Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΑ - ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 2373
                      Αθήνα, 8/9/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για την προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Με διαρκείς παρεμβάσεις από πλευράς της Τράπεζας, έχει καταστεί ουσιαστικά ανέφικτη η δυνατότητα του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ), για αποστολή ηλεκτρονικών ανακοινώσεων προς τους εργαζόμενους, μεγέθους άνω των 30 Κb καθώς και η διακίνηση ηλεκτρονικών εγγράφων, απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του.
Πολύ περισσότερο μας προβληματίζει το γεγονός ότι η νέα αυτή επί τα χείρω κλιμάκωση έρχεται αμέσως μετά την ανάδειξη,  από πλευράς του Σωματείου, εργατικού ατυχήματος συναδέλφισσας, εν ώρα εργασίας, το οποίο συνεχίζει να μην αναγνωρίζει η Τράπεζα και έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Κάποιοι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα υποστείλουν την προσπάθεια των εργαζομένων και εν γένει του συνδικαλιστικού κινήματος για την ανάδειξη και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στους χώρους εργασίας, την πιεστική ατομική στοχοθεσία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη διαρκή παραβίαση του νομίμου ωραρίου εργασίας, την «εθελοντική» εργασία, τα ανεξάντλητα υπόλοιπα κανονικών αδειών.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε!



Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου