Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Απάντηση στο Προεδρείο

Αθήνα 22 Αυγούστου 2014
Παραδεχθείτε ότι είστε ανίκανοι να τελειώνουμε. Είχαμε την εντύπωση ότι το σωματείο λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων και υλοποιεί αποφάσεις του Δ.Σ. Δηλαδή μας λέτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε την δουλειά σας και θα πρέπει να σας υποκαταστήσουμε ως προεδρείο. Δυστυχώς επικαλείσθε την νομιμότητα όπου και όπως σας συμφέρει. Κρύβεστε κάτω από την νομιμοφάνεια.  Κρίμα για τους συναδέλφους που σας έχουν εμπιστευθεί.
Αδυνατούμε για μια ακόμη φορά να αντιληφθούμε την λογική σας. Αν ο κάθε συνάδελφος που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα θα πρέπει να ενεργεί μόνος του τότε ποιος είναι ο ρόλος του Συλλόγου; Ο λόγος ύπαρξης και αντιπροσώπευση μας από το προεδρείο ως εκτελεστική εξουσία καθώς έχετε την απόλυτη πλειοψηφία;
Εξακολουθείτε να επιτίθεστε σε ατομικό επίπεδο με λασπολογίες που εκτοξεύετε και να στοχοποιείτε έτσι τον συνάδελφο και εκπρόσωπο της Αναγέννησης  Γεωργούλη. Δεν σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να σας ζητάμε την άδεια για ότι κάνουμε. Έχετε αναλάβει έναν πολύ σκοτεινό ρόλο. Καταγγέλλετε πράξεις συνδικαλιστών που έχουν σχέση με την ελεύθερη διακίνηση των ανακοινώσεων ελέγχοντας ακόμη και τις κινήσεις μας και τις καταγγέλλετε στην Διοίκηση ζητώντας – άκουσον, άκουσον – να παρθούν μέτρα εναντίον συναδέλφων.  Πόσο πια πιο εργοδοτικοί; Ελάτε να μας συλλάβετε, ή ακόμη καλύτερα την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να ενημερώσουμε ηλεκτρονικά τους συναδέλφους να μας πάτε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Είναι σαφές ότι προσπαθείτε να εξαλείψετε κάθε μορφή αντίδρασης, άλλης άποψης, σκέψης  στον χώρο της Τράπεζας προφανώς εκτελώντας εντολές, κατασκευάζοντας και εκτοξεύοντας ανυπόστατες κατηγορίες.
Συμπράξατε με την Διοίκηση για την απαγόρευση αποστολής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και φαξ των ανακοινώσεων γιατί απλά εσείς μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις τυπώνοντας τόνους χαρτί. Έχετε τον μηχανισμό. Πείτε μας πόσα χρήματα σπαταλάτε κάθε μήνα από τις εισφορές των εργαζομένων για αυτόν τον σκοπό. Συκοφαντείτε τον συνάδελφο Γεωργούλη ψευδώς ότι χρησιμοποιεί τα μηχανήματα της Τράπεζας για να στέλνει τις ανακοινώσεις της παράταξης. Οι ανακοινώσεις στέλνονται από μηχάνημα εκτός Τράπεζας και μάλιστα εκτός ωραρίου. Εσείς τα δεκάδες φαξ που στέλνετε πότε τα στέλνετε ακριβώς; Για το δικό μας φαξ τίποτα έτσι; Κουβέντα; Ακόμη περιμένουμε…
Εκεί δεν βλέπετε καμιά άνιση μεταχείριση; Αν έχετε το ηθικό ανάστημα καταγγείλτε την πράξη της Διοίκησης στην Ο.Τ.Ο.Ε. και απαιτείστε να μπορούν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις να στέλνουν με ηλεκτρονική αλληλογραφία τις ανακοινώσεις τους.
Εσείς βέβαια μπορείτε να μοιράζετε τις ανακοινώσεις σας όποτε θέλετε καθώς είστε αποσπασμένοι και καταγγέλλετε εμάς που εργαζόμαστε. Μήπως να σας ζητάμε και την άδεια για να σηκωνόμαστε… να πιούμε νερό;;;
Για το θέμα των υπερωριών. Σας γράφαμε στις 7/8/2013 :
«Πρόσθετα και σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σχετικά με το θέμα της υπερωριακής κάλυψης των αναγκών του Τομέα Πληροφορικής σας ενημερώνουμε ότι  θα πρέπει να τηρηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες του συνδικαλιστικού μας οργάνου όπως αυτές συζητήθηκαν στο έκτακτο συμβούλιο του ΔΣ του ΣΥΓΤΕ. Συγκεκριμένα θα πρέπει να γίνουν ενέργειες συντονισμένες και σχεδιασμένες  στα πλαίσια δράσης του ΣΥΓΤΕ. Θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί  η επιτροπή μηχανογράφησης  ή να συσταθεί η οποιαδήποτε άλλη αναγκαία  επιτροπή στα πλαίσια του ΣΥΓΤΕ και να γίνουν οι απαραίτητες  ενέργειες . Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση σας να παραστεί το μέλος του ΔΣ ΣΥΓΤΕ και υπάλληλος του Τομέα Πληροφορικής  σε συνάντηση με το γραφείο προσωπικού. Την πρόταση σας αυτή αδυνατούμε να την αντιληφθούμε. Δηλαδή κάθε συνάδελφος ο οποίος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα θα καλείται σε συνάντηση με την Δ/νση Προσωπικού χωρίς την προγενέστερη ενημέρωση του. Και ποια θα είναι η ατζέντα αυτής της συνάντησης; Και ο ρόλος τότε του Συλλόγου ποιος είναι; Ο λόγος ύπαρξης και αντιπροσώπευσης μας από το Προεδρείο ποιος είναι;
Το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης δεν αποτελεί πρόβλημα ενός μεμονωμένου συναδέλφου ή μόνο του Τομέα Πληροφορικής  αλλά ολόκληρου του οργανισμού μας. Σας ενημερώνουμε ότι το μέλος του ΔΣ του ΣΥΓΤΕ θα παραστεί σε μια τέτοια συνάντηση με την ιδιότητα του ως μέλος του ΔΣ μόνο αν παραστεί σύσσωμο το ΔΣ του ΣΥΓΤΕ για να συζητηθεί συνολικά η εκκρεμότητα. Ευχαριστούμε αλλά μεμονωμένα και σε ατομικό πλαίσιο τον δρόμο μπορούμε να τον βρούμε και μόνοι μας.»
Στο δια ταύτα. Συκοφαντείτε και πάλι. Σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο κατηγορείτε χωρίς στοιχεία ότι ο συνάδελφος Γεωργούλης έπαιρνε μη γενόμενες υπερωρίες. Θα έπρεπε να ντρέπεστε καθώς θίγετε την τιμή και την υπόληψη του συναδέλφου. Η προηγούμενη διοίκηση είχε θεσπίσει το επίδομα stand by για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έπρεπε όταν βρίσκονταν εκτός τράπεζας να απαντήσουν σε περίπτωση ανάγκης και να επιλύσουν προβλήματα που σχετιζόταν με την καλή λειτουργία των ροών και των συστημάτων της Τράπεζας. Ο τρόπος ήταν να δουλέψουν απομακρυσμένα με διαβαθμισμένη πρόσβαση , πλήρως καταγεγραμμένη και το πότε έμπαιναν αλλά και το τι έκαναν. Αρκετές φορές χρειάσθηκε ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα να ανταποκριθούν και να επιλύσουν πρόβλημα ώστε να δουλέψει απρόσκοπτα η Τράπεζα. Αυτό αφορούσε το επίδομα stand by. Ο συνάδελφος Γεωργούλης μάλιστα το συγκεκριμένο επίδομα το πήρε για ελάχιστους μήνες πριν καταργηθεί από την Πειραιώς.
Το stand by σε καμία περίπτωση δεν κάλυπτε τις υπερωρίες που γίνονταν. Εμείς τις υπερωρίες τις διεκδικούσαμε και τις διεκδικούμε. Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα μας. Συκοφαντείτε όταν λέτε ότι ο συνάδελφος πληρωνόταν για υπερωρίες από το σπίτι χωρίς να ντρέπεστε. Όλες οι υπερωρίες είχαν την έγκριση της Διεύθυνσης καταγράφονταν και δινόντουσαν με αναλυτική λίστα στην Διεύθυνση Προσωπικού. Για τα σαββατοκύριακα που λέτε σαφώς η διεύθυνση χρειαζόταν και χρειάζεται να δουλεύει εκτός ωραρίου για αναβαθμίσεις συστημάτων ώστε να μην σταματάει η παραγωγή της Τράπεζας. Τα σαββατοκύριακα δεν δουλεύαμε από το σπίτι. Ερχόμαστε εδώ με την καρτούλα μας, μακριά από τις οικογένειες μας και την προσωπική μας ζωή. Κάθε υπερωρία είχε έγκριση και ήταν καταγεγραμμένη
Όλα αυτά τα σταμάτησε η νέα Διοίκηση της Πειραιώς με την δική σας κάλυψη και το μόνο που κάνετε είναι να κατηγορείτε ψευδώς τον συνάδελφο Γεωργούλη για όλα τα κακά που μπορεί να συμβαίνουν στην Τράπεζα και όχι μόνο!!
Προσπαθήσατε και πετύχατε να εξαλείψετε τις υπερωρίες. Γιατί δεν απαντάτε σε αυτά που σας ρωτάμε; Πόσες υπερωρίες έχει πληρώσει η διοίκηση; Βιβλίο υπερωριών γιατί δεν υπάρχει;
Κατηγορείτε ότι ο συνάδελφος ερχόταν άτυπα στις 10 και στις 11 και εφάρμοζε ελαστικό ωράριο. Στην πληροφορική όπως και σε άλλους τομείς υπήρχε σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους η δυνατότητα για προσέλευση μέχρι τις 9:00 με βάση οικογενειακές ανάγκες όπως το να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο κ.λ.π  φεύγοντας αντίστοιχα μισή ή μια ώρα αργότερα. Άλλο αυτό και άλλο η επιβολή υποχρεωτικών βαρδιών που απαιτήσατε και πετύχατε πάλι με παρέμβαση σας,  υπέρ του εργοδότη.
Τον χαφιεδισμό και την παρακολούθηση των συναδέλφων την αφήνουμε σε σας. Εσείς ξέρετε καλύτερα. Επίσης δεν είστε εσείς σε θέση να υποδείξετε την δουλειά σε οποιοδήποτε συνάδελφο και αν την κάνει καλά ή όχι.
Δυο παρατηρήσεις και από εμάς:
Κανένας συνάδελφος δεν μετατέθηκε, κανένας δεν έφυγε μακριά από τον τόπο του
Ρωτήστε όλους αυτούς που πήγαν στα Σπάτα, από Γιαννιτσά, Νεμέα, Κρήτη και όλη την Ελλάδα, και άλλος  για Χίο τράβηξε, πήγε και άλλος για Μυτιλήνη και άλλος στης Ύδρας τα στενά, αίμα και δάκρυα πίνει, που λέει & το άσμα. Πολλοί από αυτούς δεν γύρισαν ποτέ, καθώς δεν άντεξαν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εθελούσιας. Άλλοι ακόμη περιμένουν……..
Για το δεύτερο δυστυχώς πάλι σε προσωπική αήθη επίθεση κατηγορείτε τον συνάδελφο ότι πρόσβλεπε στο να μην χάσει την θέση του! Δηλαδή η ειδίκευση , τα προσόντα δεν μετράνε για εσάς; Να πάρουμε τότε κάποιον πανεπιστημιακού επιπέδου και να τον κάνουμε κλητήρα ή τον προγραμματιστή ταμία και το ανάποδο. Αυτό θέλετε; Προφανώς και πάλι στοχοποιείτε τον συνάδελφο με προφανείς σκοπούς. Από αυτό που ειπώθηκε στην Γ.Σ εσείς αυτό καταλάβατε ότι μπήκε η θεσούλα ως όρος;
Για την συνάδελφο Αβραμίδου. Πάλι ανυπόστατη και συκοφαντική επίθεση. Τα αεροπλάνα και τα ταξίδια τα αφήνουμε σε σας όταν μεταβήκατε σύσσωμοι ως Προεδρείο στην Θεσσαλονίκη για την κοπή της πίτας. Εμείς το μόνο που είπαμε ήταν να ζητήσουμε απλά να καλύπτονται τα έξοδα της μετάβασης της δηλαδή την βενζίνη και τα διόδια της .
Να μην θυμηθούμε ότι όλα τα κινητά σας τα πληρώναμε από τις εισφορές των συναδέλφων και το καταργήσατε μόλις πριν 2-3 μήνες. Ο συνάδελφος Γεωργούλης ποτέ δεν ζήτησε και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ για το κινητό.
Ακόμη περιμένουμε στα πλαίσια της διαφάνειας και την ενημέρωσης των συναδέλφων να μας πείτε τι κάνετε τα χρήματα από το προεκλογικό αγώνα το 2012 που σας επεστράφησαν από την Παράταξη μας, με την σημείωση μάλιστα να διατεθούν ως δωρεά στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Και εμείς εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου