωνισμό.  Δεν είναι σύννομο. Ειδικά μάλιστα όταν μία Τράπεζα εμφανίζει κέρδη πρέπει να υπάρξουν και αυξήσεις αφού οι περικοπές έγιναν στο πνεύμα των ζημιών που εμφάνιζε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Μήπως άραγε έγινε για αυτό και η απορρόφηση;  Παρανομαστής σαλάγατα, για εσάς. Σας το έχουμε ξαναπεί. Καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε!

Στον «απολογισμό σας» ως συνήθως δίνεται και πάλι ρέστα. Όρεξη να έχει κανείς να σας διαβάζει. Γράφετε «μονιμοποιήθηκαν» 15 συνάδελφοι από την Γενική Finance. Το θολωμένο σας μυαλό,  σας λέμε εμείς για ακόμη μία φορά! «όπως ο πεινασμένος, ονειρεύεται  καρβέλια», έτσι και εσείς γράφετε ακόμη για μονιμοποιήσεις,  όταν αυτές τείνουν να εκλείψουν ακόμη και από το δημόσιο. Καλά σας γράφουμε πως έχετε μείνει όχι απλά στην δεκαετία του ογδόντα αλλά του πενήντα! Μονιμοποίηση στον ιδιωτικό τομέα. Ωραίο και σύντομο ανέκδοτο.  Ενημερωτικά σας λέμε πως από το Collection της πρώην Γενικής Καρτών (που μετονομάστηκε σε Γενική Ενημέρωσης), ήταν αυτοί που ενσωματωθήκαν στην Γενική Τράπεζα, και όχι «μονιμοποιηθήκαν». Έτσι για την ιστορία. Μάλιστα από τους συγκεκριμένους συναδέλφους υπήρξε  και μία απόλυση,  σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε και η πρώην συνάδελφος που προσέφυγε στην δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό έχει δικαιωθεί, αν δεν κάνουμε λάθος. Από την Γενική Finance δεν ενσωματώθηκε κανένας.

Επιπλέον ποια ήταν η αντίδρασή του Συλλόγου στις απολύσεις των υπολοίπων συναδέλφων της Geniki Finance?

Πετύχατε την απαλοιφή των 3 €, για επανέκδοση pin για τους συναδέλφους!!!!  Να καθιερώσετε ημέρα γιορτής και παρελάσεως! Γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα επί διοίκησης των πρώην αφεντικών σας;

Η σθεναρή σας πίεση προς την διοίκηση είχε σαν αποτέλεσμα να φύγει το back office από τα Σπάτα και να έρθει στο κεντρικό κτήριο της διοίκησης. Είναι παράδειγμα προς μίμηση η «σθεναρή σας» πίεση, γιατί αυτό το man to man, κράτησε χρόνια ολόκληρα, (σαν ακριβή κολόνια).  Μήπως έχετε καμία πρόταση από εταιρεία παραγωγής  από το Hollywood, μετά τους 300, να γυρίσετε και εσείς καμία ταινία; Λόγω μνημειώδους  αντίστασης βέβαια.  Να προσέχετε τις ατραπούς και τους Εφιάλτες, θα σας πούμε απλά εμείς. Από εκεί την «έπαθαν» και οι Σπαρτιάτες με τους Θεσπιείς.  

Ενταχθήκαμε στο πρώτο πιλοτικό πολυιατρείο του συλλόγου της   Alpha Bank.  «φίλε Τάσο»,  «φίλε Δημήτρη», «φίλε οδηγέ», που έλεγε και μία παλιά διαφήμιση.  Αυτό και το κάψιμο των γραφείων του ΤΑΥΤΕΚΩ, θα τα αφήσουμε ασχολίαστα. (όπως και εσείς άλλωστε για το δεύτερο σκέλος).  Αλήθεια κύριε πρόεδρε και κύριε σύμβουλε δεν διδαχθήκατε τίποτε από τον συνοδοιπόρο σας, πρόεδρο της Alpha Bank;  Οι  περικοπές που έγιναν εκεί, ήταν κλιμακωτές και διασφαλίστηκαν θέσεις εργασίας και κατώτατος μισθός, για τους εργαζόμενους στην υπογραφή της επιχειρησιακής τους  σύμβασης.  Ούτε αυτό δεν ήσασταν ικανοί να διαπραγματευτείτε με τους πρώην μέντορες σας; Ούτε αυτό δεν διδαχθήκατε; Κρίμα οι φιλίες σας.

  Με ουσιαστική σας, παρέμβαση και  προς το Υπουργείο καθιερώθηκε η ελληνική γλώσσα ως κύρια γλώσσα!!!  Και όλοι εμείς που είχαμε ξεκινήσει  εντατικά μαθήματα σουαχίλι και μαμελούκικα  τι θα κάνουμε τώρα;  

Με την ουσιαστική σας παρέμβαση αναγνωρίστηκε η μισθολογική αναγνώριση όλων εκείνων που κατέχουν πτυχίο Deere.  Όλα τα λεφτά!!!! Τα ρέστα μας!!!   Αφού  «τακτοποιήθηκαν», όλοι οι φουκαράδες από την Γενική Finance, οι οποίοι εδώ και δέκα χρόνια είναι υπό καθεστώς «ομηρίας» και ανασφάλειας, με πτυχία Α.Ε.Ι.,  είπατε να κλείσετε και αυτή την εκκρεμότητα με την μισθολογική εξίσωση Α.Ε.Ι. και ιδιωτικών κολλεγίων.  No comment!!!  Παντού πρωτοπόροι.

Εν τη ρύμη του λόγου μας, έχουμε ένα ακόμη ερώτημα,  το οποίο βέβαια ξέρουμε πως και αυτό θα μείνει αναπάντητο. Μέχρι σήμερα ξέραμε πως ο χρόνος  χωρίζεται σε π.Χ. (προ Χριστού) και μ.Χ. (μετά Χριστόν), εποχή  και κάτι τέτοιο έχει γίνει αποδεκτό παγκοσμίως. Δεν γνωρίζαμε όμως, πως τα επιδόματα στην Διοίκηση χωρίζονται σε π.Γ. (προ Γάλλων), και μ.Γ. (μετά Γάλλων), εποχή. Είναι αλήθεια πως ένα επίδομα Β΄ και Α΄, υπογραφής ήταν εντελώς διαφορετικό και με τεράστια μισθολογική  απόκλιση αν ένας ή μία συνάδελφος είχε προσληφθεί προ Γάλλων και μετά Γάλλων διοικούντων;  Άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία σας, σε αγαστή συνεργασία με τα πρώην αφεντικά σας τα οποία έχετε απαρνηθεί βέβαια πολλάκις. Απεταξάμην!  Όπως βέβαια και παγκόσμια πρωτοτυπία σας, ένα προεδρείο συλλόγου, να έχει για «πρώτο των πρώτων», τον συνταξιούχο πλέον, πρώην πρόεδρο του!!!! Δική μας φιλική συμβουλή είναι να τις κατοχυρώσετε αυτές τις πρωτοτυπίες. Να προλάβετε να έχετε τα copy right

Σας καλέσαμε να παραδεχθείτε πως συνδικαλιστικά είστε ανίκανοι και συνοφρυωθήκατε. Σας λέμε πως συνδικαλιστικά δεν είστε απλά ανίκανοι αλλά και ανύπαρκτοι και επικίνδυνοι.

Περί μεταθέσεων…..  γνωρίζουμε κ.κ. του προεδρείου σας, πως το κατάστημα της Νεμέας έκλεισε το 1996. Μάλλον εσείς δεν γνωρίζετε πως υπήρχε συνάδελφος ο οποίος έφυγε με την εθελουσία και  ο οποίος έκανε καθημερινά 2 και 2,5 ώρες «δρόμο», για να έρθει από την Νεμέα. Μάλλον δεν γνωρίζετε πως υπήρχε συνάδελφος η οποία μάλιστα ήταν και έγκυος και η οποία έκανε και η εκείνη τέτοιο ταξίδι, ωρών, για να μπορεί να πηγαίνει στην εργασία της. Δεν γνωρίζετε πως υπήρχαν συνάδελφοι που είχαν μετατεθεί από την Θεσσαλονίκη (ο ένας στα Σπάτα και η άλλη στην Διοίκηση & οι οποίοι μάλιστα είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους), και είδαν και έπαθαν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους πριν κυριολεκτικά μερικούς μήνες και μετά από χρόνια «εξορίας». Μάλλον αγνοείτε το γεγονός πως υπάρχει συνάδελφος που ξεκίνησε από το κατάστημα Ιωαννίνων, από εκεί πήγε στο Μοναστηράκι, από εκεί Σπάτα και τώρα είναι στην διοίκηση. Δεν γνωρίζετε πως ένα ολόκληρο κατάστημα στην Β. Ελλάδα (Καβάλα) προσέφυγε με ασφαλιστικά μέτρα κατά της πρώην διοίκησης της Τράπεζας για να μην «κατηφορίσουν» προς Σπάτα μεριά. Δεν γνωρίζετε πως μετά την εθελουσία σχεδόν ολόκληρο το κατάστημα της Καβάλας έχει επανδρωθεί με τους συναδέλφους από την Δράμα!!! Δεν γνωρίζετε πως πέντε συνάδελφοι τελούν υπό καθεστώς «ομηρίας» στην Κρήτη όπου εδώ και σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο είναι σπίτι τους και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει η επόμενη μέρα. Γνωρίζετε μόνο για τον έναν συνάδελφο, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι στην διοίκηση με μετάθεση από την Κρήτη. Και για αυτόν όμως  είδαμε πως με τα «σταθερά σας & συνετά σας βήματα», βρήκατε άμεση λύση στο πρόβλημα του. Δεν γνωρίζετε τίποτε για όλα αυτά τα «θύματα», συναδέλφους, ενός ακήρυχτου και ασύμμετρου «πολέμου», που άνοιξαν τα πρώην αφεντικά σας και μέντορες σας, με τους εργαζόμενους; Δεν μας κάνει εντύπωση! Για να τα γνωρίζει κάποιος όλα αυτά πρέπει να είναι και ο ίδιος εργαζόμενος και δίπλα στους εργαζόμενους και όχι «κωλυόμενος» και παρατρεχάμενος στα διάφορα γραφεία με μόνη του έννοια να τυπώνει καρτούλες σαν πωλητής από ταπεράκια. (Αααααβάδιστα..Ααααβασάνιστα……. Αααααακοπα….. στον χώρο σας για μοναδικές επιδείξεις). Ούτε να ασχολείται μόνο με την συλλογή των υπογραφών (όσο αφορά για το Ταμείο), που ούτε και αυτό σας βγήκε. Οι όποιες αδικίες επιτέλους εξισωθήκαν και οι επιστροφές των συναδέλφων στα σπίτια τους έχει να κάνει καθαρά με τον ανθρωποκεντρικό τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς και όχι με δικές σας ενέργειες. Εσείς το μόνο που κάνετε τέλεια, είναι σε κάθε αλλαγή από την μία να απαρνείστε το παλιό σας αφεντικό, (ο Βασιλιάς απέθανε, Ζήτω ο νέος Βασιλιάς), και από την άλλη να τρέχετε μετά φανών και λαμπάδων, μετά βαΐων και κλάδων και κρατώντας ανά χείρας γη και ύδωρ, να προϋπαντήσετε την οποιαδήποτε νέα αρχή.

 Όσο για την παρότρυνση σας να πάμε από την Δημητσάνα να πάρουμε μπαρούτι για την επανάσταση να σας ενημερώσουμε πως πήγαμε και εκεί και παντού  αλλά όλοι,  μα όλοι οι προμηθευτές,  μας είπαν το ίδιο πράγμα. Μας τέλεψε!!! Το πήρε όλο το προεδρείο του συλλόγου σας, για να αναπαραστήσει σαν άλλοι Εθνεγέρτες,  και καλόγηροι Σαμουήλ το Κούγκι!!!


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου